Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2013. december 19., csütörtök

18.243 - Tüntetés a Kúriánál és a Bankszövetségnél szombaton 11 órakor


Tüntetés a Kúriánál és a Bankszövetségnél szombaton 11 órakor 
Budapest, 2013. december 19. csütörtök MSZF SZK 

Tüntetést rendeznek a Kúria és a Bankszövetség előtt szombat délelőtt 11 órakor a Magyar Szociális Fórum és a Bankcsapda érdekvédelmi egyesült közös felhívására - tudatták a szervezők. 
A megmozdulásra mindazokat a személyeket és szervezeteket várják, akik és amelyek társadalomellenesnek tartják a Kúria hétfőn hozott döntését arról, hogy nem ütközik sem jogszabályba, sem jóerkölcsbe, és uzsorának sem számít, ha egy bank kétszer-háromszor annyit követel vissza az adóstól, mint amennyit kölcsön adott neki. 
A Magyar Szociális Fórum és a Bankcsapda érdekvédelmi egyesült véleménye szerint a Kúria döntése társadalomellenes jogrenden alapul, hiszen szentesíti a csalók, a leigázók, a kizsákmányolók jogát azokéval szemben, akik igazukat és emberi jogaikat akarják érvényre juttatni. 
"Emiatt a gyalázatos jogrend miatt kerülhet a megtermelt érték fele a felső tízezer kezébe, míg a másik felén a lakosság egészének kell osztoznia. Ez a rendszer okozza a példátlan társadalmi különbségeket, az igazságtalanságot és a lakosság 60 százalékát sújtó megélhetési válságot. Azt, hogy négy és fél millió honfitársunknak a létminimum alatt kell élnie, közülük közel egy milliónak mélyszegénységben, hogy gyermekek tízezreinek kelljen éheznie, hogy elvegyék a rokkantak nyugdíját, mindkét lábára amputált embereket, terhes anyákat, 90 éves asszonyokat lakoltassanak ki, emberek százait kergessék öngyilkosságba, tegyék ki fagyhalálnak, fiatalok százezreit kényszerítsenek arra, hogy külföldre vándoroljanak, mert idehaza nem tudnak boldogulni" - áll a Simó Endre és Falus Zsolt által kiadott felhívásban a tüntetésre. 
A szervezők nem csak a bankok által megkárosított embereket várnak a megmozdulásra, hanem azokat is, akiknek elegük van a mindennapi megélhetési gondokból, emberi jogaik és méltóságuk figyelmen kívül hagyásából, a bérből, fizetésből és nyugdíjból élő többség elnyomásából egy dúsgazdag kisebbség által. 

A tüntetés 11 órakor kezdődik a Kúria előtt, Budapesten, az V. kerületi Markó utca 16. előtt. Rövid beszédek hangzanak el a tüntetésen résztvevő szervezetek képviselői részéről, majd a Bajcsy Zsilinszky úton át a József Nádor térre vonulunk a Bankszövetség és a Nemzetgazdasági Minisztérium elé. A tüntetés 14 óráig tart. 

A felhívás teljes szövege olvasható az alábbi linken