Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2018. május 4., péntek

23.015 - ​Nemzeti Hírhaló: Márki-Zay: Egy új Fidesz kellene, ami nem lop > ​ Hódmezővásárhelyi polgármester!


Feladó:
​​
Nemzeti Hírhaló

Tárgy: [Lapszemle] Súlyos incidens! Izrael rakétákkal megtámadta Irán Szíriában lévő támaszpontjait - Márki-Zay: Egy új Fidesz kellene, ami nem lop
Címzett: Kutasi József <jozsef@kutasi.eu>



2018 május 03.
Jelen: 99Húszmillió! Locations of visitors to this page Teljes hírlevél kérés Hírlevelek Üzenet Feliratkozás


Izrael rakétákkal megtámadta Irán Szíriában lévő támaszpontjait
2018.04.30. DEBKA.com - alternativhirek.blog

Súlyos incidens! Izrael rakétákkal megtámadta Irán Szíriában lévő támaszpontjait, miközben Jemenben a szaúdiak lebombázták a belügyminisztériumot. Nem igazán hallom a főáramú médiában, de éppen ezért fontos beszámolni róla itt a VilagHelyzetén, hogy mára virradóan, még éjszaka Izrael megtámadta rakétákkal a Szíriában lévő két iráni támaszpontot, elég sok halott van.
Ennek következményeként Izrael is felkészül egy komolyabb összecsapásra és viszontválaszra Irán részéről és a libanoni Hezbollahtól.
A Debka izraeli katonai portál szerint nagyon fontos tény, hogy Mike Pompeo CIA igazgató külügyminiszterré kinevezése utáni látogatása megelőzte ezt az akciót és április 28-án Szaúd-Arábiában, Riyádban találkozott a szaúdi királlyal, miközben szaúdi gépek lebombázták Jemenben a belügyminisztériumot Sanaa-ban.
Hírszerzési információk szerint a jemeni húszi vezetők találkoztak éppen az iráni forradalmi gárda képviselőivel...
És a szaúdi légierő minden bizonnyal pontos információkkal rendelkezett a Szíriában lévő iráni forradalmi gárda támaszpontjairól is.
Az izraeli támadást pontos kapcsolatba hozzák ezzel az összefüggéssel és a tényekkel.
Természetesen ezek mind titkosszolgálati információk,. ezért nem csodálkozom, hogy nem volt tele vele a főármaú globálmédia, de ti azért jó ha tudtok róla a jövőben bekövetkező események miatt. Akkor majd jobban megértjük, miért is történnek ezek.... (SBG Buddha - VilagHelyzete)
Kapcsolódó:
xNetanyahu bemutatja a diákokat, az iráni polcok azt állítják, hogy Irán atomfegyveri programja van (rt.com)
Irán hazudott a nukleáris programjáról, és a 2015-ös megállapodást érvénytelenítette, az izraeli miniszterelnök, Benjamin Netanjahu egy Tel-Aviv televíziós címében elmondta, nagyképernyős prezentációs diákokat és videókat használva. Netanyahu bemutatta a nyilvánosságot egy hatalmas könyvespolcban, melyeket mappákkal töltöttek be, azt állítva, hogy ez az Izrael iráni programhoz tartozó dokumentumok számát jelenti. Folytatta az emberi méretű hosszú képernyőkön bemutatott előadásait, bemutatva a diavetéseket és a képeket, amit állítólag Teherán bizonyítékául tette, ami megsértette a globális hatáskörű megállapodást.
Amerikai bíróság Iránt /!/ (nem Szaúd-Arábiát!) ítélte milliárdok fizetésére a 9/11 áldozatainakAmerikai bíróság Iránt /!/ (nem Szaúd-Arábiát!) ítélte milliárdok fizetésére a 9/11 áldozatainak (lovasistvan.hu)
Tegnap egy New York-i bíró Teheránt arra ítélte, hogy több mint 6 milliárd dollárt fizessen a 9/11-es terrortámadás áldozatai családjainak kártérítésként annak ellenére, hogy a repülőgép eltérítői közül a legtöbben szaúdi állampolgárok voltak, és semmiféle kapcsolatot nem állapítottak meg Iránnal. /Aki azt mondja, hogy ezen hír miatt az USA nem érdemel meg egy újabb szaúdi terrormerényletet, menjen el innen és soha ne jöjjön vissza./
Izrael háborúra készül IránnalIzrael háborúra készül Iránnal (lovasistvan.hu)
"Izrael háborúra készülődik Iránnal" címmel az amerikai NBC tévéhálózat arról számol be, hogy a vasárnap a Szíria nyugati részében lévő Hama városa elleni izraeli légicsapás, amelyben két tucat iráni katona is életét vesztette, a legfrissebb jele, hogy Izrael és Irán között nyílt háború kezdődik, idéz a riport három, névtelenül nyilatkozó vezető amerikai tisztségviselőt. Az Izrael Hayom nevű izraeli hírportál angol nyelvű kiadása arról jelent, hogy a Kneszetben új törvényt fogadtak el, amely felhatalmazza a miniszterelnököt és a védelmi minisztert, hogy a kabinet jóváhagyása nélkül hirdessenek háborút vagy indítsanak nagyobb katonai hadműveleteket. Eddig mindez az izraeli kabinet feladata volt.
Nem volt vegyifegyver támadás! Nem voltak áldozatok!Óriási botrány, lebuktak: Nem volt vegyifegyver támadás! Nem voltak áldozatok! (magyarkozosseg.blog)
A dúmai szemtanúk tanúvallomásai Hágában, a Vegyifegyver-tilalmi Szervezet előtt. Az állítólagos dúmai vegyi támadás tanúi, köztük a 11 éves Hassan Diab és a kórházi személyzet tagjai is elmondták az újságíróknak Hágában, hogy a Fehér Sisakosok videója csak ürügyként szolgált az Egyesült Államok által vezetett csapáshoz Szíria ellen. "Az alagsorban voltunk, és hallottuk az embereket, hogy kiabáltak, hogy be kell mennünk a kórházba. Átmentünk egy alagúton. A kórházban hideg vizet locsoltak rám," - mondta a fiú a sajtótájékoztatón, amelyet a Vegyifegyver-tilalmi Szervezet (OPCW) oroszországi missziója hívott össze.
Brit liberális történész: Be kell tiltani az EU-ban a hagyomány, nemzet és haza fogalmátBrit liberális történész: Be kell tiltani az EU-ban a hagyomány, nemzet és haza fogalmát (hungaryexpres.com)
Timothy Garton Ash attól retteg, hogy most évtizedekre vége a szabadságnak Európában, és ebben a liberális elit is hibás. Berlini előadásában a brit történész, politikai elemző, oxfordi egyetemi tanár keserűen állapította meg, hogy a liberális demokrácia értékei éppen olyan kelet-európai államokban rendültek meg, mint Magyarország és Lengyelország, ahol pedig egykor igencsak vonzónak számítottak. Ám nyakunkon az antiliberális ellenforradalom, amely kétféle értelemben is reakciót jelent. Egyrészt ily módon válaszoltak a társadalmak a globalizálódás 30 évének viharos változásaira.
Hát ennyi volt: nyilvánosan bejelentették az Új Világrend létrehozását, a jelenlegi világ felszámolását!Hát ennyi volt: nyilvánosan bejelentették az Új Világrend létrehozását, a jelenlegi világ felszámolását! (avilagtitkai.com)
Egy kongresszusi beszédben fellebbentették a fátylat az évszázados nagy tervről, melyet immáron nem titkolnak!Vége a rejtőzködésnek. Az illuminátusok és a háttérhatalom áltla folymaatosan tervezgetett, lassan fölépített Új Világrend korszakváltáson esett át. A háttérhatalom emberei ugyanis feledték a kilétüket, és sokan felf ogják még fedni az elkövetkező hetekben, hónapokban. Bejelentették, hogy az Új Világrend tervét végrehajtják, és létrehozzák a jogalapját az egésznek. Ráadásul ezt az USA kongresszusán jelentette be Emmanuel Macron egy globalista beszédében. "Együtt kell dolgoznunk azért, hogy újra naggyá tegyük bolygónkat, civilizációnkat!" "Létre kell hoznunk egy 21. századi (ÚJ) Világrendet együtt..." - hangzott el a beszédében.
A Béke Lámpása díjat adományozza Angela Merkelnek a ferences Assisi Szent KonventA Béke Lámpása díjat adományozza Angela Merkelnek a ferences Assisi Szent Konvent (katolikusvalasz.blog)
Az indoklás szerint a kancellárasszony a díjat azért kapja, mert a vezetésével Németország 2015-ben mintegy egymillió migránst fogadott be, és ezzel "kiemelkedő munkát végzett a megbékélésért, a népek közötti békés együttélésért". A hírről a Vatikáni Rádió híradása nyomán a Magyar Kurír is beszámolt. "Európában a Merkel-vezette Németország kiemelkedő munkát végzett a megbékélésért, a népek közötti békés együttélésért. A német kancellár hidakat épített falak emelése helyett. Ellenállva a menekültellenesség hullámának, amely szinte minden európai vezetőt magával ragadott - különösen a visegrádi országokéit: Magyarországét, Lengyelországét, Csehországét, és Szlovákiáét -, Angela Merkel arra hívta a szíriai menekülteket, hogy érjék el Németországot, és kérjenek ott menedéket."

Márki-Zay: Egy új Fidesz kellene, ami nem lop
2018. április 23. HÍR TV
Kell egy jobbközép párt, egy új Fidesz, ami nem lop - ezt Márki Zay Péter mondta Egyenesen című műsorunkban.

A
​​
hódmezővásárhelyi polgármester szerint csak egy új jobbközép összefogás képes leváltani a mostani hatalmat. Olyan párt kell, ami képes egyesíteni a DK-st LMP-st, jobbikost, de meg tud szólítani egy kiábrándult fideszest is.
Ha 2022-ben gondolkodunk, akkor el kell kezdeni építkezni most. Meg kell védjük egymást ez alatt a nagyon nehéz négy év alatt. És természetesen soha nem lehet kizárni azt,hogy jönnek olyan fejlemények, amelyek elsöpörhetik ezt az kormányt - véli Márki-Zay.
Tekintse meg a teljes beszélgetést!
Kapcsolódó:
Megbénították Márki-Zay Pétert a vásárhelyi képviselőkMegbénították Márki-Zay Pétert a vásárhelyi képviselők (hvg.hu)
A pásztóihoz hasonló helyzettől nem tart a nemrég megválasztott polgármester, szerinte nem fognak lemondani a vásárhelyi képviselők, itt állóháborúra készülnek. Csütörtökön például jogköröktől fosztották meg Márki-Zay Pétert és egymilliárd forint elköltéséről is döntöttek, amire a polgármester szerint nincs fedezet: ez lett a sok közgyűlés eredménye. "Nem fogok aláírni semmilyen kifizetést úgy, hogy nincs mögötte fedezet, nem vihetem csődbe a várost, még ha a fideszes képviselők ezt is szeretnék."
Megelégelte a magyarországi korrupciót az EP költségvetési bizottságaMegelégelte a magyarországi korrupciót az EP költségvetési bizottsága (hirtv.hu)
A magyar jogállamiságra veszélyt jelent a korrupció mértéke, az uniós pénzek védelme érdekében le kell folytatni Magyarországgal szemben azt az eljárást, amely a tagsági jogok korlátozásához vezet. Ezt mondta ki az Európai Parlament egyik szakbizottsága, s ezzel egyetértettek az Európai Néppárt képviselői is. A magyar kormány szerint azonban, ha rendszerszintű korrupció lenne az országban, akkor nem tudott volna ilyen jó gazdasági eredményeket produkálni.
Egyre kevesebb orvos akar külföldre menni, amióta a Fidesz kormányozza az országot - üzente Rétvári Bence egy párhuzamos dimenzióbólEgyre kevesebb orvos akar külföldre menni, amióta a Fidesz kormá nyozza a z országot - üzente Rétvári Bence egy párhuzamos dimenzióból (168ora.hu)
Nyolc éve folyamatosan csökken az elvándorló orvosok száma, a kormányváltás óra annyira kevés orvos nem akart még külföldre menni, mint 2017-ben. 2010 óta 60 százalékkal csökkent a külföldi munkavállalásra jelentkező orvosok száma, és 2015-höz képest 30 százalékkal csökken a távozó ápolók száma is - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az MTI-nek. Rétvári Bence hangsúlyozta: 2010 óta több kormányzati intézkedés javított az orvosok és ápolók helyzetén, és ennek már látható eredményei vannak. 2010-ben 845 magyar orvos kérte ki első alkalommal a külföldi munkavállaláshoz szükséges hatósági bizonyítványt, tavaly már csak 334. (Nyilván nem azért, mert már mindenki külföldön van, aki el akart vagy tudott menni.)
A kormány váratlanul megszüntette a megújuló energia kötelező átvételétA kormány váratlanul megszüntette a megújuló energia kötelező átvételét (napi.hu)
Módosították a megújuló energiaforrásból termelt villamos energia kötelező átvételéről szóló rendeletét, mindössze 5 napot hagyva arra, hogy a kisméretű erőművek (500 kW alatt) építését tervező cégek beadják kérelmüket. A MANAP Iparági Egyesület a szűk határidő mellett ijesztőnek véli azt is, hogy ez a jövőre nézve sem fog változni. A több év alatt, az illetékes minisztérium (NFM), a szabályozó hatóság (MEKH), a szakértők és a piaci szereplők közös munkájával elkészült, majd az Európai Bizottság jóváhagyásával 2017 októberében indult, a korábbi KÁT (Kötelező Átvételi Tarifa) rendszernél szigorúbb feltételekhez kötött METáR (Megújuló Energiák Támogatási Rendszere) szabályozásában a kormány 2018. április 20-án hozott rendeletével egyetlen bekezdéssel ellehetetlenítette az 500 kW alatti megújuló energiát hasznosító kiserőművek létesítését.
Egymillió fölé mehet a képviselők fizetéseEgymillió fölé mehet a képviselők fizetése (civilhetes.net)
A bruttó fizetés egyharmaddal nőhet a parlamentben. Az eddigi bruttó 748 ezer forintról egymillió forintra nőhet a parlamenti képviselők alapilletménye - értesült a Blikk a tervezetről, amely hamarosan a megalakuló parlament elő kerülhet. A nettó fizetés így 500 ezer forintról 648 ezerre nőhet a 199 fős Országgyűlésben. 2014-ig a bruttó alapfizetés 236 ezer forint volt. Az alapilletmény növelése - amely mellé a bizottságokban elfoglalt helyek és egyéb juttatások alapján kapnak további összegeket a képviselők - a szabályozás alapján a helyettes államtitkárok fizetésének növekedését is magával hozza, mivel ehhez igazítják a képviselői fizetést. Ezzel a helyettes államtitkárok fizetése annyi lesz, mint most az államtitkároké - így az ő esetükben is valószínű a fizetések megemelése.
Megelégelte a magyarországi korrupciót az EP költségvetési bizottságaMegelégelte a magyarországi korrupciót az EP költségvetési bizottsága (hirtv.hu)
A magyar jogállamiságra veszélyt jelent a korrupció mértéke, az uniós pénzek védelme érdekében le kell folytatni Magyarországgal szemben azt az eljárást, amely a tagsági jogok korlátozásához vezet. Ezt mondta ki az Európai Parlament egyik szakbizottsága, s ezzel egyetértettek az Európai Néppárt képviselői is. A magyar kormány szerint azonban, ha rendszerszintű korrupció lenne az országban, akkor nem tudott volna ilyen jó gazdasági eredményeket produkálni. Elsöprő többséggel, 13:2 arányban fogadta el az Európai Parlament költségvetési-ellenőrzési szakbizottsága azt a véleményt, amely szerint a magyarországi korrupció szintje veszélyezteti az európai alapértékeket, az Orbán-kormány közbeszerzési gyakorlata pedig az uniós pénzeket.
Szijjártó: Ha rendszerszintű lenne a korrupció, Magyarország nem tudott volna ilyen adatokat produkálni az elmúlt 8 évbenSzijjártó: Ha rendszerszintű lenne a korrupció, Magyarország nem tudott volna ilyen a datokat produkálni az elmúlt 8 évben (444.hu)
Szijjártó Péter Brüsszelben újságírói kérdésre azt válaszolta: az Európai Parlament belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottságának (LIBE) készülő magyarországi különjelentése egy koncepciós eljárás alapdokumentuma. A külgazdasági és külügyminiszter magyar újságíróknak adott nyilatkozatában azt mondta, hogy a készülő jelentésben válogatott hazugságok, olyan ténybeli tévedések vannak, amik az egész dokumentum hitelességét megkérdőjelezik - írja az MTI.
A Jobbik-frakció lebontja a Kossuth téri kordontA Jobbik-frakció lebontja a Kossuth téri kordont (444.hu)
"A Jobbik Magyarországért Mozgalom újonnan megalakult parlamenti képviselőcsoportja meghozta első érdemi döntését: az Országgyűlés alakuló ülésének napján képviselőink lebontják a parlamentet körülvevő kordonokat. Meggyőződésünk, hogy a nemzet főteréről nem lehet kirekeszteni a magyar embereket, a kormányellenes tüntetőket sem". A magyar Országgyűlés alakulóülése május 8-án lesz hétfőn kedden, és azt már korábban bejelentette a kormány, hogy a Kossuth tér reggeltől délutánig zárva lesz a hazai védett személyek, az országgyűlési képviselők, a diplomáciai küldöttségek és más külföldi védett személyek szabad mozgása érdekében.