Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2014. június 7., szombat

18.878 - Európa legerősebb kormánya alakult meg > 2014. június 6., péntek 21:18, > frissítve: péntek 22:15 , > forrás: MTI, szerző: SZN forrás: MTI, szerző: SZN


Európa legerősebb kormánya alakult meg
2014. június 6., péntek 21:18, frissítve: péntek 22:15 , forrás: MTI, szerző: SZN
Európa legerősebb kormánya alakult meg
Kovács Tamás / MTI

A ma megalakult harmadik Orbán-kormány Európa legerősebb és legcselekvőképesebb kormánya, mivel az egyik legstabilabb társadalmi és politikai támogatást tudhatja maga mögött – közölte a Fidesz az új kormány pénteki megalakulásával kapcsolatban.

A Fidesz sajtóirodája az MTI-hez eljuttatott közleményében hangsúlyozza, hogy a kormányzás középpontjában változatlanul a munka, a család, a rend és a szociális biztonság megerősítése áll. A pénteki ellenzéki reakciók azt jelzik, hogy az ellenzéki pártok a mai napig nem fogadták el a választók döntését – írták. Hozzátették: a magyarok már két választáson is egyértelművé tették, hogy nem kérnek sem a bukott baloldalból, sem a szélsőségekből.

A közlemény szerint a magyarok bizalmának és támogatásának köszönhetően a kormány folytatni tudja a 2010-ben megkezdett munkát, „és így végleg le tudjuk zárni a kudarcokkal, munkanélküliséggel, korrupcióval és megszorításokkal teli Gyurcsány-korszakot".
Kövér László, az Országgyűlés elnöke gratulál Balog Zoltánnak, az emberi erőforrások miniszterének az Országgyűlés plenáris ülésén a parlamentben. Mellettük Orbán Viktor miniszterelnök, Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter és Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke
Kövér László, az Országgyűlés elnöke gratulál Balog Zoltánnak, az emberi erőforrások miniszterének az Országgyűlés plenáris ülésén a parlamentben. Mellettük Orbán Viktor miniszterelnök, Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter és Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke
Fotó: Kovács Tamás / MTI
Megalakult a harmadik Orbán-kormány
Kinevezte Orbán Viktor harmadik kormányának minisztereit Áder János köztársasági elnök pénteken Budapesten, ezzel megalakult az új kabinet.

„Ahogy azt az országgyűlési választási kampányban is vállaltuk: a kormánypárt programja változatlan. Folytatjuk a gazdaság megerősítését, a munkahelyteremtést, a családok terheinek csökkentését, a rezsicsökkentést, a nyugdíjak megvédését és a hazai vállalkozások támogatását. Szeretnénk elérni, hogy még több családban felváltsa a segélyt a munka és tovább süllyedjen a munkanélküliség. Tovább erősítjük az ország pénzügyi stabilitását, és kölcsönös teherviselésre bírjuk továbbra is azokat, akik 2010 előtt mindig megúszták; érdemi hozzájárulást kérünk a bankoktól és a multiktól is, mert nem hiszünk a megszorítás politikájában, amely tönkretette Magyarországot" – írták.
Orbán: A cél a néppárti kormányzás
Az országnak tartania kell az előző ciklusban kitűzött irányt – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a parlamentben harmadik kormányának eskütételét megelőzően. A következő négy év már nem a gondolatok, hanem a tettek korszaka lesz – hangsúlyozta a kormányfő.

A közleményben hangsúlyozták: bebizonyosodott, hogy a Fidesz–KDNP képes megteremteni a közszféra béremeléséhez szükséges pénzügyi feltételeket. Folytatni fogják a béremelési programokat a pedagógusoknak, a szociális és egészségügyi dolgozóknak, a rendvédelmi dolgozóknak. Megvédik a nyugdíjakat, és folytatják a bajba jutott devizahiteles családok megmentését – közölték.

„Egyetlen Magyarországnak járó eurót sem fogunk veszni hagyni, a hazánkra érkező fejlesztési forrásokból minden idők legnagyobb gazdaságfejlesztési programját indítjuk el, amelynek köszönhetően a magyar falvak és városok is tovább erősödhetnek" – hangsúlyozza a Fidesz közleménye.