Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2015. február 12., csütörtök

19.849 - Orbán Viktor emlékeztetett, hogy az Európai Tanács meghallgatja majd Angela Merkel német kancellár és Francois Hollande francia elnök beszámolóját a Minszkben történtekről


Fotó: Burger Barna    Orbán Viktor emlékeztetett, hogy az Európai Tanács meghallgatja majd Angela Merkel német kancellár és Francois Hollande francia elnök beszámolóját a Minszkben történtekről, és Petro Porosenko is találkozik a tagállamok vezetőivel, valamint pénteken ő maga Kijevbe utazik. A kormányfő kiemelte, hogy köszönet illeti Merkelt és Hollande-ot a diplomáciai erőfeszítésekért és az eredményes tárgyalásokért.    Az ukrajnai helyzet mellett az uniós csúcstalálkozó napirendjén szerepel még a gazdasági és monetáris unió jövője, ezt érintve a görögországi helyzet, valamint a terrorizmus elleni küzdelem is.    A délkelet-ukrajnai válság rendezésével foglalkozó kontaktcsoport tagjai csütörtökön Minszkben aláírták a szeptemberi megállapodások végrehajtásáról szóló 13 pontos intézkedéscsomagot: a dokumentum rendelkezik egyebek mellett a tűzszünet betartásáról, a nehézfegyverek visszavonásáról, a foglyok teljes cseréjéről, illetve arról, hogy Ukrajna helyreállítja az ellenőrzést a teljes orosz-ukrán határszakaszon.    (MTI)

Fotó: Burger Barna

Orbán Viktor emlékeztetett, hogy az Európai Tanács meghallgatja majd Angela Merkel német kancellár és Francois Hollande francia elnök beszámolóját a Minszkben történtekről, és Petro Porosenko is találkozik a tagállamok vezetőivel, valamint pénteken ő maga Kijevbe utazik. A kormányfő kiemelte, hogy köszönet illeti Merkelt és Hollande-ot a diplomáciai erőfeszítésekért és az eredményes tárgyalásokért.

Az ukrajnai helyzet mellett az uniós csúcstalálkozó napirendjén szerepel még a gazdasági és monetáris unió jövője, ezt érintve a görögországi helyzet, valamint a terrorizmus elleni küzdelem is.

A délkelet-ukrajnai válság rendezésével foglalkozó kontaktcsoport tagjai csütörtökön Minszkben aláírták a szeptemberi megállapodások végrehajtásáról szóló 13 pontos intézkedéscsomagot: a dokumentum rendelkezik egyebek mellett a tűzszünet betartásáról, a nehézfegyverek visszavonásáról, a foglyok teljes cseréjéről, illetve arról, hogy Ukrajna helyreállítja az ellenőrzést a teljes orosz-ukrán határszakaszon.

(MTI)