Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2015. február 11., szerda

19.823 - Mostantól a Facebook teljes megfigyelése alatt állunk > Írta: Péter > 2015-02-07

Mostantól a Facebook teljes megfigyelése alatt állunk

Mostantól a Facebook teljes megfigyelése alatt állunk

Írta: Péter 2015-02-07

A Facebook új adatvédelmi szabályzata értelmében most már más oldalak böngészése közben is követheti a tevékenységünket

Azúj szabályok mindenkire automatikusan vonatkoznak, és letiltani sem egyszerű a követést, hiszen nincs rá külön beállítási lehetőség. Ha beléptünk a Facebookra, onnantól kezdve a közösségi oldal más weboldalakon is figyeli a tevékenységünket. Tudja, hogy milyen cikkeket olvasunk, mennyi időt töltünk el egy adott oldalon, és hogy hová kattintunk.

Mindez elég félelmetesen hangzik, és joggal merül fel a kérdés, hogy vajon miért van erre szükség. A Facebook szerint ez a felhasználóknak lesz jó, mivel így jobban ki tudják szűrni azokat a tartalmakat, ami valóban érdekelnek minket. A valóságban persze inkább arról van szó, hogy így sokkal hatékonyabban és személyre szabottabban tudják elénk rakni a hirdetéseket, ami nagyobb bevételt jelent a közösségi oldalnak.

Szerencsére mégiscsak akad megoldás. Ha zavar, hogy minden lépésedet követik az interneten, akkor itt találsz némi segítséget a tiltáshoz. (A szövegben lévő harmadik, európai linkr kell kattintani, majd kiválasztani Magyarországot a listából. Ezután válasszuk az "Ad Choices" menüpontot, ahol elvégezhető a tiltás.)