Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2014. június 30., hétfő

18.995 - Orbán: Megtisztítottuk a rendőrséget a gyanús ügyektől


Feladó: Nemzeti Hirhalo 
Dátum: 2014. június 30. 10:05
Tárgy: 
Orbán: Megtisztítottuk a rendőrséget a gyanús ügyektől
Címzett: Kutasi József <jozsef@kutasi.eu
>

Orbán: Megtisztítottuk a rendőrséget a gyanús ügyektől

Orbán Viktor a vasárnapi tisztavatón azt mondta, az emberek egyik fő elvárása az volt, hogy a rendőrség véletlenül se kelthessen olyan benyomást, hogy nem az áldozatok, hanem az elkövetők oldalán áll, vagy egyes tagjai a bűnelkövetők táborához tartoznak. Hozzátette: az elmúlt években sikerült megtisztítani a rendőrséget az ilyen ügyektől.


Orbán Viktor miniszterelnök szerint nehéz munkával, de sikerült elérni, hogy Magyarországon az egyenruha többé nem félelmet ébreszt, hanem tiszteletet parancsol.

A kormányfő ezt a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karának vasárnapi tisztavatási ünnepségén mondta, a budai Várban. A 2010 utáni rendvédelmi reformról szólva a miniszterelnök arról beszélt: az emberek egyik fő elvárása az volt, hogy a rendőrség véletlenül se kelthessen olyan benyomást, hogy nem az áldozatok, hanem az elkövetők oldalán áll, vagy esetleg egyes tagjai a bűnelkövetők táborához tartoznak. Ezzel kapcsolatban kijelentette: az elmúlt években sikerült megtisztítani a rendőrséget az ilyen ügyektől.

Orbán Viktor beszédében az egyik legnagyobb adósságnak a rendvédelmi életpályamodell kialakítását nevezte, jelezve: kiemelten fontos feladatnak tartja e munka elvégzését, hogy tervezhetőbb, biztonságosabb, kiszámíthatóbb és stabilabb legyen az ágazatban dolgozók életpályája.

Forrás: MTI/Origo.hu/Facebook

sokkaljobb-kommentár: A gyanús ügyek legnagyobbika volt az olajügyek. A parlamenti bizottság feltárta a tényeket, de további intézkedés, eljárás helyett 85 évre titkosították. Volt mostanában is jócskán gyanús ügy, például a hajógyári szigeten. Azzal is minden rendben van? És az is okos dolog, hogy ahelyett, hogy az élelmiszer és a rezsi áfáját vennék le 7 százalékra, áfamentessé teszik a kaszinózást, a bűnre vezető alkalmak egyik nagy kísértőjét?

Pintér Sándor az MSZMP-ből érkezett, de onnan érkezett a polgárőrség parancsnoka, Túrós András is. Tőlük csak kihalásos alapon lehet megszabadulni? Most kineveztek a belügyminisztériumba egy III/II-es titkos ügynököt, aki korábban Pintér kabinetfőnöke volt. Arcátlanul azt mondja, büszke a múltjára. Bár Horn Gyula és Medgyessy Péter után már nincs min meglepődni. Legfeljebb meg lehet kérdezni, hogy miért titkos nemzeti kormány idején még mindig az ügynöklista? A korrupció az erkölcsi válság egyik bizonyítéka. Sajnos abban állunk talán a legjobban!

A foci vb szlogenje: Haverok! Buli! Fanta!
A Fidesz szlogenje: Haverok! Mutyi! Hanta!

Békéscsaba, 2014. június 30.

F. I. - T. Z.

Emlékeztető: "Jelentem, az egész országban rend van" - kezdte a beszédét Pintér, és azzal folytatta, hogy a közrend és a közbiztonság az egész országban szilárd. Ez nemcsak a Belügyminisztérium megállapítása - mondta -, hanem a közvélemény-kutatók is ezt mondják, de ezen kívül megkérdezték az önkormányzatokat, az iskolákat és a szülőket is, és mindenhonnan ezt az egyértelmű választ kapták." (Pintér Sándor belügyminiszter jelent Orbán Viktor miniszterelnöknek 2014. január 28-án) Jelentjük, a mennyezet nem szakadt le!

Az RTL Klub tegnap esti híradójában Seszták Miklósról
2014. június 30. SVPSZ

Ügyvédként Seszták Miklós, az új nemzeti fejlesztési miniszter 600 (azaz hatszáz!) körüli céget, betéti társaságot, miegyebet jegyeztetett be, szinte azonos kisvárdai címekre. A közreműködők ukránok és oroszok, akiknek üthetjük a nyomát, akárcsak Kaya Ibrahimnak... Ez a Kaya Ibrahim volt az, akinek a neve alatt elég sok cég szerepelt. Annak idején a cselekedetet Fidesz-közelinek mondták. Ez a hatszáz cég jelentős hátralékot hagyott a magyar adófizetőkre!

Seszták ártatlan, és nem mond le! Akkor ki mondjon le? A magyar adófizetők?
A másik gyöngyszem a belügyi államtitkár, aki eddig kabinetfőnöke volt Pintér elvtársnak. Az meg még büszke is az ügynök múltjára!

Az olajakták és az ügynöknévsor nyilvánosságra hozatala nélkül erkölcsi mocsárban fogunk tovább tocsogni!!

Kapcsolódó:
   Tisztek eskütétele a budai Várnegyedben
   Vona bevállalta a tévéostromot - idegen titkosszolgálatok segítségével
   MTV-székház-ostrom: "itt fogunk megdögleni"
   Orbán megismételte: "ne figyeljenek oda arra, amit mondok"
   WikiLeaks: Orbán azt kérte, ne arra figyeljenek, amit a kampányban mond
   Az önkormányzati választási rendszert is magára szabja a Fidesz