Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. december 19., szerda

16.120 - Mosolyogva fosztja meg utolsó pénzecskéjüktől az öregeket Zoltán Ákos önálló bírósági végrehajtó

*** www.nemzetihirhalo.hu *************


Mosolyogva fosztja meg utolsó pénzecskéjüktől az öregeket Zoltán Ákos önálló bírósági végrehajtó


..."De egyszer letörli valaki képéről a mosolyt...



"Foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés, - közvetett testi bántalmazás, vagyis egészségsértés... Ha az egészségsértés nyolc napon túl gyógyul, az elkövető a súlyos testi sértés bűntettét követi el, és szabadságvesztéssel büntetendő!..."

1. Boldog Karácsonyt! - "Elvette a nyugdíjamat a végrehajtó" -

A végrehajtó által kifosztott és betegségbe kergetett Gulyás László.

400 forinttal a zsebében várja az ünnepeket Gulyás László, miután a végrehajtó 88 600 forintot zárolt a számlájáról.

"Látják, hát ide jutottam!" - Laci bácsi (72) szavait még mindig nehezen lehetett érteni.

Gulyás László egy hete került kórházba: arca bal fele lebénult. Egy órával azután kapott agyi infarktust, hogy megtudta: a dr. Zoltán Ákos nevével fémjelzett végrehajtó cég, gyakorlatilag az összes nyugdíját leemelte a bankszámlájáról.

- Apukám egy évet külföldön töltött, és bár lemondta a víz- és áramszolgáltatást, hazatérve tetemes, már végrehajtónak kiadott tartozás várta - tolmácsolta nehezen beszélő apja szavait László fia.

Az idős ember a tartozást egy percig sem vitatta, de szeretett volna részletfizetést kérni, a majd kétszázezer forintos összegre.

- Bement a szóban forgó irodába, ahol az ügyintéző azt mondta neki, hogy persze, lehetséges a részletfizetés. Rá nem sokkal megjött az értesítés a banktól, hogy 88 600 forintot zároltak a számláján a végrehajtó kérésére. A nyugdíja 89 000 forint. Egyszerűen nem értjük, hogyan tehették rá a kezüket majdnem az egész összegre? Ez biztosan nem törvényes! - háborgott az idős ember fia. - Egészséges volt, mint a makk. Most pedig beszélni is alig tud!

- Négyszáz forinttal a zsebemben maradtam itt az ünnepekre - motyogta a kórházi ágyon fekve Laci bácsi.
Az idős ember rehabilitációja még legalább 3-4 hónapig tart majd.

Dr. Kamarás Péter, a Blikk jogásza szerint egyértelműen szabálytalan volt az eljárás.

- Bármilyen jellegű tartozásra, a végrehajtási törvény értelmében, legfeljebb a jövedelem 33 százalékát zárolhatják vagy vonhatják le. Kivétel a gyerektartás, de ott is maximum a kereset 50 százalékát vehetik el - szögezte le a szakember.

A bank szerint a végrehajtó által követelt összeget akkor vonták le a számláról, amikor arra fedezetként érkezett pénz. - Ha a bankszámlára pénzeszköz érkezik, a törvény szabályai szerint járunk el. Előfordulhat, hogy a beérkező második nyugdíj összege közel teljes mértékben végrehajtásra kerül - mondták el a bank sajtóosztályán.

2. De egyszer letörli valaki képéről a mosolyt...

Amint a címképünkön is látható: Mosolyogva fosztja meg utolsó pénzecskéjüktől az öregeket Zoltán Ákos önálló bírósági végrehajtó. Nem ember, aki ilyet tesz. Mert Laci bácsi agyi infarktusának közvetett okozója, az önálló bírósági végrehajtó brutális és embertelen eljárása, ráadásul Karácsony előtt.

Ha Magyarországon működne az igazságszolgáltatás, (de még a jogszolgáltatás sem működik), - akkor a végrehajtó ellen már hivatalos rendőrségi eljárás lenne folyamatban, mégpedig a következő jogi címszavak alatt;

"Foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés, - közvetett testi bántalmazás, vagyis egészségsértés. Mivel az elkövetői magatartás eredményeként, betegségnek nevezett patológiás állapot jön létre. Az egészségsértés megállapítására akkor kerül sor, amikor a testet nem bántalmazzák közvetlenül, testi sérülés nem keletkezik, ellenben a sértett egészségsérelme bekövetkezik.

Ha az egészségsértés nyolc napon túl gyógyul, az elkövető a súlyos testi sértés bűntettét követi el, és szabadságvesztéssel büntetendő!"

De ismerünk olyan eseteket is, amikor a végrehajtó nemcsak foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetéssel, - hanem egyenesen, a "Foglalkozás körében gondatlanságból elkövetett emberöléssel, és az öngyilkosságban való segédkezéssel" gyanúsítható! - Mivel több tucat ember lett már öngyilkos a végrehajtási eljárások illetve a kilakoltatások alatt, - ezeknek az embereknek a halála kivétel nélkül, a brutálisan elkövetett végrehajtási eljárásnak, illetve a végrehajtók embertelen viselkedésének tudható be.

Tudomásunk van arról, hogy hamarosan eljárások tucatjai indulhatnak, - ezen bűnös önálló bírósági végrehajtókkal szemben.

Évek óta folytatott otthonvédelmi tudósításaink eredményeképpen arra a megállapításra jutottunk, hogy az önálló bírósági végrehajtónak nincsenek emberi érzései. Mint, ahogy ezt, akár kamerák előtt is számtalanszor hangoztatják; hogy ők humánus szempontokat nem vehetnek figyelembe.

És mindezt persze mosolyogva, számtalan fotó és videó a bizonyíték rá, hogy a végrehajtók bizony vidáman fosztják ki az embereket, vidáman kergetik őket a súlyos betegségbe és a halálba.

Ahogy a fenti képen is láthatjuk.

De egyszer valaki letörli képükről a mosolyt. A fent leírt jogi indokok alapján, a bírósági eljárások nem lesznek éppen vidámak a számukra, - sőt az előbb-utóbb megalakuló Népi Bíróságok eljárásai pedig, kifejezetten rosszat tesznek majd a közérzetüknek.

Már, ha eljutnak odáig. - És előtte valaki, akinek valamelyik rokonával így elbántak, betegségbe, halálba kergették, családját kifosztották, - nem veszi a saját kezébe az igazságszolgáltatást. És törli le valóban a képükről a vigyort mindörökre.

2012. december 11-12. - Advent második hete

A Blikk és a Red-Help nyomán
2012/12/12 Szabad Riport Tudósító Iroda