Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2013. január 24., csütörtök

16.258 - Nemzeti Fejlesztési Minisztérium > Már üzemel a rezsicsökkentés zöld szám

Feladó: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium
Dátum: 2013. január 17. 15:23
Tárgy: A nemzeti Fejlesztési Minisztérium heti hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu



A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium heti hírlevele 2013-01-17
Már üzemel a rezsicsökkentés zöld szám

A Magyar Energia Hivatal a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium felkérésére 2013. január 15-étől üzemelteti a rezsicsökkentés zöld számot. Az ingyenesen elérhető 06 80 205 386 információs vonalon szakértők fogadják a hívásokat hétfőtől csütörtökig 8 és 16 óra, pénteken 8 és 14 óra között.

Megindult a forgalom az M3-as új szakaszán (+ videó)

Ideiglenesen forgalomba helyezték az M3-as autópálya új, Nyíregyháza és a 49-es főút közötti 33,8 kilométer hosszú szakaszát szerdán.

Újabb magyar pályázati egyszerűsítés az uniós források felhasználásában

Számtalan elsőként bevezetett egyszerűsítés után az Európai Bizottság elfogadta a magyar kormányzat egy újabb kezdeményezését a pályázati rendszer egyszerűsítésére. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium helyettes államtitkára, Csepreghy Nándor egy televíziós interjúban elmondta: az intézkedés következtében jelentősen csökkennek a pályázók adminisztratív terhei és tovább gyorsul az uniós pénzek kifizetése.

Szorosabbá válik a magyar-vietnami nukleáris képzési együttműködés

A magyar-vietnami nukleáris képzési program jövőjéről tárgyalt a Kovács Pál klíma- és energiaügyért felelős államtitkár által vezetett delegáció 2013. január 5-11. között Vietnamban. Közlemény.

Havazás - Völner Pál: minden település megközelíthető az országban (+ videó)

Minden település megközelíthető, és már majdnem minden útszakaszt megtisztítottak az országban - mondta Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkára hétfőn a fővárosban tartott sajtótájékoztatón.

Több mint egymilliárd forint megítélt támogatás fűtéskorszerűsítésre

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kezdeményezésére a Kormány 1 milliárd 42 millió forintra bővítette az Új Széchenyi Terv fűtési rendszerek korszerűsítését támogató pályázatának támogatási keretösszegét.

NFM: Magyarország az uniós források maximális lehívását segítő intézményrendszert alakít ki

A kormány célja, hogy a 2014-2020-as uniós fejlesztési periódusban minél hatékonyabb, a társadalmi és a gazdasági szektor számára a lehető legkedvezőbben, a leghatékonyabban reagáló intézményrendszer jöjjön létre, de hogy ez a maihoz hasonló lesz-e, vagy attól eltérő, a jövő kérdéseinek egyike - nyilatkozta Csepreghy Nándor fejlesztési programokért felelős helyettes államtitkár csütörtökön az MTI-nek.

Egyszerűbb ügyintézés tizennégy közúti közlekedési hatósági eljárásban

Idén októbertől egyszerűbb eljárásban lesz intézhető egyebek mellett a jogosítvány elvesztésének bejelentése, az elveszett rendszám pótlása vagy a gépkocsik forgalomból való ideiglenes kivonása. Megszűnik az ideiglenes vezetői engedély, a lejárt érvényességű forgalmit az ellenőrzéskor nem veszik el a helyszínen. A Magyary Zoltán Közigazgatás-fejlesztési Program részeként az állampolgárok számára kedvező módon változik a járművek kötelező felelősségbiztosításának igazolása is. Közlemény.




KUTASI JÓZSEF ANTAL:

http://hirfutar.kutasi.eu/polhirfut.pdf 

https://picasaweb.google.com/daniel.kutasi 

https://www.google.de/search?q=kutasi+j%C3%B3zsef&hl=en&prmd=imvns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=zJufUKynE5P34QSr3IHAAw&ved=0CDsQsAQ&biw=1920&bih=955