Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2015. február 15., vasárnap

19.900 - Váratlan lépés Oroszországtól - az ENSZ rendkívüli ülést tart! > 2015-02-14 Kárpáthír


Váratlan lépés Oroszországtól - az ENSZ rendkívüli ülést tart! 
2015-02-14 Kárpáthír 

Február 15-én összeül az ENSZ rendkívüli tanácsa. A tanácskozásra Oroszország előterjesztett egy javaslatot, melyben arra kérik az ENSZ-t, hogy támogassa az új minszki tűzszüneti megállapodásban foglaltak betartását - írja a korrespondent hírportál a Voice of America ügynökségre hivatkozva. 


A testület dönthet akár az ENSZ békefenntartók bevonásáról is a kelet-Ukrajnai területekre, így biztosítva a tűzszünet betartását. 
Az oroszok által előterjesztett javaslatban az Associated Press hírügynökség szerint említést tesznek Ukrajna szuverenitásáról és területi egységéről is. 
Kapcsolódó: 
   Meghátrálna a szlovák fiatalság egy esetleges fegyveres konfliktus esetén 
   Életbe lépett a tűzszünet Kelet-Ukrajnában 
   Orbán, Vona, Szél, és Tóbiás egy asztalnál 
   Kedd reggel ne a rakparton menjen munkába 
Mi - magyarok - abban bízunk, hogy az Isteni gondviselés megadja azt a kellő szikrát adott esetben, amitől felébrednek világbékés agymosott álmaikból fiataljaink és elődeikhez méltón kivívják Szabadságukat és Igazságukat becsülettel. Nos, lássuk a tényeket. Rekordot döntött az idén Szlovákiában azoknak a hadköteles férfiaknak a száma akik - törvény adta jogukkal élve - elutasították, hogy háborús helyzet esetén fegyveres katonai szolgálatot teljesítsenek. (Domonyi Károly)