Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2013. január 28., hétfő

16.311 - PILISCSABA NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA > Csúszásmentesítés


Csúszásmentesítés

Időpont: 
2013. január 28.
Piliscsaba Nagyközség jegyzője felhívással fordul Piliscsaba lakosságához, a cég- és intézményvezetőkhöz, üzlettulajdonosokhoz, bérlőkhöz.
Felkérem a magánházak tulajdonosait, bérlőit, használóit, intézményvezetőket, üzlettulajdonosokat, hogy az ingatlanjaikhoz tartozó járdákat tisztítsák meg a hótól, és síkosság-mentesítsék a gyalogos balesetek elkerülése érdekében. Intézkedjenek arra vonatkozóan, hogy a saját ingatlanjaik előtti járdaszakasz (járda hiányában legalább egy méter széles területsáv) legyen tiszta, hó- és jégmentes.
A szórakozó, vendéglátó és árusítóhelyek, üzletek előtti járdaszakaszt a nyitva tartás ideje alatt a tulajdonos, használó vagy a bérlő köteles tisztán tartani.
Kérek mindenkit, hogy saját lehetőségeihez mérten segítse a település járhatóságának fenntartását, és a környezet védelme érdekében elsősorban homokot, salakot, fűrészport, zeolitot, calcium-kloridot, illetve műtrágyát alkalmazzanak. A segítő együttműködéssel megelőzhetőek a jegesedett felületeken való elcsúszásokból adódó, olykor súlyos balesetek.
A fás szárú növények védelméről szóló 346/2008. (XII. 30.) kormányrendelet rögzíti, hogy „Belterületi közterületen – a közúti forgalom számára igénybe vett terület (úttest) kivételével – a síkosság-mentesítésre olyan anyag használható, amely a közterületen vagy annak közvetlen környezetében lévő fás szárú növény egészségét nem veszélyezteti”.
Környezetünk védelme érdekében síkosság-mentesítésre az ilyen területeken a durva szemcséjű homok, illetve homokkal kevert fűrészpor vagy forgács használata ajánlott.
A hó és síkosság-mentesítés elmulasztásából eredő balesetekért a takarítást elmulasztó ingatlan-tulajdonos, -bérlő, -használó tartozik felelősséggel.
A Polgármesteri Hivatal Településfejlesztési és -üzemeltetési Osztályának és Igazgatási Osztályának munkatársai, az illetékességi területükön folyamatosan ellenőrzik a járdák letakarítását és síkosság-mentesítését. Ahol hiányosságot tapasztalnak, ott az illetékes személy figyelmét felhívják az elmaradt, de szükséges feladatok elvégzésére, valamint gondatlanságának esetleges következményeire.
Köszönjük megértő közreműködésüket!
Vörös Szilvia
jegyző


Gáspár Csaba
http://uj.piliscsaba.hu/csuszasmentesites
Tetszik ·  ·  · 6 órája · 

--
KUTASI JÓZSEF ANTAL:
https://www.google.de/search?q=kutasi+j%C3%B3zsef&hl=en&prmd=imvns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=zJufUKynE5P34QSr3IHAAw&ved=0CDsQsAQ&biw=1920&bih=955