Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2015. február 13., péntek

19.861 - ​Meneküljön Ön is Magyarországra! > ​ 2015. február 13. 2:11


Feladó:
​​
Magdi <rmagdi@optushome.com.au>
Dátum:
​​
2015. február 13. 2:11
Tárgy: FW: Menekültek
Címzett:


 Menekültek!!!!

​​
Meneküljön Ön is Magyarországra!

1.) A tenger felől simán megközelíthető Szerbia, a szerb-magyar határ gyakorlatilag őrizetlen. 10 kilométerre jut EGY járőrpár. Biztos és kockázatmentes bejutás az Európai Unió schengeni övezetébe!
2.) Szállás-ellátás az első perctől fogva! Szállodáink az ország nagyvárosaiban vagy azok közelében, csendes környezetben, dúsan termő kertek közelében helyezkednek el. Vegetariánus? Muszlim? Kóser? Nem gond, itt minden vallási előírás szerint képesek főzni, a napi három étkezés garantált! Ha nem megfelelő, munkatársainknál és jogvédőinknél panaszt tehet!*
3.) Papírok nélkül érkezett? Sebaj! Kezdjen új életet Európában! Ha Ön arabos külsejű, tanulja meg: Afganisztánban nincs vasúti közlekedés és a folyót is Kabulnak hívják. Ha Ön afrikai külsejű, magolja be: Libériából jött, Monroviában a tengerparton van a belváros, vasútállomás pedig nincsen. Ebből tudni fogják, hogy Ön nem hazudik, nem bűnöző. Már meg is kapta a magyar okmányait. Arra ügyeljen, hogy születési dátumnak akármelyik év január 1-et adja meg!
4.) Ön betegséget hordoz? Nem gond! A regisztráció során csak a testsúlyát ellenőrzik, ha később bejelenti, hogy beteg, magyar orvosok vizsgálják-gyógyítják, mindezt két éven keresztül ingyen! A csomag értéke 165.000,- Ft (súlyosabb betegség esetén ennek a többszöröse is lehet!)*
5.) Választójog! Szavazhat polgármesterre, önkormányzati képviselőre, kezdeményezhet helyi népszavazást! Unja a helyi parasztokat? Szavazzon menekült polgármester-jelöltre! Sok a gond a befogadókkal? Kezdeményezzen népszavazást, hátha bezárják őket!
6.) Megvannak a magyar papírjai? Honfitársai között élhet 2 x hat hónapon keresztül! (további hosszabbításra van lehetőség, de ez nem az alapcsomag része.*) Ez idő alatt napi 3x étkezés (ld. fentebb), szállás 2-3 ágyas szobákban, fűtés-világítás-folyó víz, tisztálkodószerek és ruházat, mindez ingyen. Költőpénz és utazási kedvezmények! A csomag összértéke havi 150.000 forint (=500 euró), így egy év alatt ön 6.000 eurót takarít meg. Ennyit az embercsempészeknek sem fizetett, ugye?
7.) Nem tud írni-olvasni? Csak hozzon számlát egy magyar iskolából és már meg is kapja az ellenértékét! Kevés? Kérvényezzen beiskolázási segélyt a könyvekre, tanszerekre, ruházatra! Bónusz csomag szorgalmasaknak: ingyenes nyelvtanfolyam (520óra) a középfokú nyelvvizsgáig! A bónusz-csomag értéke fél millió forint!
8.) Lejárt az egy év a szállodában? 4x hat hónapos lakhatási támogatás várja! Hazamenne? Vagy máshová? A repülőjegyét is fizetjük! (Reméljük, hamarosan újra vendégül láthatjuk! Ehhez csak másik nevet kell mondania a recepción.)
9.) Itt maradna? Kamatmentes kölcsönnel várjuk, hogy lakást-házat vásároljon szerettei körében! Munkaviszony csak az őslakosoknak kell ehhez, akiket ki is lakoltatnak, ha nem törlesztenek. Ha Ön szerettei körében választ lakást, úgyis olcsóbban jut hozzá, mert a befogadók menekülnek a környékről, Önt kilakoltatni meg úgysem merik, erről jogvédőink gondoskodnak.
* Reméljük felkeltettük érdeklődését. További kérdéseivel és egyéni kedvezmények igénybevétele esetén keresse szociális munkását vagy BÁH-tanácsadóját.

(Szomorú, de sajnos igaz!)
"Vidáman indultam el reggel a tanyánkról a kislányommal Ásotthalom belterülete felé. A határátkelőnktől 300 méterre lévő turul-szobornál kikerültem az első barna bőrű illegális határsértő csoportot, akik agresszíven akartak megállítani, majd miután rájuk dudáltam, egy kavicsot dobtak a kocsim után. 2 kilométerre északabbra egy újabb migráns csoportot kerültem ki, akik az útszéli buszmegállóban raktak tüzet. Nagy divat ez náluk, pedig most nem mínusz, hanem plusz 5 fok volt, de kíváncsi leszek majd a szárazabb időben hányszor kell eloltanunk az erdőtüzeket. Újabb 2 kilométer megtétele után értem a Bokor-tanyához, amelyet a XIX. században épített Bokor Károly földbirtokos, s ahol még maga Rózsa Sándor is vendégeskedett néhányszor. Éppen műemléki védelem alá szeretnénk vetetni az épületet. Ma reggel azonban sűrű füstbe borult a patinás épület, amelyet napi rendszerességgel törnek fel a migránsok. Az ablakon keresztül tüzet láttam a jelenleg nem lakott épületben. Gyorsan letettem az iskolában a kislányomat, közben hívtam a mezőőreinket, így egyszerre értünk oda az épülethez. Velünk szemben egy kisebb migráns csoport haladt az út közepén, természetesen eszük ágában nem volt félrehúzódni, még mutogattak is. Egy, magát afgánnak mondó illegális bevándorlót találtunk az épületben, aki nem zavartatta magát, éppen a tűznél melegedett. A kandalló ugyan még nem készült el, de őt ez nem zavarta. Természetesen az ilyen tüzeket minden esetben mi oltjuk el, a migránsok akár az erdő szélén, akár a buszmegállókban, akár magántulajdont képező épületekben szinte mindig ott hagyják az égő tüzet, amikor tovább indulnak. Közben megérkezett a műemlék-jellegű épület tulajdonosa, s hívtuk a rendőrséget, mivel egyetlen rendőrrel sem találkoztunk. Fél óra múlva meg is érkeztek a helyi rendőrök. Külön felhívtam a figyelmet arra, hogy ne a szokásos eljárás legyen, tehát, hogy a rendőrség taxiként működve beszállítja a szegedi idegenrendészetre a migránst, ahol kap magyar okmányokat, amelyekkel ingyen vonatozhat, majd kap szállást, étkezést és napidíjat is, hanem vegyék őrizetbe, hiszen, ha egy magyar tör be más házába és rak tüzet a szoba közepén, akkor azt bizony letartóztatják. Kezdem úgy érezni, hogy a magyar állam feladta a déli területeit. A papírok nélkül érkező bűnözők, akik nem csupán a határátlépésnél követnek el bűncselekményt, hanem a sorra megfagyó, kihűlő gyermekeiket hátrahagyva kiskorú veszélyeztetését is elkövetik, s házakba törnek be, teljesen szabadon bolyonganak Magyarország területén. S, akkor még nem is beszéltünk arról, hogy lehet, hogy odahaza éppen egy falut irtott ki, s bármelyiknél lehet fegyver is. Az EU természetesen semmit sem akar tenni, de a magyar kormánynak kutya kötelessége lenne az alapvető alkotmányos jogainkat biztosítani."

Ahogy minden nap, úgy ma is 24 órában munkában az ásotthalmi mező(határ)őrség. Naponta több százan érkeznek