Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2013. január 2., szerda

16.231 - A szigetszentmiklósi járás élére érdekes módon a tököli jegyzőnő, Bekk Mária, Kövér László felesége került.

www.nemzetihirhalo.hu *************

 Kövér felesége járási hivatalvezető lett 
Mon, 2012/12/24 - 09:44 Szent Korona Rádió 

Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter december 17-én ünnepélyes keretek között kinevezte a járási hivatalok vezetőit. Tököl jegyzőnőjét, Kövér László házelnök feleségét, Bekk Máriát nevezték ki a szigetszentmiklósi járási hivatal vezetőjének. 

Januártól vidéken százhetvenöt járási hivatal és a fővárosban huszonhárom kerületi hivatal kezdi meg működését a fővárosi és megyei kormányhivatalok szervezeti egységeiként, hogy a megyei szintén alacsonyabb államigazgatási feladatokat ellássák. A járási hivatalvezetők az ünnepélyes esküt Budapesten, a Millenárison tették le. 

A járás hivatalvezetőket a megyei és fővárosi kormánymegbízottak javaslatára a közigazgatási és igazságügyi miniszter nevezi ki határozatlan időre. A járási hivatalvezetők feladata az lesz, hogy a jogszabályokban és belső szabályzatokban a hatáskörükbe utalt feladatokat ellássák, biztosítsák a járási törzshivatal és szakigazgatási szervek feladatellátását, a hivatal működésének üzemeltetetést, s ők gyakorolják a munkáltatói jogokat a járási hivatal és szakigazgatási szerveinek kormánytisztviselői felett. 

A hivatalvezetők kiválasztásánál a cél az volt, hogy szakmailag felkészült, közigazgatásban jártas vezetők kerüljenek a hivatalok élére - hivatalosan, azonban nyilvánvaló, hogy a fideszes káderek elhelyezése a legfőbb szempont. Kinevezésük feltétele a felsőfokú végzettség és legalább öt év közigazgatási gyakorlat, amelybe beleszámít az országgyűlési képviselői tevékenység és a polgármesteri tisztség betöltése is. 

A kinevezett járási hivatalvezetők átlagosan tizenkét éves közigazgatási gyakorlattal rendelkeznek. Közel kétharmaduk jogász végzettségű, s több mint hatvanan a jegyzői munkát cserélik fel a járási hivatal vezetésére. A most kinevezett vezetők ötvenkét százaléka nő. Nagy részük Fideszhez köthető. 

Hét közülük jelenleg országgyűlési képviselő, ők a következő választásig megtarthatják mandátumukat, azt követően a két tisztség összeférhetetlen. Tizenegyen polgármesterek, ők - a törvény értelmében - lemondanak polgármesteri tisztségükről. 

A szigetszentmiklósi járás élére érdekes módon a tököli jegyzőnő, Bekk Mária, Kövér László felesége került. 

(ATV, szigetszentmiklos.hu nyomán Szent Korona Rádió) 

Kapcsolódó: 
   Navracsics nevezte ki Kövér feleségét