Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2014. január 7., kedd

18.343 - Nemzeti Erőforrás Minisztérium: Bérpótlékot kapnak a szociális, gyermekvédelmi és gyermekjóléti területen dolgozók


Feladó:
Nemzeti Erőforrás Minisztérium
Dátum: 2014. január 6. 15:51
Tárgy: Az EMMI 1. heti hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu


Az EMMI 1. heti hírlevele 2014-01-06
Az Emberi Erőforrások Minisztériumának 1. heti hírlevele
Európa indentitásválságban van

Az emberi erőforrások minisztere szerint Európa indentitásválságban van, az értékalapot nélkülöző tolerancia került középpontba, az egyéni értékek nem adódnak össze, "nem lesz belőlük előrevivő központi erő". Balog Zoltán erről vasárnap Esztergomban beszélt, ahol Becket Szent Tamás emléknapot tartottak.

2013 a konszolidáció éve volt a civil szférában

A konszolidáció éve volt 2013 a civil szférában, a szervezetek többsége tisztában van az új szabályokkal, jogkövető magatartást tudnak tanúsítani, az új támogatási mechanizmusok pedig már rendben működnek - mondta Latorcai Csaba, az Emberi Erőforrások Minisztériumának nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára az MTI-nek adott év végi összegző interjújában.

Mobilitás 2014-ben is – januárban indul az Erasmus +

Többéves előkészítő munka után, 2014. január 1-jén indul útjára az Európai Unió oktatási, képzési, ifjúsági és sportprogramja, az Erasmus+, amely 2020-ig 14,7 milliárd eurós költségvetéssel gazdálkodhat. A program révén több mint 4 millió pályázó juthat külföldi tanulmányokat, képzést, munkavállalást vagy önkéntes munkát segítő támogatáshoz.

Pályázat fogyatékossággal élőket segítő civil szervezeteknek

A fogyatékossággal élőket segítő civil szervezeteknek ír ki pályázatot a szociális tárca a napokban - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériuma szociális és családügyért felelős államtitkára hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

Golf: 15 milliós kormányzati támogatás az olimpia jegyében

A Magyar Golf Szövetség 15 millió forintos támogatásban részesül – jelentette be Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkár pénteken, az Academy Golf Budapest pályáján tartott sajtótájékoztatón.

Január végéig pályázhatnak a hátrányos helyzetű hallgatók

Január 31-ig lehet pályázni az Út a diplomához címmel megjelent pályázati kiírásra, amelyre hátrányos helyzetű, önköltséges képzésben részt vevő, nappali, esti vagy levelező tagozatos hallgatók jelentkezhetnek. A tanulók ösztöndíjban vagy önköltség-támogatásban részesülhetnek.

Jelentősen nőtt az egyházak társadalmi szerepvállalása

Jelentősen nőtt, meghatározó lett az egyházak társadalmi szerepvállalása, és erre egyre nagyobb igény mutatkozik - mondta Hölvényi György, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára vasárnap Budapesten sajtótájékoztatón.

Ötvenmillió art mozik támogatására

Az art mozik szakmai tevékenységére kiírt pályázatra 27 mozi, míg az art besorolású filmalkotások forgalmazására kiírt pályázatra 40 alkotás forgalmazásának támogatásáról döntött az emberi erőforrások minisztere nevében eljárva Halász János kultúráért felelős államtitkár 2013. december 21-én.

Tízmilliárd forint szociális intézmények felújítására

A kormány ebben a ciklusban több mint tízmilliárd forintot fordított, illetve fordít szociális intézmények felújítására, korszerűsítésére - mondta a szociális és családügyi államtitkár pénteken Hajdúböszörményben.

Bérpótlékot kapnak a szociális, gyermekvédelmi és gyermekjóléti területen dolgozók

Bérpótlékot kapnak a szociális, a gyermekvédelmi és gyermekjóléti ágazatban dolgozók. A kormány elkezdi a szociális életpályamodell kidolgozását is, amelynek része a béremelés – jelentette be az emberi erőforrások minisztere szombaton Sopronban.