Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2015. február 6., péntek

19.773 - ALFAHÍR > A MENEKÜLTCUNAMI ÚJABB HULLÁMA ÉRTE EL TEGNAP ESTE GYŐRT > 2015. 02. 5. 09:46


2015. 02. 5. 09:46

A MENEKÜLTCUNAMI ÚJABB HULLÁMA ÉRTE EL TEGNAP ESTE GYŐRT

A rendőrség ismét razziázott a Kálmán Imre Münchenbe tartó nemzetközi gyorsvonaton. Túl nagy meglepetés ezúttal sem volt. Ismét leszállítottak a vonatról 104 illegális bevándorlót. Hétfőn 250, kedd éjszaka pedig közel 200 főként koszovói állampolgárt tartóztattak fel ugyanitt. Akadtak közöttük olyanok, akik valamelyik magyarországi menekülttáborból megszökve próbáltak Nyugatra eljutni. Egyelőre megállíthatatlannak látszik a menekültcunami. A hatóságok erőforrásai már nem bírnak el ekkora tömegekkel.
A kisalfold.hu beszámolója szerint a nem sokkal 22 óra után befutott szerelvény átvizsgálását azonnal megkezdték a rendőrök és egymás után szállították le a családokat, figyelve a kisgyermekek biztonságára. A vonat hamarosan továbbállt, a koszovóiakat pedig a váróterembe terelték. A többség most is németül és angolul próbálta elmagyarázni: tovább szeretne menni, nem akarnak itt maradni. Hangos szónak, szerencsére most nem volt nyoma. 
A rendőrök már nagy rutinnal teljesítik a szolgálatot. Rögtön flakonokat kerítettek és friss vizet hoztak a szomjazóknak.  A kimerültségtől, éhezéstől és szomjazástól ismét többen rosszul lettek. Őket kórházba szállították a Készenléti Rendőrség járművei kíséretében. 
A vasútállomás elé ismét megérkezett a 36 fős rendőrségi kényszerszállító. A rendőrök akkorra már kiterelték a családosokat és a gyermekkorúakat a tömegből, akik első turnusban hagyhatták el az állomást, hogy a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal Szövetség utcai irodájában folytatódjon az ügyük. Majd pedig feltehetően valamelyik hazai menekülttáborban szállásolják el őket. 

Most tűnt csak fel a sok gazdasági bevándorló a kormánynak 

A rendszeresen Budapest és Győr között ingázók korábban arról számoltak be, hogy már hosszú hetek, hónapok óta tömegesen lepik el a Németországba és Ausztriába tartó nemzetközi vonatokat a gazdasági menekültek, főleg koszovóiak. Ennek ellenére eddig nem igazán intézkedtek velük szemben. Sokan azt sem értik, hogy a migránsok sokszor több száz fős tömege hogyan tud észrevétlenül Győrig eljutni. 
Toroczkai László, Ásotthalom polgármestere is már hosszú hónapok óta, napi szinten számol be Facebook-oldalán a településüket ellepő illegális bevándorlókról. Ennek ellenére a kormányzat érdemben csak a Charlie Hebdo elleni merénylet után szólalt meg az ügyben. Sokan úgy vélik, hogy csupán azért kezdték el ütni az egyébként fontos témát, hogy más, számukra kellemetlen dologról eltereljék a figyelmet és ebből némi politikai tőkét kovácsoljanak. Megállítva így táboruk fogyását. Egy biztos, a Fidesznek hirtelen fontos lett a bevándorlás problémája, annak ellenére, hogy eddig leginkább magasról tettek rá. Rendre figyelmen kívül hagyták az ezzel kapcsolatban érkező állampolgári panaszokat. 

Közel 200 illegális határátlépő Bács-Kiskun megyében is 

A police.hu beszámolója szerint Kelebia, a Bácsalmás és a Hercegszántó Határrendészeti Kirendeltség idegenrendészeti eljárást indított 177 koszovói, 10 szír, 3 nigériai, 2 afgán és 1 szerb állampolgárral szemben, akiket 2015. február 3-án és február 4-én, Bács-Kiskun megye déli részén ellenőriztek a járőrök. A 31 csoportban érkező külföldiek magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni, ezért a felnőtteket elfogták, a kíséretükben lévő 50 gyermeket a kirendeltségek erre alkalmas helyiségében, felügyelet mellett helyezték el. Kiderült, hogy 4 koszovói állampolgárral szemben beutazási és tartózkodási tilalom van érvényben. A többi határsértő menekültstátusz iránti kérelmet nyújtott be, ezért átadták őket az illetékességgel rendelkező Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal munkatársainak.

Bevándorlók: visszaállítaná a határőrséget a Jobbik

A párt 2500 fős határőrség felállítását javasolja - – jelentette be Takács Krisztián, a párt győri közgyűlési frakcióvezetője a győri vasútállomás bejáratánál tartott szerdai sajtótájékoztatón. 
A kisalfold.hu beszámolója szerint a Jobbik a meglévő rendőri egységek mellé 2500 fős határőrség felállítását javasolta, amely elsősorban az ukrán és a szerb határszakasz hatékonyabb ellenőrzéséért felelne 
A politikus kifejtette: az elmúlt napokban több száz koszovói menekültet szállítottak le Győrben Németország felé tartó vonatokról, ami bizonyítja, hogy az illegális bevándorlás tarthatatlanná vált. Szerinte ugyanezt támasztja alá, hogy míg 2012-ben 2 ezer, addig 2013-ban 18 ezer, tavaly pedig 42 ezer migráns érkezett hazánkba.
Takács Krisztián beszélt arról is, hogy a Jobbik emellett a menekülttáborok zárttá tételét, a bevándorlásügyi eljárások gyorsítását szorgalmazza, valamint azt, hogy az országba érkező gazdasági menekültek visszafordíthatók legyenek a határon.
 
(Fotó: kisalfold.hu)