Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. december 19., szerda

16.116 - Mindszenty példamutató élete ismét közbeszéd része

Feladó: Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
Dátum: 2012. december 17. 14:21
Tárgy: A KIM heti hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu


A KIM heti hírlevele 2012-12-17
A héten a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium munkájában a civil szervezetekkel való kapcsolat került előtérbe. Újabb civil szervezetekkel kötött stratégiai megállapodást a kormány, a megalakított Emberi Jogi Kerekasztalnak is civil szervezetek a tagjai, s számítottak a civilekre az antikorrupciós munkacsoportban. A KIM heti hírlevelének fontos része az a miniszteri bejelentés is: Közép-Európát újra kell definiálnunk!
Tovább bővül a hatósági e-ügyintézések köre

Jövőre tovább bővül az interneten keresztül intézhető hatósági eljárások köre. Egyszerűsödik a személyi igazolvány pótlása, az erkölcsi bizonyítvány kérelmezése, valamint több járműigazgatási eljárás is.

Változik egyes szociális támogatások kifizetésének rendje

2013 februárjától a települési jegyzők, illetve a városi gyámhivatalok helyett a fővárosi és megyei kormányhivatalok folyósítják az alanyi jogú és a fokozott ápolási szükségletre tekintettel megállapított ápolási díjat, az időskorúak járadékát, a hajléktalan személyek részére kifizetett időskorúak járadékát, az otthonteremtési támogatást és a gyermektartásdíjak megelőlegezését is.

Civilekkel kötött stratégiai partnerségi megállapodást a kormány (+ videó)

Stratégiai partnerségi megállapodást írt alá Rétvári Bence, a közigazgatási tárca parlamenti államtitkára újabb három civil szervezettel – a Magyarországi Fordítóirodák Egyesületével (MFE), a Páneurópa Jogász Unióval, és a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetségével (FIVOSZ) – csütörtökön a fővárosban.

Közép-Európát újra kell definiálnunk!

Közép-Európát újra fel kell fedeznünk és újra kell definiálnunk! – mondta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes csütörtökön Veszprémben egy konferencián.

Civilekből álló Emberi Jogi Kerekasztalt alakított a kormány (+ videó)

Csütörtökön tartotta alakuló ülését az Emberi Jogi Kerekasztal. A testületet a Kormány tanácsadó testületeként működő Emberi Jogi Munkacsoport hívta életre. A kerekasztal munkájában negyvenöt, az emberi jogok területén aktív civil szervezet vesz részt. A kerekasztalnak jelentős szerepe lesz Magyarország emberi jogi jelentésének előkészítésében, jövőre 12 témában tartanak tematikus üléseket. Közlemény.

Mindszenty példamutató élete ismét közbeszéd része

Mindszenty példamutató élete ismét közbeszéd része – mondta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes csütörtökön a Pehm (Mindszenty) József: Padányi Bíró Márton élete és kora című könyvének reprint kiadásának bemutatóján Veszprémben.

A járási rendszer államigazgatási és nem önkormányzati szint

A járási rendszer az államigazgatás és nem az önkormányzat szintje – jelentette ki Navracsics Tibor pénteken Zalakaroson, a Kisvárosi Önkormányzatok Országos Érdekszövetségének közgyűlésén.

Jávor Andrást választották a Magyar Kormánytisztviselői Kar elnökének

Jávor Andrást választotta a Magyar Kormánytisztviselői Kar (MKK) elnökének az országos Közgyűlés, mely ma tartotta alakuló ülését. A Kart a közszolgálati tisztviselőkről szóló törvény hozta létre, melynek célja, olyan közös értékalapú egységes hivatásrend létrehozása, amely hozzájárul a közigazgatás működése iránti állampolgári bizalom megerősödéséhez. Közlemény.

Civil szervezetek is részt vesznek az antikorrupciós munkacsoportban

Több civil szervezettel tárgyalt szombaton a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium a közigazgatási antikorrupciós program keretében életre hívott munkacsoportban.