Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2015. február 12., csütörtök

19.840 - A NATO BE AKARJA VONNI FRANCIAORSZÁGOT EGY ÚJABBHÁBORÚBA

A NATO BE AKARJA VONNI FRANCIAORSZÁGOT EGY 

ÚJABBHÁBORÚBA

2015.02.11 15:06

Hídfő.net.ru | Jacques Attali

Jacques Attali, Francois Mitterand volt francia államfő tanácsadója és az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank első elnöke szerint Franciaországnak törekednie kell arra, hogy Oroszországot barátai közt tudhassa, és ne alakuljon ki ellenséges viszony. "Újra bevonhatnak minket egy háborúba valaki ellen, aki inkább szövetségesünk, mint ellenségünk kellene legyen" - írja Attali saját személyes blogján.

Attali szerint Franciaország meg kell győzze az európaiakat arról, hogy maradjanak távol a NATO káros befolyásától, ami jelenleg egy képzelt ellenség kreálásával próbálja megindokolni saját létezését. "Meg kell mondani európai partnereinknek, hogy Oroszországgal nem mint képzelt ellenséggel, hanem mint potenciális szövetségessel kell beszéljenek. Újra kell gondolnunk a katonai tervezést is, különösen a védelmi stratégiát illetően."

Az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank volt elnöke szerint Franciaország nem kellene támogassa az ukrajnai kormányt. Attali kifejtette, hogy Franciaország nem szabad kiálljon egy olyan kormányért, ami eltörölte az oroszt mint hivatalos nyelvet, ami az ország lakossága tekintélyes részének anyanyelve. Ehelyett azt javasolja a nyilvánosságnak, hogy próbálják meg elképzelni, milyen lenne, ha a francia nyelvet betiltanák Belgiumban vagy Svájcban. "Természetes, hogy a franciák ezt nem támogatnák".

Címkék: