Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2015. február 16., hétfő

19.902 - ​Felmérés: az orosz polgárok 85 %-a bízik Putyin elnökben.


Lovas István fényképe.
Lovas István fényképe.
Lovas István fényképe.

ELHALLGATOTT HÍREK 

1. A varsói Amerika-imádó kormány rendőrsége sztrájkoló lengyel bányászokra lövetett február 9-én. Az MTI varsói tudósítója nem vette észre a hírt. A Reuters igen. (Kiegészítés 19:47 perckor: mivel vannak, akik jelezték, hogy a megadott videó nem nyílik, egy biztosan nyíló és még jobb videó a bányászokra lövő rendőrökről, szintén február 9-ről: https://www.youtube.com/watch?v=zVkNSApUavc)

2. Erdogan török miniszterelnök nyomására Obama belátta, hogy fel kell háborodnia, amiért ezúttal három muzulmán diákot lőttek le.

3.

​​
Felmérés: az orosz polgárok 85 %-a bízik Putyin elnökben.

​4. ​
A lengyelországi Jastrzebie Zdroj-ban a rendőrök vízágyukkal és gumilövedékekkel is rátámadtak a sztrájkoló bányászokra. Vajon a lengyel hírügynökség hallgatott volna arról, ha az Orbán-kormány rendőrsége lövetne sztrájkolókra nálunk? 

A Reuters brit hírügynökség videója a brutális támadásról itt látható:http://www.wsoctv.com/…/polish-miners-clash-with-po…/vDDt94/.

(Az MTI hallgatására nem tudok linkkel szolgálni.)

​5. ​
Február 12-én a török lapok, február 13-án, pénteken hajnali 2 óra 16 perckor (Greenwich-i idő) a BBC jelentette, hogy Recip Tayyip Erdogan török elnök bírálta Barack Obama amerikai elnököt, Joe Biden alelnököt és John Kerry külügyminisztert , amiért egy szót nem szóltak, miután február 10-én az észak-karolinai Chapel Hill-ben három ottani muzulmán diákot megöltek. A mexikói látogatásán lévő Erdogan hozzátette, ha Obama csendben marad, „a világ is csendben marad az ön irányában".

Megjegyzés: Obama a nógatásra három napos késéssel megszólalt. Ban Ki Mun ENSZ főtitkár is. E megszólalásokat az MTI washingtoni tudósítója 13-án hazai idő szerint 21:32-kor már jelentette. De a távirati iroda akkor sem tért ki Erdogan kijelentésére.

​6. ​
A legfrissebb,
február 13-án nyilvánosságra hozott felmérés szerint a kedden, február 17-én Budapestre látogató Vlagyimír Putyin orosz elnök iránt az oroszok 85 %-a bizalommal viseltetik és 74 százalékuk mondta, ha most lennének elnökválasztások, rá szavaznának.

(Az MTI moszkvai tudósítója átaludta a hírt.)