Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. december 19., szerda

16.115 - Belügyminisztérium > Elektronikus úton is kezdeményezhető az építésügyi eljárás januártól



Feladó: Belügyminisztérium
Dátum: 2012. december 15. 14:10
Tárgy: A BM hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu



A Belügyminisztérium hírlevele 2012-12-15
Elektronikus úton is kezdeményezhető az építésügyi eljárás januártól

Január 1-jétől az építésügyi hatósági engedélyezési eljárásokat már elektronikus úton is kezdeményezhetik a polgárok, az új rendszer kényelmesebb, gyorsabb lesz, mint a hagyományos papír alapú ügyintézés - közölte Felkai László, a Belügyminisztérium (BM) közigazgatási államtitkára a programot ismertető konferencián.

Kontrát Károly: Magyarországon rend és biztonság van

Magyarországon rend van, biztonság van, ám ezért a rendért folyamatosan többet kell tenni - hangoztatta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) pénteki budapesti évzáró elnökségi ülésén.

Átadták a 2012. évi Kós Károly-díjakat

Dr. Pintér Sándor belügyminiszter Kós Károly-díjakat adományozott az építész születésnapjának 129. évfordulója alkalmából. Az elismeréseket dr. Szaló Péter területrendezési, építésügyi és örökségvédelmi helyettes államtitkár adta át.

Pintér Sándor: Pécs adósságállománya a felére csökken

Pécs mintegy 44 milliárd forint adósságának legalább a felét átvállalja az állam - mondta a belügyminiszter a baranyai megyeszékhelyen csütörtökön.

Kontrát Károly: fontos az önkormányzatok kimentése az adósságcsapdából

A közigazgatásban tiszta viszonyokat kell teremteni, és ennek fontos része az önkormányzatok kimentése az adósságcsapdából - hangsúlyozta Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára az ötezer lakosúnál kisebb Veszprém megyei települések vezetőinek az adósságrendezésről tartott fórum előtti sajtótájékoztatón, Veszprémben.

Az önkormányzati rendszer átalakításáról és az adósságrendezésről tanácskoztak Budapesten

Az önkormányzati rendszer átalakításáról és az adósságrendezésről tartottak konferenciát a kormány és az önkormányzatok képviselőinek, valamint az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnökének részvételével a Világgazdaság című napilap szervezésében Budapesten.

Az önkormányzati rendszer átalakításáról és az adósságrendezésről tanácskoztak Budapesten

Az önkormányzati rendszer átalakításáról és az adósságrendezésről tartottak konferenciát a kormány és az önkormányzatok képviselőinek, valamint az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnökének részvételével a Világgazdaság című napilap szervezésében Budapesten.

Tállai András: Cegléd adósságának várhatóan 50 százalékát vállalja át az állam

Cegléd pénzintézetekkel szemben az idei év végén fennálló adósságának várhatón az 50 százalékát vállalja át az állam, ennek mértéke akkor lehet magasabb, ha egyedi méltánylást igénylő körülmény merül fel - mondta Tállai András, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára a Pest megyei város polgármesteri hivatalában tartott sajtótájékoztatón.

Pintér Sándor: 17 milliárdot átvállal Miskolc adósságából az állam

A miskolci önkormányzat nettó 35,2 milliárd forintos adóságából 17 milliárd forintot vállal át az állam - mondta Pintér Sándor miskolci sajtótájékoztatóján kedden.

Felújították a Sátoraljaújhelyi Fegyház és Börtön energetikai rendszerét

Korszerűsítették a Sátoraljaújhelyi Fegyház és Börtön évszázados épületének energetikai rendszerét, a zömmel uniós forrásból megvalósult fejlesztésre az intézmény több mint 422 millió forint támogatást nyert el.

Társadalmi egyeztetés

A megkülönböztető és figyelmeztető jelzést adó készülékek felszerelésének és használatának szabályairól szóló 12/2007. (III. 13.) IRM rendelet módosításáról szóló BM rendelet tervezete

Álláspályázatok

Pályázati felhívás projektmenedzser munkakör betöltésére

Pályázati felhívás közbeszerzési referens munkakör betöltésére

Pályázati felhívás rendszertervező szakmai tanácsadó munkakör betöltésére