Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. december 20., csütörtök

16.141 - Krízishelyzetek - Budaörs is segít - 78 fagyhalál

From: Endre Simó
Sent: Thursday, December 20, 2012 9:05 AM
To: Kutasi József Antal
Subject: A jó példa ellenére 78 fagyhalál

Krízishelyzetek  - Budaörs is segít – 78 fagyhalál
Budaörs, 2012. december 20. csütörtök

Szerdán a budaörsi polgármester is segítőkészen reagált a Magyar Szociális Fórum megkeresésére egy krízishelyzetbe került rokkant asszony érdekében, aki fűtetlen lakásban és jövedelem nélkül kénytelen élni. A támogató szolgálat tartósélelmiszerrel látta el a rászorulót, bár tűzifát még nem tudtak adni neki.

Az asszony a következőt írta az MSZF-hez küldött üzenetében:
Tisztelt Simó Endre! Örömmel értesítem, hogy a támogató szolgálat itt járt nálam, eléjük tártam a főbb problémákat, és hoztak egy néhány tartós élelmiszert is.  Ígérték, hogy talán tüzelőt tudnak szerezni. A családsegítő továbbra sem jelentkezett.  Kedves Endre, nagyon köszönöm a szíves közbenjárását ügyemben, és bízom benne, hogy megoldódnak a főbb gondok hamarosan.  Tájékoztatom, ha előrelépés történik. Kellemes ünnepeket kívánok!  D.E.
Az asszony eredetileg az alábbi megkereséssel fordult az MSZF-hez: Itt állok fűtés és jövedelem nélkül, nagyon súlyos mozgásszervi problémával. Egyedülálló vagyok, kizártak az eddig kapott támogatásokból, a családsegítő hónapokig még telefonon sem jelentkezik, nem segít. Nem tudom hova forduljak, telefonálni, ajánlott leveleket küldözgetni  pénzem nincs,  elmenni nm tudok fizikai állapotom miatt. Nagyon súlyos krízis helyzetben vagyok. 
A Magyar Szociális Fórum köszöni a törődést, és – a budakalászihoz hasonlóan – jó példaként állítja mindazok elé, akik szerte az országban még mindig nem reagáltak krízishelyzetbe került honfitársaik segítségkérésére. Az emberi jogokért küzdő társadalmi mozgalom szerint az emberi hozzáálláson is múlik, hogy ősz óta már 78-an fagytak meg az országban, többségükben vidéken, fűtetlen otthonaikban.++

Kiadta: MSZF SZK
+36 30 5927371
www.mszfszk.hu