Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2015. február 11., szerda

19.826 - Független Nemzet Fidesz: Szégyellje magát akinek nincs munkája! > 2015-02-11

Független Nemzet
Fidesz: Szégyellje magát akinek nincs munkája!

Az ország jobban teljesít, de akadnak, akik ellenzékben ellenségek... Szóval Magyarországon megszületett a legújabb ige: 

„SZÉGYELLJE MAGÁT, AKINEK NINCS MUNKÁJA!" - nyilatkozta Bábiné Szottfried Gabriella, a Fidesz legújabb nagyasszonya, Hende Csaba kegyeltje. 

A Bábi család Sződligeten élt, akik elhatározták, hogy megtestesítik a gyönyörű, magyar Fidesz-családmodellt: 

anyu – Bábiné Szottfried Gabriella – polgármester 
apu - Bábi Róbert, a település Fidesz elnöke 
gyermekük - Bábi Zsófia a helyi Fidelitas elnöke, Ágh Péter patronáltja 

A családnál nem jelentett gondot az aktivitás! Egy 2010-ből származó dokumentum így tájékoztat kellő részletességgel, erről az időszakról: 

„A fideszes kötődésű Bábi-família tagjait már nem csak a Jobbik, hanem saját párttársaik is támadják: a család ugyanis egyre több esetben él vissza politikai hatalmával – számolt be Sződliget község közéleti helyzetéről a HVG. 
A héten a lap birtokába került egy váci Fidesz gyűlésen két évvel ezelőtt készült hangfelvétel, amelyen a település fideszes polgármestere, Bábiné Szottfried Gabriella több párttársát is kínos, korrupcióba keverő helyzetbe hozta. Bábiné egy végül meg nem valósult, 45 millió forintos ultrahangkészülék beszerzéséről beszélt: 

"Leegyeztettem a Fidesz-felsővezetéssel, az ő jóváhagyásukkal mertem én ezt így behozni, bízván abban, hogy ti meg fogjátok érteni, ebből mennyit lehet profitálni. Nemcsak én vállaltam ezért a cégért kezességet, hanem rajtam kívül a felső vezetés is Pesti Imre, Molnár Ágnes, akik benne vannak, én nélkülük biztos nem mentem volna bele" – hallható a felvételen. Ennek hitelességét Tomori Pál, a KDNP váci önkormányzati képviselője is megerősítette két képviselőtársával együtt, és "ordas korrupciónak" minősítették az elhangzottakat. Tomoriékat azóta Bábi Róbert, a település Fidesz-elnöke kizárta a pártból. 

A község politikai életét jó ideje uraló Bábi-család nem az első esetben próbált meg visszaélni helyzetével. Amikor 2009-ben Bábiné a Fidesz választókerületi elnöke lett, és egy párttag azt javasolta, ne csak őt választhassák országgyűlési képviselőjelöltnek, jelöljék például Tomorit is, Bábi Róbert kizáratta a javaslatot tevőt. 2006-ban ugyancsak Bábi lépett közbe felesége érdekében. A sződligeti Fidesz-tagság nagy többséggel egy helyi politikus, Müller György polgármesterré jelölését támogatta volna, de a férj megvétózta, és felesége jelölését szorgalmazta. Bábiné mellett Nagy István, a Fidesz Pest megyei regionális igazgatója is kiállt. Szerinte Tomoriékat azért kellett kizárni, mert "összeszűrték a levet az MSZP-vel". 

Bábiné Szottfried Gabriella a 2010-es országgyűlési választásokon parlamenti képviselő lett. Hende Csaba segedelmével egyre feljebb rugaszkodhatott a ranglétrán. Szűkebb pátriája, Sződliget csak erre a pillanatra várt! Megszabadulni a Bábiktól, mindörökre! Olvassunk bele a Tiszta Forrás Egyesület választási programjába: 

„Sződliget az elmúlt 4 évben alig fejlődött. Ez alatt a 4 év alatt összesen 1.700 millió(!) Ft-tal gazdálkodott az önkormányzat, de ez a rengeteg pénz nem látszik meg a falu fejlődésén. Sződligeten szomorú valóság, hogy az elmúlt években szinte egyetlen méter járda sem épült. Szinte egyetlen méterrel sem bővült az aszfaltozott utak hossza. A kultúrház közösségi házzá zsugorodott, de a faluban élő emberek közössége érdektelenné, fásulttá, megosztottá vált. Ha bármi munka, feladat van Sződligeten, akkor a helyi vállalkozók az utolsók, akik tudomást szereznek erről. A helyi iskolában tanuló gyerekek száma 10%-kal csökkent, a közbiztonság romlott, egyre több ember nem talál magának munkát. A község mérhetetlenül eladósodott, de a hiteleket is felélte az egyre nagyobb és egyre drágább önkormányzati bürokrácia, beruházásokra alig-alig futotta. Mégis milliókért takaríttattuk a kerékpárutat és tízmilliókért alapítottunk, majd szüntettünk meg kft-ket. Az utak többsége járhatatlan, balesetveszélyes. Az oly fontos árvízvédelmi gát a megnyert pályázat után egy év elteltével még mindig csak átláthatatlan ígéret-halmaz. Egy nagyobb eső után áll a víz a pincékben, mert nem működik a belvíz-elvezetés. A sződligetiek összeadtak sok-sok pénzt, dolgoztak, szerveztek, mégis három évnek kellett eltelnie mire egy többé-kevésbe használható játszóteret sikerült összehozni a gyermekeinknek. A közterületek többsége elhanyagolt, télen a hótól, nyáron a szúnyogoktól, vagy a parlagfűtől nem lehet az utcára kimenni, a szelektív hulladékgyűjtő pontok pedig bűzlő szemétlerakatokká váltak? Persze sok minden épült is például emlékmű a szoptatós édesanyáknak, kihajtott Petőfi körtefája, Trianon emlékművünk is van, meg rózsakertünk. A Duna-parton pedig csodaszép sárga villamosunk. Ezek többsége szép és nagyon fontos, szimbolikus dolog. Ezekre is szükség van. De vajon jobbá tették-e mindennapjainkat? Javult ettől az életminőségünk? Tényleg ez jelentené a fejlődést? A Tiszta Forrás Szövetség szerint nem. Mi biztosak vagyunk abban, hogy tudunk jobbat. Hisszük, hogy lehet másképpen is gazdálkodni úgy a helyi polgárok adóforintjaival, mint a Sződligeten hagyományos közösségi értékekkel. Ehhez azonban gyökeres változásra van szükség!" 

A sződligetiek döntöttek! 2010-től a község polgármestere és az előljáróság valamennyi tagja a Tiszta Forrás Szövetség tagjaiból állt össze. Bábiné Szottfried Gabriella pedig haladt tovább, felfelé a ranglétrán. 2013.május közepétől Bábiné Szottfried Gabriella, Vác térségének fideszes országgyűlési képviselője miniszteri biztosként irányítja a magyar védőnői hálózat 700 millió forintos uniós támogatásból történő megújítását, Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere holdudvarában…
2015-02-11