Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2018. május 13., vasárnap

23.035 - ​Magyarok Világszövetsége: 2018. május 12-én zajlott Budapesten a Trianon Társaság közgyűlése,...


Feladó: MVSZ Sajtószolgálat
Dátum: 2018. május 13. 13:26
Tárgy: Patrubány Miklós a Trianon Társaság tiszteletbeli elnöke - Közgyűlést tartottak
Címzett:

Május 12-én zajlott Budapesten a Trianon Társaság közgyűlése, amely tiszteletbeli elnököt választott, új alapszabályt és fontos határozatokat fogadott el a Nemzeti konzultáció Trianonról további szélesítéséről.

A Trianon Társaság közgyűlése tiszteletbeli elnököt választott az alapszabályban eddig is létező, de mostanáig betöltetlen tisztségre. Az elnökség egyhangú javaslatát Drábik János elnök terjesztette a közgyűlés elé, amely a Magyarok Világszövetségének elnökét, Patrubány Miklóst választotta a Trianon Társaság tiszteletbeli elnökévé. Patrubány Miklós megköszönve a bizalmat jelezte, hogy e tisztségét a

​​
Magyarok Világszövetsége és a Trianon Társaság kapcsolatának elmélyítésére, a Nemzet konzultáció Trianonról sikerre vitelére szeretné fordítani.

A Nemzeti konzultáció Trianonról sikerre vitele egyébként bekerült a közgyűlés által elfogadott új alapszabály célkitűzései közé, ekként: "Az egyesület célja: küzdelem a Magyarországot 1920. június 4-én, a trianoni békediktátum által ért igazságtalanság ellen, a trianoni béke fölülvizsgálata a Nemzeti konzultáció Trianonról sikerre vitele révén..."

A Trianon Társaság közgyűlése – összhangban az MVSZ Küldöttgyűlésének két héttel korábbi határozatával – döntött arról, hogy átmenetileg felfüggeszti az angol nyelvű meghatalmazások gyűjtését, annak érdekében, hogy az aláírásgyűjtés felgyorsulhasson. Ezt mindaddig fenntartják, amíg a magyar kormányt felszólító petícióra össze nem gyűl legalább ötszázezer aláírás. Ez a határozat nem tiltó jellegű. Tehát, aki ezután is gyűjteni kívánja az angol nyelvű meghatalmazásokat, az megteheti, ám azok gyűjtése nem kötelező.

Az egyesület elnökségének egyik, megüresedett tisztségét is betöltötte a közgyűlés, megválasztva a soproni tagozat fő szervezőjét, Pap Gyöngyit ez elnökség tagjává. A tisztség azáltal üresedett meg, hogy a Trianon Társaság elnöksége előzetes figyelmeztetés után, még januárban, egyhangú szavazattal kizárta az egyesület tagjainak sorából Szigeti Sándort, külön utas aláírásgyűjtése miatt.

A közgyűlés idején Rápolti Csilla, a dombóvári tagozat leköszönő elnöke 270 saját maga által gyűjtött aláírást, és 240 angol nyelvű meghatalmazást adott le.

A Trianon Társaság közgyűlése felszólította az egyesület tagjait, hogy a következő három hónap alatt ki-ki gyűjtsön kétszáz aláírást.

A közgyűlés ugyanakkor felhívással fordult minden magyar emberhez, akinek fáj Trianon, hogy gyűjtsön legalább tíz aláírást.

 

Videó: Molnár V. József Trianonról

MVSZ Sajtószolgálat

9602/180513