Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2015. február 14., szombat

19.883 - România TV, Monitorul Oficial: Románia: amennyiben háborúra kerül sor az oroszok ellen, a 20-35 év közötti lakosokat sorozhatják be



Románia: amennyiben háborúra kerül sor az oroszok ellen, a 20-35 év közötti lakosokat sorozhatják be 
2015. február 13. kolozsvaros.ro 

Romániában hozzávetőleg 2,1 millió 20 és 35 év közötti férfi él. A Honvédelmi Minisztérium cáfolta azt, hogy Romániában napirenden volna a besorozás. Erre csak ostromállapot, szükséges mobilizáció vagy hadiállapot esetén kerül sor. 

Kutasi József Antal írja: Ha nincs kép, kérem középre kattintani!


Amennyiben Románia és Oroszország között háborúra kerül sor, a 20 és 35 év közötti romániai lakosokat besorozhatják - olvashatjuk a România TV portálon
Az oldalon arról is írnak, hogy "a hatóságok jóváhagyták azokat az orvosi formanyomtatványokat, amelyekkel a 20 és 35 év közötti romániai fiatalok meg kell jelenjenek szükség esetén a helyi sorozóbizottságok előtt, hogy kiderüljön, orvosi szempontból nézve alkalmasak-e a sorozásra." 
Viszont a dokumentumok aktualizálása még tavaly májusában került sor - vélhetően a szomszédos Ukrajnában kialakult háborús helyzet miatt -, erről akkor a Hivatalos Közlöny (Monitorul Oficial) is beszámolt: 
Vélhetően azért kezdett el a romániai román sajtóban újra keringeni ez a hír, mert a moszkvai Katonai és Politikatudományi Központ igazgatója, Vlagyimir Jevszejev ezredes burkolt - vagy nem is annyira burkolt - kijelentéseket tett afelé, hogy Oroszország szükség esetén megtámadhatja Romániát. A helyzet súlyosságáról árulkodik továbbá az is, hogy Victor Ponta mellett több szakértő is úgy véli, hogy Románia nem volt ilyen fenyegetésnek kitéve az utóbbi 25 évben. 
Ponta a Pentagonban tárgyalt 
Victor Ponta tegnap a Pentagonban tárgyalt az Egyesült Államok védelmi miniszterével a NATO-ról. A két fél kölcsönösen megköszönte egymásnak a megbízható partnerséget, ha úgy tetszik, a román miniszterelnök hűségesküt tett a NATO-nak a jövőbeni együttműködéssel kapcsolatban - bár azt nem tudjuk, hogy egy ilyen hűségeskü igazából mire lesz elég... 
A tanúsítványokat a háziorvosok állítanák ki 

Romániában 2,1 millió 20 és 35 év közötti férfi él a legutolsó, 2011-es népszámlálási adatok szerint. A Honvédelmi Minisztérium cáfolta azt, hogy Romániában napirenden volna a besorozás. Erre csakostromállapot, szükséges mobilizáció vagy hadiállapot esetén kerül sor, tehát egyelőre nem érdemes bepánikolni, bár való igaz, elnézve a szomszédban zajló háborút és az oroszok kijelentéseit, nyugalomra sem lehet sok okunk. 


Amennyiben viszont megkongatják Romániában a vészharangot, ezekre a tanúsítványokra - amelyeket a háziorvosok fognak kiállítani - szükségünk lesz: 


És hogy kissé még bizarabbá tegyük a történetet: vajon ha Románia és Oroszország között valóban konfrontációra kerül sor, az tényleg hatással lehet majd a trianoni határokra, mint ahogyan azt az egyik amerikai külpolitikai lap is állítja? 

forrás: România TV, Monitorul Oficial 

Kapcsolódó: 
   Victor Ponta a Pentagonban, avagy az elmúlt 60 évben hatszor árulta el szövetségeseit Románia 
   Merkel-Obama találkozó: Washington még nem döntött Ukrajna katonai támogatásáról - dehogynem! 
   A legfelsőbb tanács megszigorította a dezertálásért járó büntetést 
   Márpedig nem megyünk harcolni! 
   Merkel elmondta, mi lesz akkor, ha gond van a tűzszünettel 
   Nem voltak még ilyen heves harcok Ukrajnában 
   A Jobboldali Szektor fenntartja magának a jogot a fegyveres harc folytatására 
   Ukrajna: szöges ellentétek 
   Ott az írás a falon - Imran Hosein sejk az ukrán-orosz helyzetről