Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2014. június 29., vasárnap

18.976 - Igazságügyi Minisztérium: ​Az előterjesztés az első lépés, hogy év végéig rendezzék a devizahitelek kérdését


Feladó: Igazságügyi Minisztérium <noreply@kormany.hu>
Dátum: 2014. június 27. 19:26
Tárgy: Az Igazságügyi Minisztérium heti hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu


Az Igazságügyi Minisztérium heti hírlevele 2014-06-27
​​
Az előterjesztés az első lépés, hogy év végéig rendezzék a devizahitelek kérdését

Trócsányi László miniszter szerint a 2014. június 27-én benyújtott kormány-előterjesztés az első lépése annak, hogy egy ősszel beterjesztendő második jogszabálycsomaggal az év végéig mindenki számára elfogadható, korrekt módon rendezzék a devizahitelek kérdését. Erről az igazságügyi miniszter az MTI-nek adott interjújában beszélt.

Benyújtotta a kormány a parlamentnek a törvényjavaslatot

A kormány 2014. június 27-én benyújtotta az Országgyűlésnek a devizahitelesek megsegítését célzó első törvényjavaslatot, a Kúriának a pénzügyi intézmények fogyasztói kölcsönszerződéseire vonatkozó jogegységi határozatával kapcsolatos egyes kérdések rendezéséről címmel. A törvényjavaslat előadója Trócsányi László igazságügyi miniszter.

Répássy Róbert a devizahitelesek ügyét rendező első törvénycsomagról

A bankoknak kell bizonyítania azt, hogy nem jártak el tisztességtelenül – jelentette ki Répássy Róbert államtitkár a Hír Televíziónak adott interjújában 2014. június 26-án.

Perelhúzódás a polgári eljárásban – a felek felelőssége és együttműködése

Dr. Répássy Róbert parlamenti államtitkár a Kúrián a perelhúzódásról rendezett nemzetközi konferencián az alábbi beszédet mondta 2014. június 26-án. Leirat.

Pontos, méltányos és gyors igazságszolgáltatás a cél

Az a cél, hogy az igazságszolgáltatás a lehető legpontosabb, legméltányosabb és leggyorsabb legyen – mondta Répássy Róbert parlamenti államtitkár a perelhúzódásról rendezett nemzetközi konferencián a Kúrián 2014. június 26-án.

Ugrásszerűen nő a nemzetközi jogellenes gyermekelviteli ügyek száma

Magyarország az elmúlt években azzal szembesült, hogy a nemzetközi jogellenes gyermekelviteli ügyek száma ugrásszerűen emelkedett: 2010 és 2013 között az ilyen ügyek száma kétszeresére, közel százra emelkedett – erről Kaleta Gábor az Igazságügyi Minisztérium sajtófőnöke beszélt a témában rendezett, a mediációval, közvetítéssel foglalkozó konferencián, tolmácsolva Trócsányi László igazságügyi miniszter üzenetét.

Trócsányi László a nemzetközi gyermekelviteli ügyekről

Dr. Trócsányi László igazságügyi miniszter a Mediáció jogellenes nemzetközi gyermekelviteli ügyekben – békés megoldás a gyermek érdekében című, Budapesten 2014. június 23-24-én rendezett nemzetközi konferenciára küldött üzenete.