Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2014. június 7., szombat

18.880 - ​Ukrajna, 2014 – a háttérhatalom harca a földgázért


Feladó: Ignácz Antal
Dátum: 2014. június 7. 12:15
Tárgy:
Ukrajna, 2014 – a háttérhatalom harca a földgázért

Címzett:
​Kutasi József Antal​


​​
​​
Ukrajna, 2014 – a háttérhatalom harca a földgázért


Ukrajnával kapcsolatban már a kezdetek kezdetén felmerült, hogy megint nem valamiféle spontán népi elégedetlenségi mozgalomról, hanem a háttérben álló, baljós erők méregkeveréséről van szó, melynek célja az erőforrások feletti uralom megszerzése.
Íme a részletek:
A Burisma egy Ukrajnában működő olaj- és gázvállalat. 2002. évi indulása óta ez a vállalat gyorsan Ukrajna legnagyobb független gáztermelőjévé nőtte ki magát, melynek iparengedélye kiterjed az ország három fő szénhidrogén-medencéjére, beleértve a Dnyeper-Donyeck, a Kárpátok, valamint az Azov-Kuban térséget. A vállalat székhelye a ciprusi Limassolban van.

A vállalat mezői Ukrajna három kulcsfontosságú, természetes gáz- és olajrégiójában (ezek a Dnyepper-Donyeck, a Kárpátok, valamint a Krím medencéje) találhatók, melyek az országban az iparilag leginkább fejlett régiók, és ahol az ország legnagyobb szintű gázfogyasztása történik. A Burisma mezői Ukrajnában a nagy gázvezetékek közvetlen közelében vannak, és ahhoz teljes mértékben csatlakoznak.
Jelenleg a Burisma igazgatótanácsa a következő emberekből áll: Alan Apter, Aleksander Kwasniewski, Hunter Biden, Devon Archer, Anzelika Pasenidou, és Riginos Charalambous. Közülük most Devon Archer és Hunter Biden nevét emelném ki.
2014. április 21-én Joe Biden, az USA elnöke Ukrajnába ment. Nem sokkal később Ciprusra látogatott.
2014. április 22-én a vállalat Londonban sajtóközleményt tett közzé, hogy egy amerikai pénzember, Devon Archer lett a Burisma Holding igazgatótanácsának új, független igazgatója.
2014. május 12-én a vállalat Londonban újabb sajtóközleményt tett közzé, hogy R. Hunter Biden a Burisma Holding jogi osztálya vezetője lett, aki a vállalat nemzetközi szervezetekkel történő kapcsolatáért fog felelni.

Kik is ezek az emberek?
Devon Archer nem más, mint John (Kohn) Kerry, az USA külügyminisztere mostohafiának, Christopher Heinznek a volt kollégiumi szobatársa. Ezen kívül Kerry kampánypénzeinek felhajtójaként tevékenykedett, valamint Kerry 2004-es elnöki kampánya alatt, a kampányt támogató nemzeti pénzügyi bizottságnak a társelnöke volt. Szolgált továbbá a Howard J. Heinz-tröszt igazgatótanácsában is. (Howard J. Heinz volt a Heinz-élelmiszerlánc megalapítója.)

Obama és Bidenék
Hunter Biden nem más, mint Joe Biden, az USA alelnökének a fia. Jelenleg a Rosemont Seneca Partners (New York, USA), egy pénzügyi és üzletpolitikai tanácsadó cég vezető tagja.
Csak hogy tudjuk, hogy megint honnan fúj a szél…
Hidra
Forrás:

https://www.youtube.com/watch?v=CLNUPdHIiw4