Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2014. június 30., hétfő

18.992 - Széchenyi Kártya regisztráció > VOSZ KMRSZ Hírlevél Dátum: 2014. június 30. 0:29

Feladó: VOSZ KMRSZ Hírlevél 
Dátum: 2014. június 30. 0:29
Tárgy: VOSZ KMRSZ Hírlevél 2014/06/24
Címzett: jozsef@kutasi.eu

vosz-kmrsz_hirlevel.jpg
 

hirlevelfejlec_20140624.jpg

 

Tisztelt Kutasi József !        

nevnap_48.jpgSok szeretettel köszöntjük: Pál, Annamária, Tihamér, Ottó, Kornél, Soma, Ulrik, Emese, Sarolta, Csaba  nevű olvasóinkat.

            
       
 Boldog Névnapot kíván a VOSZ KMRSZ!

Jelölési és pályázati felhívás Év Vállalkozója és Regionális Év Vállalkozója Díj elnyerésére

Beküldési határidô: 2014. augusztus 5.

A VOSZ Közép-magyarországi Regionális Szervezete 2014.november 28-án rendezi meg, immár  8. alkalommal, ünnepi rendezvénysorozat keretein belül a Regionális Év Vállalkozója Díjak átadását a Regionális Prima Díjak átadásával együtt, a Gödöllői Királyi Kastélyban. Az ÉV Vállalkozója Díjak átadására december 5-én kerül sor – szokásosan - a Művészetek Palotájában.
Kérném tegyék meg a javaslataikat , rövid (4-5 mondat) méltatással, amiből kiderül, hogy miért a jelöltre esett a választás, legkésőbb 2014. augusztus 5.-ig a titkarsag@vosz-kmrsz.hu e-mail címre megküldve. 
Külön kérjük a jelölést az Év Vállalkozói Díjra, valamint a Regionális Év Vállalkozói Díjakra. 

Bízom benne, hogy idén is a lehető legjobb, legaktívabb, a szakmájában és az üzleti életben a legkiválóbb vállalkozókat tudjuk felvonultatni díjazottként!
Az előterjesztett személyeknek a VOSZ  Alapszabálya 4.4.1. pontjában leírt előírásainak meg kell felelnie! 
Kiemelten fontos feltétel, hogy a felterjesztett személy által vezetett (tulajdonolt) vállalkozás a VOSZ tagja legyen!
Üdvözlettel:
Marjay Gyula
elnök

17. Üzletember Találkozó és sportnap tájékoztató

Tisztelt Vállalkozók, Kedves Barátaink!


A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége Közép-magyarországi Regionális Szervezete szervezésében, a VOSZ, a BKIK Tagozatai és a ZVSZ támogatásával kerül megrendezésre immár 17. alkalommal szabadtéri rendezvényünk!
Reményeink szerint a korábbi évekhez hasonlóan több száz nevezésre és összességében 800-900 fő részvételére számítunk a rendezvényen.  Eddig minden évben kiemelt kormányzati körök képviselői, országgyűlési képviselők, illetve fővárosi és a kerületi vezetők emelték részvételükkel eseményünk színvonalát.
Időpont: 2014. szeptember 06. (szombat) 8.00 óra 
Helyszín: Zuglói Lantos Mihály Sport- és Szabadidő Központ (Budapest XIV., Csömöri út 19-21.)
Az alábbi programjainkat ajánljuk szíves figyelmükbe.
Szakmai programként: - helyszínen igénybe vehető KKV-kat érintő adó- és pályázatokkal kapcsolatos tanácsadás.
Sport programként: - kispályás focibajnokság ; - atlétikai, kötélhúzás, asztalitenisz, kosárlabdadobó, darts, sakk és ulti verseny; - a gasztronómia jegyében főzőverseny (hazai ételek, magyar alapanyagokból bográcsban, grillen).
Szórakoztató és Egészségmegőrző programként: - táncművészeti bemutató; - baranta bemutató; - kutya bemutató; - borkóstoló; - egészségügyi szűrés és tanácsadás; - gyerek sátor, gyerek programok, légvár
Tagjaink és az érdeklődők számára bemutatkozási és reklám lehetőséget biztosítunk minimális szponzori díj, illetve a sportversenyek díjazottjainak szóló ajándékok fejében. Szponzoraink nevét a rendezvényen ismertetjük és külön is közzé tesszük a VOSZ KMRSZ honlapján és hírlevelében.
A kiállítók és szponzorok részére szükség esetén 3x3-as pavilonokat tudunk biztosítani!  A molinók és szóróanyagok elhelyezésére a rendezvény egész területén lehetőséget kínálunk. 
Jelentkezési határidő a hely biztosítása érdekében:  2014. augusztus 20. 
Felhívás>>> 

Program tervezet>>>

Foci versenykiírás>>>

Foci nevezés>>>

Főzőverseny nevezés>>> 
BŐVEBB INFORMÁCIÓ: VOSZ KMRSZ Trombitás Krisztina
Cím: 1158 Budapest, Késmárk u. 7/B.; Fax: +36 1 222-6234; E-mail: titkarsag@vosz-kmrsz.hu                    

Ahol Erzsébet királyné igazán otthon érezte magát…
elso_het_fobejarat.jpg
Hazánk kiemelkedő műemléke, a folyamatosan megújuló Gödöllői Királyi Kastély a sokszínűség szimbóluma. Olyan közeg, ahol békében megfér egymás mellett a kulturális, turisztikai és protokolláris funkció – mindez családbarát szolgáltatásokkal kiegészítve.........

Szeretnénk Önt hetente röviden megismertetni a kastély történetével és aktuális kiállításaival.

.....A kastély-együttes felújítása a '90-es évek elején kezdődött, s kapuinak 1996-os megnyitása óta a világ csaknem minden tájáról fogadja látogatóit.

A kastély építtetője, a XVIII. század egyik legtekintélyesebb magyar főura, Mária Terézia királynő kancelláriaminisztere, Grassalkovich I. Antal új stílust teremtett a magyar kastélyépítészetben. Az Osztrák-Magyar Monarchia idején, Erzsébet királyné (Sisi) kedvelt pihenőhelyeként szolgált a kastély. A II. világháború után szovjet laktanya és szociális otthon működött benne, s ez az épület lassú pusztulásához vezetett. Történetének korszakait a kastély múzeumának állandó kiállítása mutatja be (barokk időszak, a királyi család gödöllői tartózkodása, a Gizella-szárny lakosztálya pedig a legutóbbi időkig követi a kastélyhoz fűződő eseményeket).

A közelmúlt felújítási munkáinak elképesztő tempóját ismerve azt is gondolhatnánk, hogy a gödöllői kastély teljes egészében megújult, ám eddig valójában alig több mint a felét állították helyre. Két kiemelt uniós projekt keretében megújult a kastély parkjának központi része, újjáépült az Erzsébet-veranda és a Horthy-bunker valamint a lovarda és a barokk istálló is. Kiállításaik számos interaktív elemet sorakoztatnak fel: megtalálhatók itt a gyermekeknek szóló kastélyos témájú számítógépes játékok és kihúzható fiókokban a látogatókat további felfedeznivaló is várja. 

Fentieken túl számos egyéb fejlesztés is történt a kastélyban, melyek a vendégek, főképp a gyermekek, fiatalok élményközpontú látogatását segítik elő: élményszerű megismerés eredményez tartós tudást - a kastély vezetése és munkatársai ebben hisznek, ennek szellemében dolgozták ki széleskörű múzeumpedagógiai kínálatukat, melyhez egy online feladatgyűjtemény és a pedagógusok számára módszertani eszköztár, segédlet is tarozik. Ez utóbbit a tavalyi évben Múzeumpedagógiai Nívódíjjal is jutalmazták.

Magyarország 2011-es EU-elnökségének idején pompájában megújulva várta a kastély a nemzetközi delegációkat. A történelmi tradíció és korhűen felújított, a legmagasabb protokolláris igényeket is kielégítő reprezentatív terek komoly elvárásoknak megfelelve jelesre vizsgáztak, így azóta és a jövőben is remek helyszínként szolgálnak különböző protokoll eseményeknek vagy vállalati rendezvényeknek.  Múzeumi boltjaik igényes és gazdag - a királyi családdal valamint Gödöllővel kapcsolatos - kínálattal várják a látogatókat, akik a kastély történetét 3D filmen is megtekinthetik, az erre kialakított vetítőteremben.
A rendezvények mellett a kastély színes kulturális programkínálatáról is ismert. Hagyományosan öt nagy vendégváró hétvége kínál tartalmas kikapcsolódást a családoknak, emellett egész évben a muzsika hangjai töltik be a történelmi tereket.
A kínálati palettán időszaki tárlatok is helyet kapnak, hiszen a Rudolf–szárnyban kialakított terek időutazásra csábítanak, s aki ide belép, igazi különlegességek közt találja magát évről-évre. 
Az ide látogatók érzékelhetik azt a teljesen egyedi hangulatot, ami a helyet jellemzi, és ami a kastélyt Magyarország egyik legvonzóbb, legizgalmasabb turisztikai célpontjává teszi.

www.kiralyikastely.hu
www.royalpalacegodollo.com

A NAV és a VOSZ KMRSZ  együttműködési megállapodás alapján nyújtott tájékoztatásai

Nyár, buli, ellenőrzés
Zajlik a futball-világbajnokság, megkezdődött a diákok nyári vakációja és sok külföldi turista keresi fel hazánk, változatos programokat kínáló fővárosát. A NAV ellenőrei éjjel-nappal járják Budapest és Pest megye népszerű helyszíneit, kereskedelmi és vendéglátóhelyeit, hogy kiszűrjék a visszaéléseket. Tavaly nyáron minden harmadik ellenőrzésnél találtak olyan szabálytalanságot, amelyek gyakran nemcsak a költségvetésnek, hanem fiataloknak, külföldieknek, kirándulóknak is kárt okoztak. Bővebben>>>

Nem változnak az időszakos elszámolású ügyletek áfa-rendszerbeli kezelésének szabályai 2014. július elsejétől
Az Országgyűléshez benyújtott T/168 számú, egyes adótörvények és azokkal összefüggő más törvények módosítására irányuló törvényjavaslat a 2014. június 23-ai ülésnapon elfogadásra került. Ennek alapján, az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. törvény 58. §-a alá tartozó ügyletek teljesítési időpontjának meghatározására vonatkozó szabályok nem változnak meg 2014. július 1-jétől. 
Ezek esetében (ide tartoznak azok az értékesítések, amelyeknél a felek az általuk kötött szerződés alapján a teljesített termékértékesítésről, szolgáltatásnyújtásról időszakonként számolnak el, vagy a teljesített termékértékesítés, szolgáltatásnyújtás ellenértékét meghatározott időszakra állapítják meg) továbbra is a fizetés esedékessége a meghatározó az adófizetési kötelezettség keletkezése szempontjából. 
A jogszabály kihirdetése a közeljövőben várható, kérjük szíveskedjenek figyelemmel kísérni. (Forrás: NAV, 2014.06.25.)

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara állásfoglalása a kamarai rendszer továbbfejlesztésének irányairól
Szíves figyelmébe ajánljuk az alábbi tájékoztatást „A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara állásfoglalása a kamarai rendszer továbbfejlesztésének irányairól" címmel, melyet ide kattintva tekinthet meg.

Ukrajnai Közbeszerzési Értesítő 

ukrajnai Közbeszerzési Értesítő 2014/25. száma

Zöldtech hirlevél * 2014. 06. 25. 

Megújuló energiaforrásokról mindenkinek

Széchenyi Kártya regisztráció

Tájékoztatjuk, hogy a Vállalkozók és Munkáltatók Országos  Szövetségének  területi Információs  és  Szolgáltató  irodájában  lehetőség van a Széchenyi Kártya program  termékeinek igénylésére.
Az irodában előzetes telefoni megbeszélés, információnyújtás után fogadjuk a Vállalkozások ügyvezetőjét/képviselőjét.
       

Elérhetőségek:
   telefon:  414-0660; telefax:  414-0661
   e-mail:   
v.agi@szkvoszbp.t-online.hu
   cím:      1158 Budapest, Késmárk u. 7/b.
             

Irodavezető: Varga Ágnes, Munkatárs: Érdi Katalin

Ingyenes vállalkozói tanácsadás
A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége regionális tanácsadói 2013. szeptember 2-től a TÁMOP 2.5.3.C-13/1 projekt keretében, adózás, jog, pályázat, finanszírozás, munkavédelem témakörben vállalkozói tanácsadást tartanak az alábbi VOSZ irodákban. Bővebben>>>