Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2013. január 2., szerda

16.229 - A kétharmad mindent vitt 2012-ben


*** www.nemzetihirhalo.hu *************

Matolcsy megszórta az országot 
2012.12.30. 06:31 MTI - Hír24 

Idén is a nemzetgazdasági tárca javaslatára fogadta el a legtöbb törvényt az Országgyűlés, Matolcsy György a 225 megszavazott jogszabály ötödét kezdeményezte. A Ház tízszer módosította a költségvetést és háromszor az alkotmányt. Ellenzéki javaslatból nem lett törvény.A Ház a rendszerváltás óta idén alkotta meg a legtöbb jogszabályt, tízzel többet, mint az előző évben. 

A 225 törvény kétharmadát a kabinet kezdeményezte. A parlamenti honlap adatai szerint csakúgy, mint tavaly, idén is a Nemzetgazdasági Minisztérium volt a legaktívabb: a 155 kormányzati előterjesztésből 46-ot jegyzett. 

A 2013-as büdzsé mellett Matolcsy György nevéhez fűződik az idei költségvetés tíz módosítása közül négy, az első alkotmánymódosítás, a pénzügyi tranzakciós illeték, a távközlési, a biztosítási és a közművezeték-adó bevezetése, továbbá a munkahelyvédelmi akciótervhez kapcsolódó intézkedések, a jegybanktörvény módosítása, valamint a kisvállalati adóról szóló előterjesztés. 

A gazdaságit a közigazgatási és igazságügyi tárca követi a sorban 28 indítvánnyal. Az új büntető törvénykönyvön kívül a médiatörvény módosítását és a pénznyerő automaták betiltását is a Navracsics Tibor vezette minisztérium kezdeményezte. 

A kormánytöbbséghez tartozó képviselők közül Lázár János volt a legaktívabb: a június 1-jéig a Fidesz-frakciót, azóta a Miniszterelnökséget vezető politikus 13 előterjesztéséből lett jogszabály. Őt Rogán Antal követi, 11 javaslatával a második legtöbb elfogadott jogszabályt jegyző képviselő lett a parlamentben. 

Idén egy ellenzéki kezdeményezésű indítványt fogadott el a Ház, igaz nem törvényt, hanem országgyűlési határozatot. A szélsőségesség, a rasszizmus és az idegengyűlölet elleni fellépésről szóló előterjesztést az MSZP-s Mesterházy Attila, Harangozó Gábor és Steiner Pál javaslatára, de az MSZP indítványa helyett egy kormánypárti módosításnak megfelelő szöveggel szavazta meg a parlament. 

Az elfogadott határozatok között egyetlen ötpárti kezdeményezésre mondott igent a plénum: a parlament korelnöke, a fideszes Horváth János, a kereszténydemokrata Pálffy István, aszocialista Pál Béla, a mandátumát azóta visszaadó jobbikos Bödecs Barna, az LMP-s Jávor Benedek és a független Szili Katalin javaslatára áprilisban a világörökség évévé nyilvánították 2012-t. 

A kétharmad mindent vitt 2012-ben 

A demokráciáról mindent elárul, hogy az ellenzék minden javaslatát lesöpörték. Egyedül azt az ellenzéki javaslatot fogadták el, hogy 2012 a világörökség éve legyen. Aztán hogy az lett volna, én nem tudom... 
A hatalom az egymillió és afölötti jövedelemből 16 százalékkal adózik, akárcsak a minimálbéresek. Saját magukat kivonják a megszorításból. 
A 27 százalékos áfa és az üzemanyag magas adótartama miatt pang a magyar gazdaság. A magas áfa miatt mezőgazdasági termékek forgalmazása emiatt átkerül a feketegazdaságba, vagyis a maffia kezébe. 
A gáz és a villany árának 10 százalékos csökkentése nem fog jelenteni semmit, mert a külföldi multi áttekinthetetlen számlájába akár ennél több emelés is belefér. Az áfát kellett volna csökkenteni!! A lakásrezsit kifizetni nem tudók a devizahitelesekhez hasonlóan a kilakoltatás rémével fognak szembesülni! 
Mégis próbálj talpon maradni Magyarország! (F.I.)