Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2013. január 28., hétfő

16.303 - Új világ jön, új világrenddel


Feladó: Mihály Zsolt Vadai
Dátum: 2013. január 28. 12:26
Tárgy: Fwd: FW: Új Világrend
Címzett:  Kutasi József Antal



                     ONLINE HÍRSZOLGÁLAT www.szittya.com/hírek.html

Új világ jön, új világrenddel
2013, január 27 - 09:56

Magyar Tavasz Mozgalom, Hét Vezér Terv, baráti jobb Ángyánnak- Vona Gábor szombati országértékelőjében vázolta a Jobbik nemzetmentő terveit.
A globális kapitalizmus végnapjait éli – jelentette ki Vona Gábor , a Jobbik elnöke szombati országértékelő beszédében. A politikus szerint új világ jön, új világrenddel. A nemzeti radikális képviselő elmondta: a lokalizmusban, az egymással versengő régiókban hisz. Vona hangsúlyozta: a változásokra az EU és hazánk is felkészületlen és legyengített, Orbánék pedig tovább folytatják a megszorítás politikáját.
A pártelnök által elképzelt állam erős. Feladata nem csak az adók beszedése, az államigazgatás imitálása, hanem a rábízottak védelme. Fejlesztő állam, amely nem értéksemleges, hanem hagyományőrző. A kulcshelyekről elűzi a gagyit, a destruktívat, a devianciát. A politikus kiemelte: érdem- és kötelességalapú társadalomra és gazdasági értelemben ökoszociális nemzetgazdaságra van szükség.
A Jobbik felelőssége, hogy olyan programot adjon kormányra kerülve, amely talpra állítja Magyarországot. Miközben konzervatívként értékközpontúak vagyunk, nem kell avíttnak sem lenni- hangsúlyozta. Hozzátette: büszkén kell felvenni a küzdelmet a jelennel és bátran nézni a jövőbe. Erősnek és frissnek kell lenni. A frissesség adja a lendületet, amely a győzelem kulcsa lehet. Vona kiemelte: a fiatalok körében ma a legnépszerűbb párt a Jobbik. Aki a fiatalok támogatását élvezi, azé a jövő. A politikus szerint két nagy probléma van: az értelmiség árulása és a fiatalok kivándorlása.
A Jobbik elnöke bejelentette a Magyar Tavasz Mozgalom létrejöttét, melyet a fiatal magyar értelmiségiek gyűjtőhelyének, műhelyének szán.
Növekedés és egyensúly kell – közölte a politikus. A Jobbik hét nagy projekten dolgozik. Ez a Hét Vezér terv. Sarokpontjai a következők: a magyar feldolgozó- és élelmiszeripar feltámasztása a keleti nyitással karöltve. A nemzetközi gyógyturisztikai központ létrejötte. A stratégiai vízgazdálkodás, Duna-Tisza csatorna. A nemzeti ásványkincsre stratégia, bányászat és az ipar újraindítása. Nemzeti energetikai tervre is szükség van stratégiai beruházásokkal. Országos otthonteremtési program kezdeményezése. A magyar infokommunikációs terv.
Vona elmondta: szükség van a keleti fordulatra, a gazdasági egyensúly megteremtésére, a kelet-közép európai nemzetek szövetségére. Ma a lengyel-magyar-horvát tengely lenne a legnépszerűbb: északtól délig, tengertől tengerig.
A lengyel-magyar-horvát tengely mellett a keleti fordulat is minél égetőbb. Oroszország, Törökország egészítené ki a német gazdaságtól való függőségünket. Finomra kell hangolni a törekvéseket az orosz-török-német háromszögben- jegyezte meg a nemzeti radikális képviselő.
Vona négy stratégiai problémát sorolt fel. Az elszakított magyarok ügyét, mely ügyben a nagy pártok csak vazallus kinti pártokban tudnak gondolkodni, a Jobbik azonban a magyar érdekképviselet teljes változását szeretné.
A második probléma a devizahitelesek kérdése. Vona szerint minden devizahiteles megmenthető lett volna. A Jobbiknak 2013-ban feladata a legelnyomorítottabbak mellett kiállni, ezért a civil kezdeményezéseket is támogatni kell.
A harmadik kérdés a magyar föld, amely jövőre végveszélybe kerül, védelmét a kormány leszavazta. Akik a magyar föld ügyét képviselik megalkuvás nélkül, azoknak egymásra kell találni ebben a rendkívüli helyzetben. Vona bejelentette: baráti jobbot nyújt Ángyán József felé. Szükség van egy nemzeti földvédő kerekasztal felállítására, pártoktól függetlenül. Ebben Ángyán Józsefnek kulcsszerepet kell adni.
Utolsó kérdés az elszaporodott gyilkosságoké és a cigány-magyar együttélés problémája. A Jobbik elnöke szerint meg kell vonni a segélyt azoktól a családoktól, ahol valamelyik tag súlyos, erőszakos bűncselekményt követett el. A politikus kiemelte: az együttélés ügyében azonnal tenni kell valamit, a segély megvonására tett javaslatot pedig népszavazásra bocsátja.
Vona Gábor leszögezte: 14 éve közszereplő, ennek minden mondatát, mozdulatát, vállalását büszkén vállalja és ezt az utat végig is fogja járni. A nemzeti radikális képviselő világossá tette: biztos benne, hogy előbb-utóbb meg fogják nyerni a választásokat és fel fogják virágoztatni ezt az országot.