Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2014. június 18., szerda

18.932 - Szűcs Julianna Hivatalos: Schumacher ébren van, elhagyta Grenoble-t > 2014. június 16., hétfő 14:42 , forrás: MTI, MNO, szerző: BuL


Hivatalos: Schumacher ébren van, elhagyta Grenoble-t

2014. június 16., hétfő 14:42 , forrás: MTI, MNO, szerző: BuL
Hivatalos: Schumacher ébren van, elhagyta Grenoble-t
Europress/AFP

Elhagyta a grenoble-i kórházat és már nincs kómában Michael Schumacher – közölte hétfőn Sabine Kehm, az exversenyző menedzsere.

A 45 éves, hétszeres Forma–1-es világbajnok pilóta – aki 2012 végén vonult vissza véglegesen az F1-től – december 29-én szenvedett síbalesetet a franciaországi Méribelben, súlyos fejsérülése miatt kétszer meg kellett operálni. Azóta mesterséges kómában tartották az orvosok, és január végén kezdték el fokozatos felébresztését. Április közepe óta nem közöltek friss információt állapotáról.

– Michael elhagyta a grenoble-i kórházat, hogy megkezdje hosszú rehabilitációját. Már nincs kómában – írta a menedzser, a beteg állapotáról azonban további részleteket nem közölt.

Lausanne, az egyetemi kórházban lehet Schumacher
Fotó: Europress/AFP
Kronológia
December 29. – Sziklába üti a fejét, amikor 11 óra körül két kijelölt sípálya között bukik a francia Alpokban, Méribelnél. Az ütközés erejétől sisakja széttörik. A német bajnok 14 éves fiával, Mickkel és barátokkal síelt. Stéphan Chabardes professzor megműti. Ezután mesterséges kómában tartják.

December 30. – Schumacher állapotát továbbra is kritikusnak minősítik. Vérömlenyt távolítanak el az agyból.

Január 1. – Sabine Kehm menedzser bejelenti, hogy Schumacher állapota stabil, közli, hogy újabb sajtótájékoztatót csak akkor tartanak, ha valamilyen változás áll be.

Január 3. – Kihallgatják Schumacher fiát és egy barátját, akik mindketten szemtanúi voltak a balesetnek.

Január 7. – Működött a fejkamera Schumacher síbalesetekor, és a felvételek használhatók. Corinna Schumacher arra kéri a sajtó munkatársait, hogy hagyják el a kórházat, hagyják a családot békén és az orvosokat nyugodtan dolgozni.

Január 29. – Megkezdik Schumacher fokozatos felébresztését, amely menedzsere szerint „nagyon sokáig" eltarthat.

Április 4. – Menedzsere bejelentette, hogy Schumacher az ébrenlét jeleit mutatja, és pillanatokra már magához tért.

Június 16. – Sabine Kehm bejelentette, hogy a hétszeres Forma–1-es világbajnok már nincs kómában, elhagyta a grenoble-i kórházat.
Schumachert elrejtik a külvilág elől

Sabine Kehm közleményében ugyanakkor hangsúlyozta, hogy Schumacher családja nagyon köszöni az orvosok, ápolók, nővérek, terapeuták és a baleset helyszínén elsősegélyt nyújtók áldozatos munkáját és segítségét.

– A család köszönetnyilvánítása azoknak az embereknek is szól, akik kifejezték Michaelnek jókívánságaikat. Biztosan nagyon sokat segítettek ezzel neki – fogalmazott a menedzser, aki mindenki megértését kérte a jövőre vonatkozóan, a rehabilitációt ugyanis a nyilvánosság kizárásával kívánják elvégezni.

A lausanne-i egyetemi kórház szóvivője, Darcy Christen hétfőn megerősítette, hogy az évek óta Svájcban élő Schumachert az intézménybe szállították. A kezelés további menetéről azonban az orvosok nem adnak tájékoztatást.