Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2015. február 12., csütörtök

19.838 - Figyelmeztették Romániát az oroszok! > 2015.02.11. | 17:07


A moszkvai politikai-katonai tanulmányközpont igazgatója, Vlagyimir Jevszejev, elmondta, hogy abban az esetben, ha Románia, mint a NATO tagja engedi magát belevonódni az Észak-atlanti Szövetség és Oroszország közti konfrontációba, akkor az orosz katonai erők kénytelenek az ország területén lévő katonai célpontokat semlegesíteni.

Moszkva egy listát is készített ezekről a célpontokról, és a listán szerepel a jövendőbeli NATO-irányítóközpont is.

„Jelenleg a Krím-félszigeten egy jól képzett szárazföldi haderő van alakulóban. Ez rendelkezik olyan készülékekkel, amelyek minden lehetséges fenyegetést semlegesíteni tudnak. Sajnos, ha Románia belép egy ilyen jellegű konfrontációba, akkor elkerülhetetlen, hogy számos romániai katonai célpont különböző típusú fegyverekkel semlegesítve legyen" – mondta Jevszejev.

„Az orosz katonai felmérések szerint, azokból a katonai bázisokból, melyeket Romániában fognak létrehozni, több típusú rakétát lehet majd kilőni. Oroszország kénytelen lesz reagálni nemcsak az irányító központok megjelenésre, hanem a fegyvertárak esetében vagy egyéb katonai infrastruktúra esetében is. Tudjuk, hogy Romániából támadó stratégia is létrehozható, ezért igyekszünk megkapni a módját, hogy a romániai haditengerészetet is semlegesítsük" – jelentette ki Vlagyimir Jevszejev.

marosvasarhelyi.info