Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. december 11., kedd

16.086 - Váralja Szövetség: Felkerült egy videó az internetre Ángyán József fehérvári lakossági fórumáról, ahol ismertette a vidék helyzetét.

From: Ignácz Antal
Sent: Tuesday, December 11, 2012 11:27 AM
To: Kutasi József Antal
Subject: Hát ebből baj lesz!

Ángyán József a vidék helyzetéről és Bajnai visszatéréséről
Felkerült egy videó az internetre Ángyán József fehérvári lakossági fórumáról, ahol ismertette a vidék helyzetét. A neves professzor a 12 perces összeállítás alatt a földtörvény kiskapuiról, a földhaszonbérleti pályázatokon történt visszásságokról és a tőkés társaságok érdekeiről beszél.
Ángyán József elmondta: Ha a libatolvaj lesz az új miniszterelnökünk, akkor végünk van. De az, hogy ezek a trógerok mit csináltak, nem jogosít fel arra, hogy mi is ezt tegyük. A volt államtitkár szerint új alapokra kell helyezni a társadalmat.
Tekintse meg a videót! Kattintson!
Köszönjük figyelmét!
Váralja Szövetség
Mennyi magyar gyermek éhezte meg, éhezi meg a kidobott 700 milliót?
Hol vannak a felelősök?

700 milliós út: Szijjártó átadta, egyből lezárták

Az ünnepélyes átadó után lezárták a 700 millió forintból épülő utat, amely egy romániai falut és Gyulát köti össze - írja a Magyar Narancs honlapja.
A Gyulát és a határ túloldalán lévő Nagyzerindet összekötő út 2,55 millió euróba került, építését uniós forrásokból finanszírozták. November végén büszkén adták át az utat, az ünnepélyes rendezvényre lezárták a városháza előtti parkolókat, a forgalmat pedig elterelték. Az átadón részt vett Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár is.
A Magyar Narancs beszámolója szerint a megnyitón Szijjártó arról a versenyképességi hátrányról beszélt, amelyet az okoz, hogy Trianon után utakat vágtak el a két ország között, míg a gyulai polgármester Trianonra utalva elmondta, hogy az úttal 92 év igazságtalanságát próbálják helyrehozni.
Hiába azonban a hangzatos szavak és a látványos átadó, az utat rögtön le is zárták: Románia ugyanis nem tagja a schengeni övezetnek, így csak akkor lehetne használatba venni az utat, ha határátkelőt építenének hozzá és biztosítanák az ehhez szükséges személyzetet, erre azonban se pénz, se szándék nincsen.
A határon így két hatalmas betondarab és az államhatárt jelző tábla látható, az út pedig kihasználatlanul áll a két település között.
Képek: MTI, Magyar Narancs
Magyar Narancs - barikad.hu