Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2014. június 7., szombat

18.884 - Pünkösd után kezd működni a Szent Erzsébet Idősek Otthona Nagyváradon

Kurír logó
2014. június 7. szombat
Grácia

Megkerülték a magyar egyházakat

Érthetetlen az erdélyi magyar történelmi egyházak képviselői számára, hogy a korábbi tárgyalások ellenére az oktatási tárca miért csak az ortodox egyházzal kötött megállapodást az iskolai vallásoktatásról. A magyar egyházi illetékesek közös fellépést sürgetnek. A kronika.ro... »

13:15

Márton Áron-szoborkompozíció készül Csíkszeredában

Sárpátki Zoltán szobrászművész műtermében elkészült a csíkszeredai Szabadság térre szánt Márton Áron-szoborkompozíció. Az agyagból megformált alkotást gipszből, majd bronzból kell kiönteni. Kovács Attila írása a kronika.ro oldalon olvasható.

09:03

Bérmálás Montrealban

Cserkészavatással, tanévzárással, bérmálással kapcsolódott össze Cserháti Ferenc montreali látogatása. A két nap a Magyarok Nagyasszonya Plébánia életének meghatározó eseménye volt – tájékoztatta a Magyar Kurírt Licskó Szabolcs plébános.

2014. június 6. péntek

Elballagtak a karácsfalvai diákok

Június 1-jén véget ért a tanév a Karácsfalvai Sztojka Sándor Görögkatolikus Líceum diákjai, köztük huszonöt végzős tanuló számára – tájékoztatta szerkesztőségünket Pősze Roland.

2014. június 6. péntek

Emléktáblát avattak gróf Esterházy Jánosnak a felvidéki Léván

Felvidék-szerte megemlékezéseket tartottak a nemzeti összetartozás napja alkalmából. Léván gróf Esterházy Jánosnak avattak emléktáblát, melyet Pásztor Zoltán, a Kassai Római Katolikus Főegyházmegye püspöki helynöke áldott meg. Az MTI tudósítása.

2014. június 5. csütörtök

Salkaházi Sára-szobrot avattak Tornaújfaluban

Szobrot emeltek Boldog Salkaházi Sárának a felvidéki Tornaújfaluban – tájékoztatta szerkesztőségünket Gábor Bertalan plébános.

2014. június 3. kedd

Zsidó áldozatokra emlékeztek Kolozsváron

A Magyar Holokauszt Emlékév keretében május 26. és 27. között, rendezvénysorozattal emlékeztek meg a Kolozsvárról hetven esztendővel ezelőtt elhurcolt több mint 18 ezer zsidóról – olvasható a romkat.ro-n.

2014. június 3. kedd

Zarándoklat a széphavasi kápolnához

A Széphavas Egyesület zarándoklatot szervez a Gyimesfelsőlok nyugati oldalán található Széphavas nevű tetőre, ahol a környékbeli hívők és a külföldi adományozók jóvoltából újjáépülhetett Szentlélek-kápolna – tájékozta a romkat.ro.

2014. június 3. kedd

Katolikus kommunikációs világnap Kolozsváron

A média nagy lehetősége és egyben kihívása nemcsak a XXI. század társadalmának, hanem Egyházának is. A II. Vatikáni Zsinat óta évente megünneplik a katolikus Egyházban a kommunikációs világnapot. Ebből az alkalomból tartott médianapot május 31-én Kolozsváron, a Szent... »

2014. június 3. kedd

A nagyváradi megyéspüspök tengerentúli látogatása

Böcskei László nagyváradi megyéspüspök május 26. és június 5. között a helyi magyar közösségeket erősítendő látogatást tesz az USA-beli Passaicban található Szent István király plébánián – tájékoztatott a Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye.

2014. június 2. hétfő

Urunk mennybemenetelének ünnepe a szatmárnémeti székesegyházban

A mi igazi gazdagságunk a mennyben van, minden mást itt fogunk hagyni - mondta szentbeszédében, Urunk mennybemenetelének ünnepén Seffer Dániel. A Szatmári Római Katolikus Egyházmegye beszámolója.

2014. június 2. hétfő

Bérmálkozás Münchenben

Június első vasárnapján, a müncheni magyar hívek szentmiséjén nyolc fiatal részesült a bérmálás szentségében. A szertartást Cserháti Ferenc, a külföldi magyarok lelkipásztori ellátásával megbízott esztergom-budapesti segédpüspök vezette. Funke Attila beszámolója.

2014. június 2. hétfő

Assisi Szent Ferenc Iskolája Csíksomlyón

A kolozsvári ferences szerzetesek ebben az évben is megrendezik az Assisi Szent Ferenc Iskolája elnevezésű tábort a csíksomlyói ferences kolostorban – tájékoztatta szerkesztőségünket Borsodi L. László ferences sajtóreferens.

2014. június 2. hétfő

Oláh Dénes marosvásárhelyi plébános, főesperes lesz a csíksomlyói búcsú szónoka

Oláh Dénes, a marosvásárhelyi Keresztelő Szent János Egyházközség plébánosa, a Maros-Küküllő egyházkerület főesperese lesz a csíksomlyói búcsú idei szónoka - közölte pénteken az Erdélyi Ferences Rendtartomány.

2014. május 30. péntek

Nem került az önkormányzat elé a katolikus gimnázium ügye Marosvásárhelyen

Bár eredetileg a sürgősségi napirendi pontok között szerepelt, nem tárgyalta a marosvásárhelyi önkormányzat május 29-i ülésén a II. Rákóczi Ferenc Gimnázium kérdését. Arra hivatkozva napolták el, hogy a tanfelügyelőség nem hagyta jóvá az intézmény létrejöttét – írja Antal... »

2014. május 30. péntek

Hitet és tudást kaptak

A nagykárolyi Kalazanci Szent József Római Katolikus Líceum végzőseinek szentmiséjét május 28-án tartották – írja Tőtős Tímea a frissujsag.ro-n.

2014. május 29. csütörtök

Te Deum a Pápai Magyar Intézetben

A Pápai Magyar Intézet május 28-án este tanév végi hálaadását tartotta Rómában – tájékoztatta szerkesztőségünket Tóth Tamás, az intézet rektora.

2014. május 29. csütörtök

Pünkösd után kezd működni a Szent Erzsébet Idősek Otthona Nagyváradon

Május 27-én nyílt napot szerveztek a közelmúltban átadott, a Caritas működtette Szent Erzsébet Idősek Otthonában Nagyváradon – tájékoztat Ciucur Losonczi Antonius az erdon.ro-n.

2014. május 29. csütörtök

Létrejöhet a katolikus középiskola Marosvásárhelyen

A Bolyai Farkas Gimnáziumban működő római katolikus osztályok különválásáról és az önálló jogi személyiséggel rendelkező II. Rákóczi Ferenc Gimnázium létrehozásáról döntenek csütörtökön a marosvásárhelyi önkormányzati képviselők – tájékoztat a kronika.ro.

2014. május 28. szerda

Szent László sírjához zarándokolt Várad népe – VIDEÓVAL

A Váradi Esperesi kerület tavalyi kezdeményezése nyomán az idén is gyalogos zarándokútra indult Nagyvárad római katolikus népe a velencei római katolikus templomtól Szent László sírjához – tájékoztat az erdon.ro.