Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2014. június 12., csütörtök

18.916 - Az MVSZ elnökének hétvégi programja > ​A Magyarok Világszövetségének elnöke és minden tisztségviselője fizetés és tiszteletdíj nélkül végzi nemzetszolgálatát.

Feladó: MVSZ Sajtószolgálat
Dátum: 2014. június 12. 14:21
Tárgy: Az MVSZ elnökének hétvégi programja
Címzett:
​Kutasi József Antal


Június 14-én, szombaton Lengyelországban, Ószandecen (Stary Sącz) megemlékezés lesz Árpád-házi Boldog Kinga szentté avatásának 15. évfordulója alkalmából. A szervezők összekötik a megemlékezést az Árpád-házi magyar királylány szentté avatásáról II. János Pál lengyel pápának most zajló szentté avatási eljárásával.
A rendezvénysorozat csúcspontja egy nagyszabású szabadtéri szentmise lesz. Az esemény alkalmából Ószandecre utazik Patrubány Miklós, az MVSZ elnöke, akit elkísér útjára Oláh István térségi elnök. Az MVSZ elnöke az ószandeci székely kapunál beszédet mond, és fogadja őt a város polgármestere.
Június 15-én, vasárnap Patrubány Miklós részt vesz az Oktogontól a Kossuth térre induló Rákóczi-emlékmeneten, majd a Kossuth téren II. Rákóczi Ferenc vezérlő fejedelem szobránál elsőként mond emlékbeszédet.
Ugyancsak vasárnap, délután 6 órakor Patrubány Miklós az MVSZ székházában megtartja minden hónap 15. napján esedékes nemzetpolitikai előadását, melynek címe: A magyar nemzet élete vezérmotívumainak találkozása június 16-án: II. Rákóczi Ferenc felkelése, Nagy Imre kivégzése és Kinga szentté avatása.
Az előadást  a világhálón is megtekinthetik, ide kattintva:
MVSZ Sajtószolgálat
8366/140612


„A Magyarok Világkongresszusa a legátfogóbb legitimitású magyar testület, amely 1929-ben alakult, és megtestesíti a Trianon után képviselet nélkül maradt egyetemes magyar népet. A Magyarok Világkongresszusa, annak második ülésén, 1938-ban életre hívta a Magyarok Világszövetségét, úgy, mint a Magyarok Világkongresszusának állandóan működő ügyvivő testületét. A Magyarok Világkongresszusa 1992-ben tartotta harmadik ülését, és azt követően négyévenként ülésezik. Határozatait a Magyarok Világszövetségének döntéshozó testületei kötelezően napirendjükre kell, hogy tűzzék, és elfogadó döntés esetén végre kell hajtaniuk. Határozatait a Magyarok Világkongresszusa a magyar állam számára megvalósítandó ajánlásoknak tekinti." (Alapszabály)
A Magyarok Világszövetsége egy pártok és kormányok fölötti nemzeti szervezet. A Magyarok Világszövetségét 1938-ban a Magyarok Világkongresszusa hívta életre saját, állandóan működő, ügyvivő testületeként. A Magyarok Világszövetsége minden magyarnak születő embert hozzá tartozónak tekint.

A 2004. december 5-i népszavazás a Magyarok Világszövetsége több, mint hét évtizedes történetének legjelentősebb nemzetstratégiai cselekedete.

A Magyarok Világszövetségének elnöke és minden tisztségviselője fizetés és tiszteletdíj nélkül végzi nemzetszolgálatát.

​ww​