Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2013. december 19., csütörtök

18.257 - GAUDI - NAGY TAMÁS és MINDA ZOLTÁN SAJTÓTÁJÉKOZTATÓJA AZ MSZP SZÉKHÁZÁNÁL > 2013. DECEMBER 19.


Feladó: Ignácz Antal
Dátum: 2013. december 19. 21:33
Tárgy:
RABLOTT VAGYONT BITORLÓK, SZÁMOLJANAK EL!
Címzett:
Kutasi József Antal

RABLOTT VAGYONT BITORLÓK, SZÁMOLJANAK EL!
GAUDI - NAGY TAMÁS és MINDA ZOLTÁN SAJTÓTÁJÉKOZTATÓJA AZ MSZP SZÉKHÁZÁNÁL
2013. DECEMBER 19.

http://youtu.be/5lQ0XjGghVg

 A Jobbik elszámoltatná az MSZP-t és a Demiszt
 2013, december 19.
A Jobbik azt szeretné, ha az Országgyűlés törvényben gondoskodna a rendszerváltás előtti időszakhoz kötődő egyes társadalmi szervezetek valós vagyonelszámoltatásáról. Erről Gaudi-Nagy Tamás beszélt csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A Jobbik országgyűlési frakciójának tagja ismertette: az erről szóló törvényjavaslatot már be is nyújtotta az Országgyűlésnek. Ebben azt kezdeményezi, hogy minden szervezet, amelyhez 1989-90-ben került a Magyar Szocialista Munkáspárt (MSZMP) és a Kommunista Ifjúsági Szövetség (KISZ) akkori áron számolva 12 milliárd forintos vagyonából, részletes elszámolást készítsen ezeknek a vagyontárgyaknak a jelenlegi helyzetéről.

Gaudi-Nagy Tamás szerint ez a rendszerváltás egyik legkomolyabb lezáratlan ügye, ezért azt kezdeményezi Kövér László házelnöknél, hogy kivételes sürgős eljárásban még az idén fogadja el az Országgyűlés ezt a törvényt.

A törvényjavaslat szerint az érintett szervezeteknek - főleg az MSZP-nek és a Magyar Demokratikus Ifjúsági Szövetségnek (Demisz) január végéig kellene leadniuk az elszámolásukat, amelyeket az Állami Számvevőszék ellenőrizné. Amennyiben valamely szervezet nem ad le elszámolást, vagy a leadott dokumentumot az Országgyűlés nem fogadja el, akkor az érintett szervezet július 31-ével automatikusan megszűnne.

A jobbikos politikus reményét fejezte ki, hogy a kormánypártok támogatni fogják a javaslatát.
Az MSZP székháza előtt tartott sajtótájékoztatón Gaudi-Nagy Tamás megpróbálta a törvényjavaslat egyik példányát átadni az ellenzéki párt képviselőjének, azonban azt senki nem vette át.