Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2014. január 7., kedd

18.346 - Prof. Dr. Bokor Imre: A MÚLT ÉVI -SOKAKAT ÉRDEKLŐ- UTOLSÓ ÉSZREVÉTELEK ÉS KÉRDÉSEK


A MÚLT ÉVI -SOKAKAT ÉRDEKLŐ- UTOLSÓ ÉSZREVÉTELEK ÉS KÉRDÉSEK 
MAGYAR JUSTITIA BIZOTTSÁG (SZÓRÓLAPJA) 

1/ Az ILLETÉKESEK 2014-ben képesek lesznek lerendezni a szörnyeteg Biszku felelősségre vonását? 

2/ Miért maradt el a választások előtt megígért,- Gyurcsány kormánnyal szembeni felelősségre vonás? 

3/ Budapestet tönkretevő (hazug, harácsoló és adóssághalmozó) Demszkyt "futni" hagyják a 2/3-os Fideszesek? 

4/ A mérhetetlen nagyságrendű Orbán-terrort hogyan tudta átvészelni a NÉPSZABADSÁG, A NÉPSZAVA, a Heti-Hetes vastag arcbőrű röhencs bandája, a HVG, a Mikroszkóp színpad és a többi - permanensen gyűlölködő -, ellenzéki? Hasonló kormányellenes magatartást hány hétig vagy hány napig produkálhattak volna, a fejlett szocialista társadalom alapjait lerakosgató kádári érában? 

5/ Meddig eszi még a rozsda, az '56-os emlékműnek nevezett otromba, (vasoszlopos) képződményt?

6/ Mikor tüntetik el a Szabadságtéren lévő (engedély nélkül felállított) szovjet emlékművet? 

7/ Vajon, ha nem kérik a kormányaink, akkor mikor fizetnek kártérítést Putyinék, az '56-os agressziójukkal okozott anyagi és erkölcsi károkért? 

8/ Vajon mitől világosodott meg az évtizedek során regnáló szocialisták (kommunisták, bolsevikok) elméje, hogy egyik pillanatról a másikra mindent jobban tennének, mint a jelenlegi kormány? Mindent rendbe hoznának és mindent megígérnek, csakhogy ismét hatalomra jussanak. Soha nem voltak olyan helyzetben, hogy ne tudtak volna ígérni /ígérgetni/, amelyek betartásáról ez idáig mindig elfelejtkeztek. Nem elképzelhető, hogy csak akkor fuccsolnak be, ha hatalmon vannak? 

9/ Mikor járt Gyurcsány pszichiáternél? Hazudozáson, bohóckodáson, rágalmazáson és vagyongyűjtésen kívül még mihez ért? 

10/ Miért töri magát a miniszterelnökség felé Bajnai, Mesterházy, Szili, Fodor, Schiffer, Ungár és néhány hasonszőrű akarnok? Miért gondolják, hogy "labdába rúgnak" a 2014-es választások során(?), hiszen az országot tönkretevő, a terrort megvalósító Gyurcsány nyílt vagy burkolt támaszai voltak! A lovas-rendőrattak, a könnygázosítás, a gumilövedékes sortűz, a reggel- délben -este és éjszakai tömény hazudozás, a semmittevés, a Gergényi féle "műveleti terület" és a viperák alkalmazása, a nemzeti zászlók megtiprása, a kordonok kiépítése, a békés emberek véresre-verése, mind, mind, a paranoiás Gyurcsány és söpredéke nevéhez fűződik! 

11/ Figyelmet érdemel néhány "köztiszteletben"(?) álló személy kamerák előtt elhangzott diskurzusa, miszerint Orbán legyőzése érdekében az eddigi önjelöltek háttérbe húzódása szükséges, és Sólyom László ex-köztársasági elnököt kell bedobni a "mélyvízbe", aki könnyedén bele huppanna a miniszterelnöki bársonyszékbe. A javasasszonyi módszert átvevők elfelejtkeztek arról, hogy Sólyom László szintén Gyurcsány rozzant szekerét tolta, bár az arcát szemérmesen eltakarta. Ezen kívül: mint az Alkotmány Bíróság elnöke, ügyesen megfúrta a Zétényi - Takács törvényjavaslat életbeléptetését, ezzel foghíjassá tette a rendszerváltozás végrehajtását. Az sem válik dicsősségére, hogy egy koncepciós perben kivégzett tábornok (Sólyom László altábornagy) lakásába költözött be (kizárólag névrokonság volt kettejük között,-- B. I.), majd levetette a mártír tábornok tiszteletére átkeresztelt utcanév táblákat és visszatetette az Eszter utca feliratúakat. Sem bíróként, sem köztársasági elnökként nem tett semmit, hogy a mártír tábornok hozzátartozói visszakapják a lakásukat és ingóságaikat. Az már csak hab a Sólyom-féle tortán, hogy amikor egy új lakást utaltak számára, akkor a mártír tábornok lakását a gyermeke vette birtokba. Nehogy tévedés legyen: nem a Sólyom tábornok gyermeke, hanem az ex-elnök gyermeke! 
Úgy tűnik, hogy ez a lakásügyi história sem kevésbé "makulátlan" lezajlású, mint Gyurcsány rózsadombi vityillója, amelyet egy zsidó honfitársunktól "zabráltak el" a kommunisták. 

12/ A Justitia Bizottság már többször szóvá tette, hogy a rendszerváltozást követően, két kézzel osztogatták a különféle kitűntetéseket, jutalmakat, rendfokozatokat és jól fizetett munkahelyeket, többek között olyanok számára is, akik "épületes" hazugságokkal vezették félre az adományozókat, bár egyes esetekben az elfogultság vagy a tudatlanság döntött a kiválasztásnál. Tekintettel az érintettek sokaságára, csupán néhány szemléltető példára szorítkozhatunk. Így tüntette ki Göncz Árpád Kárpáti (Kurely) Ferencet, a Néphadsereg egykori fő komisszárját a Magyar Köztársaság Rubinokkal ékesített Zászlórendjével, és léptette elő Király Bélát vezérezredessé, aki történelmünk legnagyobb (legügyesebb) szélhámosa, hazugja, árulója és spiclije volt. 

Egyes honvédelmi miniszterek két kézzel szórták a rendfokozatokat olyanok számára, akik tevékenységéről semmit sem tudtak. Szabó János például Bánkuty Gézát léptette elő ezredessé, Szalay Róbertet pedig alezredessé, bár mindkettő pufajkásként harcolt az '56-os forradalmárok ellen.

Célszerű lenne ezeket a kérdéseket vizsgálat tárgyává tenni, és a kitüntetéseket vagy rendfokozatokat érdemtelenül kapottaktól, (akár posztumusz is), visszavenni. 

13/ A felelősségre vonás elmaradásának etalon példáját Für Lajos produkálta, amikor a KISKIRÁLYOK MUNDÉRBAN c. könyvemet követő parlamenti etikai vizsgálatnál, a Számvevőszék tételes jegyzőkönyvi anyagot adott át a honvédelmi miniszternek, hogy vonjon felelősségre 11 tábornokot, akik a sereg pénzéből szerezték be lakásaik felújításához, vagy berendezéséhez szükséges anyagokat, a rézből készült kalaptartótól kezdve, a szőnyegeken és szekrényeken át, a kutyaólig bezárólag, mindent, amit nem szégyelltek beharácsolni. 

Az eredmény siralmas volt! A rendszerváltás első, szabadon választott honvédelmi minisztere, mind a 11 tábornok elszámoltatásától eltekintett, vagyis ad acta lett az ügyből. Az már a bíróság "korrekt" hozzáállását és állásfoglalását fémjelzi, hogy személyemet bocsánatkérésre kötelezték, mert egy szintén ügyeskedő (enyveskezű) tábornok szennyes ügyét szóvá mertem tenni. 

Záró gondolatként: 
Minden Kedves Olvasónak kívánok Boldog Új Évet, erőt és egészséget, valamint a rendszerváltozás olyan változatának kialakítását, amelyben a fenti problémák egyike sem ismétlődhet meg. 

Tisztelettel: 
(Prof. Dr. Bokor Imre) 
MJB elnök