Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2014. június 23., hétfő

18.956 - ​Háromnapos találkozó zajlik a Szent Korona jegyében Máriaremetén, a cserkészházban (1028 Hímes u. 3.), a Szent Korona Társaság szervezésében.


Feladó: MVSZ Sajtószolgálat
Dátum: 2014. június 22. 13:23
Tárgy: Találkozó a Szent Korona jegyében
Címzett: 
Kutasi József Antal​


​​
Háromnapos találkozó zajlik a Szent Korona jegyében Máriaremetén, a cserkészházban (1028 Hímes u. 3.), a Szent Korona Társaság szervezésében. A rendezvény legfőbb tanulságait a vasárnap, június 22-én 16 órakor kezdődő kerekasztal-beszélgetés összegzi, melyen a Magyarok Világszövetségének képviseletében részt vesz Bottyán Zoltán, az MVSZ Kárpát-medencei Térségének alelnöke. A Magyarok VIII. Világkongresszusa 2012. augusztus 20-án kelt Záró-nyilatkozatában a magyar nemzet jövőjét egyértelműen a Szent Korona jegyében jelölte meg.
A Magyarok Világszövetsége körültekintő döntéshozatal eredményeként felkarolta azt a civil kezdeményezést, amely a magyar emberek körében a Szent Korona iránt tapasztalható ragaszkodásnak azzal kíván elejébe menni, hogy számukra elérhetővé teszi a Szent Korona kicsinyített mását.
A döntést élénk vita előzte meg arról, hogy szabad-e egyáltalán a Szent Korona kicsinyített mását forgalomba hozni? A kezdeményezést támogató döntő érv így hangzott: akként, ahogy a keresztény emberek otthonukban feszülettel, Szűzanya szobrokkal és szentképekkel erősítik keresztény értékrendjüket, miért ne lehetne magyar azonosságuk erősítésére otthonukba a Szent Korona kicsinyített mását is elhelyezni?
A véleményezésre felkért szakértők döntő többsége – közöttük Dr. Bakos Batu, Dr. Tóth Zoltán József és Dr. Varga Tibor – ugyancsak támogatta a kezdeményezést.
A Szent Korona tan és értékrend terjesztésében szerzett érdemeinek elismeréseként az MVSZ korábban, kanadai tagjának, Juhász Gábornak adományából  egy Szent Korona replikát ajándékozott Dr. Varga Tibornak. A mellékelt fényképen Patrubány Miklós elnöki irodájában átadja az ajándék Szent Korona replikát.

Korábban írtuk:


MVSZ Sajtószolgálat
8383/140622