Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2013. december 26., csütörtök

18.304 - Éva Mária Bárki ( Bécsben élő nemzetközi jogász) teljesítette Martonyi János feladatát


Eva Maria Barki teljesítette Martonyi János feladatát 

A Bécsben élő nemzetközi jogász az Európai Nemzetközi ügyek Miniszteréhez, Sebastian Kurz úrhoz (az osztrák külügyminiszterhez) nyílt ajánlott levelet intézett a magyar Szent Koronával a magyar nagykövet jelenlétében két osztrák "humorista" által elkövetett "viccelődés" ügyében, melynek magyar fordítását is megkaptuk, a magyarokhoz intézett kísérőlevelével: 

"Tisztelt hölgyeim és uraim! 

Kedves magyar barátaim! 

Engedjék meg, hogy szívből megköszönjem a rengeteg és megható levelet és visszajelzést, amit kaptam és elnézést kérek, hogy képtelen vagyok mindenkinek külön válaszolni. 

A levelekből éreztem, milyen nagy sértést és lelki sérülést jelent a legutóbbi osztrák botrány, a magyarság szíve mélyébe találtak. 

Csatolmányban küldöm a sajtójelentést és egy sokak kérésére elkészített fordítást, amelyből látják, hogy nemcsak bocsánatkérést követeltem a külügyminiszter úrtól, hanem több szolidaritást és megértést is, valamint több együttműködést Magyarországgal, mint ez eddig volt. Remélem, hogy a fiatal miniszter úr meg fogja érteni a levelemet. 

A Magyarország elleni támadásnak mélyebb okai vannak. A globalizált, új alakuló világrendben a nemzetnek, népnek, hagyományos európai értékeknek, kereszténységnek, családnak nincs helye. Európa új választóvonal előtt áll - még inkább, mint 23 évvel ezelőtt. Mint már sokszor a történelemben, az államok szuverenitását, a népek önrendelkezését, egy szóval a veszélyeztetett szabadságunkat meg kell védeni és Európának példát mutatni. 

Tisztelt magyar barátaim! 

Kívánok mindenkinek boldog, kegyelemteljes karácsonyt és sok erőt az újesztendőben, amelyben nagy kihívás vár a magyarokra. 

Isten áldja mindnyájukat! 

Szívélyes üdvözlettel: Eva Maria Barki, A-1010 Wien, Ausztria (telefon- és telefax-szám, e-mail-cím...)"


Eva Maria Barki amikor csak teheti, szót emel értünk mindenkor, legyen szó Trianonról, vagy a Székelyföld autonómiájáról! Az osztrák külügyminiszterhez intézett nyílt levelének magyar fordítása: 

Az Európai Nemzetközi ügyek Miniszterének, 
Sebastian Kurz úrnak 
Minoritenplatz 8. 

1010 Wien 

Tárgy: A Magyar Nagykövetségen "Wir Sind Staasküntler" címmel 2013. december 12-én készült adás. 

Igen Tisztelt Miniszter úr! 

Az ORFI-csatorna 2013. december 17-én "Wir Sind Staasküntler" (Mi állami művészek) címmel úgynevezett interjút sugárzott Szalay-Bobrovniczky Vince magyar nagykövettel, amelynek nyilvánvaló célja volt a nagykövet provokálása és Magyarország Szent Koronájának kigúnyolása és meggyalázása. Tudatosan - és ezt ki is hangsúlyozták - büntetendő cselekményt követtek el a magyar nagykövetségen, tehát magyar területen a magyar nagykövet szeme láttára, melynek során gyűlölködően, még ha kabaréjeleneteknek álcázottan is a magyar Szent Koronát önmagában, valamint annak büntetőjogi védelmét is megkérdőjelezték. 

Állami szimbólumok gyalázása - bel- és külföldieké egyaránt - az osztrák jogszabály szerint is büntetendő és túlkapás, sértés és gyűlölködés esetén még a vélemény-nyilvánítás szabadság vagy művészeti szabadság sem igazolja még kabarétréfa formájában sem. 

A magyar Szent Korona, mint az állami címer része, Magyarországnak állami jelképe, és mint ilyen, büntetőjogi védelmet élvez. 

A Magyar Szent Korona még ennél is sokkal többet jelent. Nemcsak Európa egyik legrégebbihez tartozik, hanem egyedülálló jelentősége is van. A magyar korona ezer év óta nemcsak az államhatalom szimbóluma, hanem nemzeti identitást létrehozó jelkép, amelynek szakrális jelentősége van a magyar nép számára, alapját képezi a magyar alkotmányosságnak, a magyar jogrendszernek és jogállamiságnak, jelképe az ország egységének. 

Európában különleges az által is, hogy nemcsak a magyarok, hanem valamennyi népcsoport egyenjogú tagja volt a magyar koronának, ami a mai alkotmányban is megnyilvánul, melyben valamennyi népcsoport államalkotóként nyert elismerést. 

A magyar korona azon felül, hogy az állami címerben jelképesen jelenik meg, mind a mai napig szakrális jelentőséggel bír, és a magyar nép számára szent. 

A magyar nagykövetségen elhangzott gúnyolódás a magyar népet szíven találta és felháborodási hullámot, de értetlenséget is váltott ki. A felháborodás annál is inkább érthetőbb, mivel ez az akció a Magyarország elleni mediális sértéseknek, rágalmazásoknak a csúcspontja. 

Igen Tisztelt Miniszter Úr! 

Még ha a magyar külügyminiszter reagálása nagyon visszafogott is, mégis súlyosan sértő cselekményt jelent a magyar nagykövet személye és az egész magyar nép ellen. 

Mivel ezt az adást az állami, a törvényes kultúrmissziónak alávetett ORF sugározta, és ezzel az egész hivatalos Ausztria lett ebbe belevonva, így immár diplomáciai megoldás szükséges. 

Ezért nyomatékosan kérem arra, hogy az okozott kár mérséklése érdekében kérjen bocsánatot mind Szalay-Bobroviczky nagykövettől, mint a magyar néptől. 

Egyidejűleg engedje meg azt a javaslatot, hogy a legközelebbi állami látogatását Magyarországon tegye meg, hogy ezzel tanúsítsa szolidaritását Magyarországgal és annak fontos szerepével az európai nemzeti kulturális és társadalmi identitások és értékek megmentésében a határtalan és ellenőrizhetetlen globalizációtól és a fenyegető totalitarizmustól. 

Remélem, hogy az Ön szolgálati ideje alatt több megértés és konstruktív együttműködés lesz jellemző a velünk történelmileg összetartozott szomszédunk, Magyarország irányában, több mint amit eddig tapasztaltuk. 

Kiváló tisztelettel: 

Dr. Eva Maria Barki (cím, telefon- és fax-számok, valamint e-mail-cím) 

Forrás: sokkaljobb-levelesláda 

sokkaljobb-kommentár: Úgy tudjuk, hogy a magyar nagykövet nem tett semmit, nem tiltakozott a "viccelődés" ellen. Végigmosolyogta az előadást. Ezzel méltatlanná vált a nagyköveti poszt betöltésére! 

Eva Maria Barki tiszta szívű nemzetközi jogász, munkájára ezúton is Isten áldását kérjük, és kívánunk neki Áldott Karácsonyi Ünnepeket, Boldog újévet! Az Isten tartsa meg sokáig erőben, egészségben, és kérjük, továbbra is védjen meg bennünket minden ármánytól. 

Békéscsaba, 2013. karácsonyán 
F. I. - K. M. 

Emlékeztető: "A világra nagyobb veszélyt jelentenek azok, akik eltűrik, vagy bátorítják a gonoszságot, mint azok, akik elkövetik." (Albert Einstein) 

Kapcsolódó: 
   Martonyi az egekig magasztalta a kormány külpolitikáját 
   Hedvig és Anna, bocsánat!