Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2013. december 28., szombat

18.322 - Megjelent! > Dr. Wilhelm Ottó: „ És a te lelked?”


Feladó: dr Wilhelm Ottó 
Dátum: 2013. december 28. 16:35
Tárgy:
Ajánlom figyelmébe harmadik könyvemet
 
Címzett: Kutasi József Antal <jozsef@kutasi.eu>
Tisztelt Kutasi Úr!
Ajánlom figyelmébe harmadik könyvemet, ami egy hónapja jelent meg.
Természetesen, mivel nem szakácskönyv és nem is célebékről szól, kevés az esélye annak, hogy
felhajtás legyen körülötte.
 A Katolikus Rádióban dec. 26-án, 9 óra 30-kor azért egy riport készült róla, ami visszahallgatható.
Szívélyes üdvözlettel:

Dr. Wilhelm Ottó gyermekgyógyász és genetikus főorvo
s


Megjelent!

„ És a te lelked?” címmel megjelent dr. Wilhelm Ottó új ismeretösszegző könyve. A szerző az első fejezetekben a lélekről szóló bölcsességek és szólások után a költészetből is gyűjteményt szolgáltat. A bibliából kiemelt idézetek révén tovább közelít a téma lényegéhez. Az elemzések és következtetések a női és férfi lélek jellegzetességeinek, valamint a magyar lélek taglalása után a lélek jellemzésében összegződnek. Eljutunk a lélek definícióinak felsorolásáig, majd a lehetséges mai meghatározásáig. A lélek szerkezete fejezetben hasznos ábrák segítik a könnyebb megértést, miközben kitér annak fejlődésére is.
A könyv második felében számos izgalmas, meghökkentő, a szokványostól eltérő eseménnyel teszi érdekessé és olvasmányossá a tematikus elemzést. Így szerepel benne a szeretet haszna, a társadalom lélektan, a tudomány, a filozófia valamint a halál és a lélek összefüggéseinek ismertetése is. Nem kerüli meg a lélek és ezotéria sokat vitatott és gúnyolt témáját sem, ahol a jelenségek új felosztását is felvállalja a szerző. A könyvet a léleképítés lehetőségei és az emberi kapcsolatok javításához modellt fogalmazó hitvallás zárja.
Ez a könyv iránytű. Mindenkinek szól, akit nem csak a haszonszerzés, az élősködés és a hatalomvágy hajt. Mert szeretni, örülni, bízni, boldognak lenni és hinni: ezek az igazi értékek. Ehhez kell minél több jó lélek érvényesülése. És a te lelkedé is.
Ajánlom ezt a könyvet mindazoknak, akiknek az élet nem csak evést-ivást jelent, akiknek a szellemi és erkölcsi értékek fontosak, továbbá a hit, a szakralitás és spiritualitás életük és jellemük meghatározói.

Aktualitását a közelgő karácsonyi ünnepek is növelik.
Barátsággal: Ottó


Értesítés!

A Magyar Katolikus Rádió 2013 dec. 26-i adásában az „Életre való” című műsorban fél órás riportot közvetítenek az új könyvem, az „És a te lelked?”kapcsán készült beszélgetésünkről. Frekvencia: 96,1 Hz.
Utána 3 hónapig még letölthető, ill. visszahallgatható lesz a www.katolikusradio.hu honlapról.

Üdvözlettel: dr. Wilhelm Ottó