Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2014. június 29., vasárnap

18.972 - "88 hektárnyi magyar föld eladó, izraeliek és más külföldiek előnyben, helyi lakosok kizárva!" > 2014. június 26, 2014 borsvezer.info


"88 hektárnyi magyar föld eladó, izraeliek és más külföldiek előnyben, helyi lakosok kizárva!"
június 26, 2014 borsvezer.info

Jogos félelmekkel "várhattuk" 2014. május 1-jét, vagyis a földeladási moratórium lejártát. Annál is inkább, mert több olyan gyanús földeladási tevékenység vált nyilvánvalóvá az utóbbi időben, amely bebizonyította, hogy a kormány által megalkotott földtörvény nem képes megvédeni a magyar termőföldet, sőt egyenesen legalizálja annak külföldi kézre juttatását - írja közleményében Jámbor Márk, a Jobbik Borsod-Abaúj-Zemplén megyei alelnöke, alább a folytatás.

A Jobbik több alkalommal felhívta a figyelmet: zsebszerződésekkel a törvényes utat megkerülve jutnak illetéktelenek mezőgazdasági ingatlanhoz. Így már egy megyényi területet szakítottak ki Magyarország testéből, ráadásul az új földtörvény következtében immár minden kétséget kizáróan elkezdődött a magyar föld külföldiek részére történő felajánlása is:

Mezőcsát körzetében 88 Ha termőföld várja kizárólagosan izraeli és külföldi leendő tulajdonosait. A terület helyieknek és magyaroknak nem eladó! A külföldieket még akkor is előnyben részesíti az idegenszívű eladó, amennyiben azok nyomottabb áron vennék meg azt.

A hatályba lépett földtörvény egyértelmű hatása az, hogy a korlátozott földpiacot egyik pillanatról a másikra megnyitotta a nemzetközi tőke számára, amely az itthoni vételi szándékkal bíró vásárlókhoz képest korlátlan anyagi eszközökkel bír.

Különböző pénzügyi trükkökkel rendkívül alacsony árakon tudják megszerezni a magyar föld tulajdonjogát, nem beszélve az esetleg megszorult magyar földtulajdonosok kihasználásáról, a végrehajtási eljárásokban történő adásvételekről.
A föld tulajdonjoga az évtizedek óta tartó töretlen jogszabály alkotási gyakorlat irányának megfelelően nagybirtokrendszerbe, és nem termelői, hanem befektetői körök kezébe fog jutni.
Az ilyen mentalitás miatt 15-20 év, és nem marad hazánk.


A Fidesz megvédte a magyar termőföldet - a magyaroktól!

Orbán Viktor szerint eljöhet a fair bankok ideje

2000-ben az első Orbán-kormány leadta a pénzkibocsátási jogunkat, és azonnal meg is indultunk lefelé a lejtőn!
2001-ben ők idézték elő a devizahitelezés problémáját. Ugyanis ők voltak azok, akik a hitelpiacokról és pénzügyi intézetekről szóló törvényt úgy változtatták, hogy levehetővé tették a bankok számára az egyoldalú szerződésmódosítást és a költségek egyoldalú módosítását.
Ideje lenne elkezdeni igazat mondani!
A magyar társadalomnak az ilyen hazugságok miatt egy fair miniszterelnök hiányzik! (F.I.)