Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2014. január 22., szerda

18.360 - Szűcs Julianna: Búcsú Schumachertől? Már csak vegetálhat? megszólalt az a professzor, aki a Schumacher felépüléséért dolgozó csapatot vezeti.

Búcsú Schumachertől?
2014.01.22. Kk
Már csak vegetálhat? megszólalt az a professzor, aki a Schumacher felépüléséért dolgozó csapatot vezeti.

Aggasztó Michael Schumacher állapota, aki december 29-én szenvedett síbalesetet. Az autóversenyző azóta kómában van, és minél jobban telik az idő, annál kevesebb remény marad arra, hogy felépülhet. Eddig orvosai nagyon óvatosan nyilatkoztak, sőt jószerével igyekeztek semmit sem mondani, most azonban megszólalt az a professzor, aki a Schumacher felépüléséért dolgozó csapatot vezeti. Jean-Marc Orgozo szerint nem kizárt, hogy a pilóta apallikus szindrómában szenved, ami azt jelenti, hogy csak a vegetatív funkciói működnek, vagyis él, de nincsen tudatánál.

Szintén agasztó jel, hogy a család köszönetet mondott mind az orvosoknak, mind az aggódó rajongóknak, mintha befejezettnek tekintenék a Schumacherért folyó küzdelmet. Az még mindig rejtély, miért szenvedett ilyen súlyos fejsérülést a sportoló, aki nem ment gyorsan, és védősisakot is viselt. A sisakkamera felvétele két hét múlva kerül a közönség elé, akárcsak a balesetet vizsgáló bizottság jelentése, de nem biztos, hogy ezek kielégítő választ adnak a tragédiával kapcsolatos kérdésekre.