Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2018. május 19., szombat

23.048 - Az új kormány tagjai a Sándor-palotában tartott kinevezési ünnepségen!


Kinevezte Orbán Viktor negyedik kormányának minisztereit Áder János köztársasági elnök pénteken Budapesten, ezzel megalakult az új kabinet.

Az új kormány tagjai a Sándor-palotában tartott kinevezési ünnepségen, Középen Áder János köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök. MTI Fotó: Kovács Tamás

Az államfő a Sándor-palotában reggel kilenckor kezdődött kinevezési ünnepségen adta át a kormány tizenhárom miniszterének megbízólevelét pénteki hatállyal. Ők a következők:
Bártfai-Mager Andrea nemzetivagyon-kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter,
Benkő Tibor honvédelmi miniszter,
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter,
Kásler Miklós emberi erőforrásokért felelős miniszter,
Nagy István agrárminiszter,
Palkovics László innovációs és technológiai miniszter,
Pintér Sándor belügyminiszter,
Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter,
Semjén Zsolt nemzetpolitikáért, egyházügyekért és nemzetiségekért felelős miniszter,
Süli János paksi atomerőmű bővítéséért felelős tárca nélküli miniszter,
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter,
Trócsányi László igazságügyi miniszter,
Varga Mihály pénzügyminiszter.

Az alaptörvény értelmében a minisztereket a miniszterelnök javaslatára a köztársasági elnök nevezi ki, a kabinet a tárcavezetők kinevezésével alakul meg. Az ünnepségen Orbán Vitkor kormányfő is jelen volt.
Orbán Viktor negyedik kormányának tagjai az Országgyűlés délelőtt kezdődő, egyórásra tervezett plenáris ülésén tesznek esküt. Orbán Viktort május 10-én választotta újra miniszterelnökké a parlament.
A Sándor-palotában tartott rövid rendezvényen, amelyen beszédek nem hangzottak el, családtagok és munkatársak vettek részt. Az új kormányt rövid műsorral köszöntötték, majd az elnöki hivatal koccintásra invitálta a jelenlévőket.

Borítóképünkön az új kormány tagjai a Sándor-palotában tartott kinevezési ünnepségen 2018. május 18-án. Középen Áder János köztársasági elnök (b8) és Orbán Viktor miniszterelnök (b7), mellettük balról-jobbra Trócsányi László, Süli János, Rogán Antal, Palkovics László, Kásler Miklós, Benkő Tibor, Bártfai-Mager Andrea, Gulyás Gergely, Nagy István, Pintér Sándor, Semjén Zsolt, Szijjártó Péter és Varga Mihály.
MTI Fotó: Kovács Tamás