Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2013. december 21., szombat

18.263 - Bakk István: A Tradíció c. sorozat 2. könyvét készülünk újra kiadni. A Pálosok a történelemben c. írásunk több szerzős munka


Feladó: passio palos
Dátum: 2013. december 21. 9:40
Tárgy:
A Tradíció c. sorozat 2. könyvét készülünk újra kiadni
A Pálosok a történelemben c. írásunk több szerzős munka.
Címzett:
Kutasi József Antal


 

A Bakk Endre Kanonok Alapítvány névadója a vízaknai csatában elesetteket eltemette, és emlékoszlopot állítatott nekik, továbbá az Aradon kivégzett tábornokokon kívül az 1848-as szabadságharc után kivégzettek neveit összegyűjtötte és a vértanuk neveit nyilvánosságra hozta.

Bakk Endre névvel működik az alapítványunk már 20 éve.

A Tradíció c. sorozat 2. könyvét készülünk újra kiadni. A Pálosok a történelemben c. írásunk több szerzős munka. A könyvben megírt tanulmányok egyrésze már publikálva lett, de az egységes közlése láthatóvá teszi azt, hogy a magyar nemzet szellemi felemelkedéséhez hogyan járult hozzá a Pálos-rend. A rend élete is jól példázza a magyar nép küzdelmét. A munkájuk tisztessége és a szellemi nagyságuk látható Amerikától egészen Európán át Jeruzsálemig. Mátyás király ilyen reneszánsz birodalma nem valósulhatott volna meg a Pálos-rend nélkül.

A Pozsony melletti Máriavölgyben egyetemet is hoztak létre. Ez a könyv közel 300 oldalon keresztül mutatja be jól dokumentáltan az egyetlen magyar alapítású rendet.

Először 500 példányban kívánjuk megjelentetni, amelyek bekerülési ára a nyomtatási költségekkel együtt 2000,-Ft darabonként. Az eladási ár pedig 3500,-Ft /db, ami nem tartalmazza az eladási költségeket.

Azért is keresünk támogatókat, hogy a további nyomtatás 2000 db-ra bővíthessük, azért, hogy minél szélesebb körben hírt vigyünk múltunk értékes megismeréséről.

A támogatók nevét a címlap verzóban (Szellemi és anyagi támogatóink) szerepeltetjük. Támogatói jelentkezés esetén a bankszámlaszámunk: OTP BANK 11742173-20164722

 

2013. december 15.                                                            

 
                                                                           
Bakk István

                                                                       Bakk Endre Kanonok Alapítvány, elnöke

 T: +36- 496-6775

 pr.bakk@gmail.com