Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2014. június 7., szombat

18.889 - Cserkészavatással, tanévzárással, bérmálással kapcsolódott össze Cserháti Ferenc montreali látogatása.

Bérmálás Montrealban

2014. június 6. péntek 12:30

Cserkészavatással, tanévzárással, bérmálással kapcsolódott össze Cserháti Ferenc montreali látogatása. A két nap a Magyarok Nagyasszonya Plébánia életének meghatározó eseménye volt – tájékoztatta a Magyar Kurírt Licskó Szabolcs plébános.

Cserháti Ferenc, a külföldi magyarok lelkipásztori ellátásával megbízott esztergom–budapesti segédpüspök május 9. és 26. között felkereste az észak-amerikai magyar katolikus közösségeket.
A lelkipásztori látogatás első állomása a montreali Magyarok Nagyasszonya-plébánia volt, ahol Cserháti Ferenc segédpüspök kétnapos programjának első napján részt vett az új magyar cserkészek avatásán, valamint megbeszélést folytatott Pierangelo Paternieri atyával, a Montreali Egyházmegye kulturális és rituális közösségekért felelős püspöki helynökével. Cserháti Ferenc ünnepi tanévzáró, hálaadó szentmisét mutatott be a Magyarok Nagyasszonya-templomban, amelynek keretében kiszolgáltatta a bérmálás szentségét, ezúttal 18 fiatalnak. Ugyanebben a szentmisében elsőáldozás is volt. A szentmisén az egyházközség Útkereszteződés zenekara működött közre.
A liturgiát ünnepi ebéd követte a Mindszenty-teremben, amelyen mintegy háromszázan vettek részt. A Mindszenty-terem színpadán adták elő tanévzáró műsorukat a Montreali Magyar Iskola tanulói, valamint a cserkészek és a Bokréta Tánccsoport tagjai. Az évvégi hálaadás és tanévzáró napja egybeesett – a Kanadában egy héttel később tartott – anyák napjával, így a gyermekek az édesanyákat is külön köszöntötték.
Szép volt látni, hogy együtt volt mindenki, aki az egyházközséghez vagy az ifjúsági otthonhoz tartozik. Megtelt a templom, majd megtelt a Mindszenty-terem is sok magyarral – számolt be Fehérváry Lilla kultúrkövet az ünnepről.
Magyar Kurír
© Híreink „Magyar Kurír" forrásmegjelöléssel szabadon felhasználhatók.