Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2018. május 14., hétfő

23-.038 - ​Százmilliárd forint kell ahhoz, hogy valaki a tíz leggazdagabb magyar közé kerüljön.


Feladó: Munkáspárt Információs Iroda
Tárgy: Munkáspárt hírlevél 2018.05.12.
Címzett: jozsef@kutasi.eu

Marxot nem lehet leírni

Nagyszabású kiállítás nyílik a németországi Trierben. Ebben a városban született 200 éve Karl Marx, a marxizmus megalkotója. (https://www.karl-marx-ausstellung.de)

Bővebben...


Törökország: megforgatjuk az egész világot!

Isztambulban több ezren vonultak fel május elsején. Megforgatjuk az egész világot! A nép akarata győzni fog! – mondta Kemal Okuyan, a Török KP főtitkára. (http://www.tkp.org.tr)

Bővebben...


Görögország: tízezrek tüntetnek az álbaloldali kormány ellen

A görög kommunisták és a PAME szakszervezet szervezésében több tízezer ember vonult fel Athén utcáin. (https://www.902.gr)

Bővebben...


Aki nem lép egyszerre, nem kap rétest estére

Nikki Haley, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete megfenyegette az ENSZ-tagállamokat: ha nem úgy szavaznak, ahogyan az USA akarja, az USA megvonja az ENSZ-nek adott pénzügyi támogatást. (https://derstandard.at)

Bővebben...


Jönnek és jönnek az amerikai tankok

Az USA 90 harckocsit és mintegy 4 ezer katonát dobott át Lengyelországba a NATO keleti szárnyának erősítésére. (https://twitter.com)

Bővebben...


A németek nem félnek Marx szobrától

A németországi Trierben, Marx szülővárosában 6 méter magas bronszobrot állítanak Marx születésének 200. évfordulója alkalmából. (http://www.scmp.com)

Bővebben...


Marx nem fél a Fidesztől

Felháborító, hogy Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke beszédet mond Karl Marx születésének 200. évfordulóján, ezért a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőcsoportja felszólítja a luxemburgi politikust, hogy mondja le részvételét az eseményen. (www.mti.hu)

Bővebben...


Fodor Gábor: Magyarország is legyen gyarmat!

Fodor Gábor, a Magyar Liberális Párt elnöke azt mondta: egyetértenek Guy Verhofstadtnak, az Európai Parlament liberális frakcióvezetőjének javaslataival, (, Guy Verhofstadt javaslatai között szerepel például, hogy Brüsszel vegye át az uniós pénzek eljuttatásának feladatát az adott országban, akár külső szereplők, civil szervezetek bevonásával. (http://os.mti.hu)

Bővebben...


Lavrov: Ukrajna elvesztette függetlenségét

Az USA és egyes szövetségeseinek politikája nem Ukrajna-barát, hanem Oroszország-ellenes. A béke és biztonság megteremtésére vonatkozó kijelentések csak arra szolgálnak, hogy elfedjék a valóságot: folyik a NATO és az EU terjeszkedése keleti irányban. – jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter. (http://tass.com)

Bővebben...


Záhony: jól szerepeltek a Munkáspárt jelöltjei

A település eddigi vezetőjét, Helmeczi Lászlót (független) választották meg polgármesternek a vasárnap megtartott időközi önkormányzati választáson Záhonyban. A 6 képviselői helyért 22 fő indult. A Munkáspárt jelöltjei közül Tóth Péter a szavazatok 9,9 százalékát, Nagy István pedig 6 százalékát kapta. (www.valasztas.hu)

Bővebben...


Nem akarunk európai hadsereget!

A védelmi miniszterek az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője, Federica Mogherini és a bolgár elnökség meghívására Szófiában vitatták meg az EU biztonság- és védelempolitikájának aktuális kérdéseit május 4-én és 5-én. A magyar delegációt Vargha Tamás miniszterhelyettes, parlamenti államtitkár vezette. (www.mti.hu)

Bővebben...


Momentum: a tőke szülöttje és kitartottja

Lemondott a Momentum elnöksége szombaton a párt küldöttgyűlésén - közölte a párt az MTI-vel. A közlemény szerint mivel az elnökség azt vállalta, hogy bejuttatja a pártot a parlamentbe, de ez nem sikerült, a küldöttek nem fogadták el az elnökség beszámolóját. Az elnökség ennek következményeként vállalta a saját felelősségét és ígéretéhez híven testületileg lemondott tisztségéről - áll a közleményben. (www.mti.hu)

Bővebben...


Párizs: a dolgozók kezdenek átlátni a szitán

Május 5-én Párizsban mintegy 140 ezer ember tüntetett Macron francia elnök szociálpolitikája ellen. (https://www.humanite.fr)

Bővebben...


Kínai titok: szeretnek olvasni

A kínai fiatalok 85 százaléka évente legalább egy könyvet elolvas. Megnőtt az olvasók aránya a 14-17 évesek között, akik átlagban 11.5 könyvet olvasnak el évente. A kínai szülök 70 százaléka napi minimum 20 percet felolvas 8 évesnél nem idősebb gyermekeinek. A kínai szülök évente legalább háromszor elviszik a gyerekeiket könyvesboltba. (http://en.people.cn)

Bővebben...


A fasizmus feletti Győzelem Napján

Május 9-én, szerdán 10 órakor az Orosz Föderáció és a Belarusz Köztársaság nagykövetsége koszorúzási ünnepséget szervez a Szabadság téri Szovjet Hősi Emlékműnél. A Munkáspárt tagjai az idén is részt vesznek a megemlékezésen. (https://www.facebook.com)

Bővebben...


A kínai fiatalok hisznek a jövőben

A 2000 után született kínaiak 80 százaléka hisz abban, hogy éppen ők fogják a Kínai Népköztársaságot nagyon korszerű és erős országgá változtatni. 84 százalék szerint ehhez még többet kell tanulni és dolgozni. (http://en.people.cn)

Bővebben...


Putyin főnixmadara

"Oroszországnak több mint ezeréves története során nem egyszer kellett zűrzavarral és megpróbáltatásokkal szembenéznie, de mindig feltámadott, és főnixmadárként olyan magasságokat ért el, amelyek meghaladták mások erejét, amelyeket elérhetetlennek tartottak, a mi országunk számára pedig újabb trambulinná, új történelmi határrá váltak egy újabb, erőteljes előretöréshez" – mondta Vlagyimir Putyin az elnöki beiktatási ünnepségen. (www.mti.hu)

Bővebben...


Ha ezt Putyin megtudja…

A Honvédség a  Zrínyi 2026 honvédelmi és haderőfejlesztési program keretében 550 Suzuki Vitara személygépkocsit szerez be. (http://www.kormany.hu)

Bővebben...


USA: több fegyver, több pénz

Az USA egyre többet költ az "európai orosz fenyegetés elhárítására." 2015-ben 985 millió dollár ment erre a célra. 2018-ban már 4.8 milliárd! (http://www.eucom.mil)

Bővebben...


Önök nem tulajdonosai, csak irányítói az országnak!

Megalakult az új Országgyűlés, a képviselők letették az esküt. (www.mti.hu)

Bővebben...


Támadásra készek az izraeli tankok

Izrael elismerte szerdán, hogy előző nap este hadserege légicsapást mért egy szíriai légi támaszpontra. (www.mti.hu)

Bővebben...


Fizessenek a gazdagok!

​​
Százmilliárd forint kell ahhoz, hogy valaki a tíz leggazdagabb magyar közé kerüljön. Íme a 10 leggazdagabb magyar: Csányi Sándor – 320 milliárd,  Mészáros Lőrinc – 280 milliárd. Demján Sándor örökösei – 260 milliárd, Gattyán György – 240 milliárd,  Bige László – 220 milliárd, Széles Gábor – 142 milliárd, Veres Tibor – 130 milliárd, Felcsuti Zsolt – 122 milliárd, Kasza Lajos – 108 milliárd, Rákosi Tamás – 100 milliárd. (http://hvg.hu)

Bővebben...


Egy nagy túróst Trumpnak!

Trump felmondta az Iránnal kötött atomegyezményt, miközben minden más állam ragaszkodik hozzá. Mit érdemel ezért? Nobel békedíjat? (http://europe.chinadaily.com.cn)

Bővebben...


Hajrá AWS!

Az AWS, a Magyarországot képviselő, modern metált játszó zenekar a verseny második elődöntőjében a 18 előadóból a tíz legjobb közé került a szakmai pontok és a közönségszavazatok kombinációja alapján kialakult összesítésben, így lett a 26-os döntő résztvevője. (https://www.hirado.hu)

Bővebben...


Amerikai nagykövetség Jeruzsálemben

A jövő héten Ivanka Trump és Jared Kushner jelenlétében nyitják meg az USA nagykövetségét immár Jeruzsálemben. (https://www.ft.com)

Bővebben...


Pásztó: Nagy Attila a Munkáspárt polgármester-jelöltje

Augusztus 12-én tartják az időközi önkormányzati választást Pásztón. A Nógrád megyei városban azért kellett időközi választási kiírni, mert a képviselő-testület április 26-án feloszlatta magát. A Munkáspárt színeiben Nagy Attila, a Munkáspárt Elnökségének tagja, Nógrád megyei elnök indul. (www.mti.hu)

Bővebben...


A kapitalizmus legyőzhető

Az orosz parlament második legnagyobb pártja, az Oroszországi Föderáció Kommunista Pártja nemzetközi konferenciát szervezett Marx születésének 200. Évfordulóján. Beszédet mondott Gennagyij Zjuganov, a párt elnöke. Magyarországról Pilajeva Marina, a Munkáspárt Központi Bizottságának tagja van jelen. (https://kprf.ru)

Bővebben...