Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2015. február 11., szerda

19.830 - CSAK JÖNNEK ÉS JÖNNEK A KOSZOVÓIAK > ​Nyáron pedig átléphetjük a 100 ezres számot. > ​2015. február 11. 15:08


Feladó: Illés György
Dátum:
​​
2015. február 11. 15:08

Tárgy: CSAK JÖNNEK ÉS JÖNNEK A KOSZOVÓIAK
Címzett: Kutasi József <jozsef@kutasi.eu>


Hogy lehet ennyire gyenge(elméjü) a magyar kormàny???

Hezitàlàs nélkül kellene intézkedni, nem pedig azt szàmolgatni, hogy év végéig mennyi menekült érkezhet összesen!!!

György Illés

MVSz-Vallónia2015. 02. 11. 09:43
MTI

CSAK JÖNNEK ÉS JÖNNEK A KOSZOVÓIAK

Továbbra is százszámra érkeznek a koszovóiak Ásotthalom és Mórahalom környékére – tapasztalta a helyszínen szerdára virradóra az MTI tudósítója.

A rendőrség a két település szélén gyűjtőpontokat alakított ki, a kisvárost a faluval összekötő úton, illetve a zöldhatár közelében feltartóztatott koszovói állampolgárok itt várhatják meg, amíg a Röszkénél, egy hangárban kialakított előállítóhelyre szállítják őket.

Érkezésüket követően a rendőrök átvizsgálják az emberek ruházatát, nincs-e náluk szúró, vágó eszköz vagy valamilyen tiltott tárgy, és mindenki azonosító karszalagot kap. A több száz fő befogadására alkalmas fűtött épületben tábori ágyakat helyeztek el, szerdára virradóra is több tucatnyian aludtak ezeken. A koszovói állampolgárok enni és inni kapnak itt, mivel többségük muszlim, a vallási előírásoknak megfelelően sertéshús nélkül készült ételeket. Elmondásuk szerint Németországba szeretnének eljutni.

Az előállítóhelyről a koszovói állampolgárokat a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal valamelyik kirendeltségére szállítják, ahol elindul menekültügyi eljárásuk.

Portálunk két nappal ezelőtt számolt be arról, hogy januárban 14 ezer, februárban több mint 11 ezer bevándorló érkezett hozzánk.

​​
Nyáron pedig átléphetjük a 100 ezres számot.

MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely