Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2014. június 21., szombat

18.954 - ​ A Magyarok Világszövetsége Pásztó és Körzete Csoportja és a Rákóczi Szövetség Pásztói Szervezete 2014. augusztus 2-ra a Kishegyen alakítja ki a Magyar Összetartozás Fogadalmi Helyét.

Feladó: MVSZ Sajtószolgálat
Dátum: 2014. június 21. 14:37
Tárgy: Pásztó: A Magyar Összetartozás Fogadalmi Helye - Hirdetmény
Címzett:
​Kutasi József Antal 


Bottyán Zoltán térségi alelnök és pásztói körének kezdeményezésére az MVSZ és a Rákóczi Szövetség helyi szervezete, valamint Pásztó város önkormányzata augusztus 2-án, Pásztón felavatja a Magyar Összetartozás Fogadalmi Helyét. A mind szimbolikájában, mind megvalósulásában jelentős kezdeményezés az MVSZ szövetségi szintű programjainak körébe tartozik. A fogadalmi hely megálmodói és egyben megvalósítói, akiknek hirdetményét alább közzétesszük, az avató ünnepség védnökévé felkérték a Magyarok Világszövetségének elnökét, Patrubány Miklóst.

 

                 

A Magyarok Világszövetsége és a Rákóczi Szövetség pásztói szervezetei

valamint  Pásztó Város Önkormányzata

Turul és Kettőskereszt

 

​​

A Magyarok Világszövetsége Pásztó és Körzete Csoportja és a Rákóczi Szövetség Pásztói Szervezete 2014. augusztus 2-ra a Kishegyen alakítja ki a Magyar Összetartozás Fogadalmi Helyét.

Az itt felállítandó Turul nemzet-eszménk eredetére fog emlékeztetni, a Kettőskereszt pedig arra, hogy a Magyar Királyság Európa történetében egyedülálló megkülönböztetésként az archiregnum, illetve az apostoli királyság címet érdemelte ki.

Az avató ünnepségre az elszakított területekről tisztelettel és testvéri szeretettel meghívjuk tíz éves  március 15-i utazásunk vendéglátóit.

Vendégeink és a mindenkori idelátogatók az általuk hozott földet elhelyezhetik az emlékművek alatt, amit a származási helyre utaló táblácskával örökítünk meg.

Támogatói jegyeket a Fogadalmi Hely Alapítói Köre, Turul és Kettőskereszt igazolvánnyal ellátott tagjaink és önkénteseink, illetve a Turul és Kettőskereszt logoval megjelölt helyek forgalmaznak. 

A Magyar Összefogás Fogadalmi Helyének Alapítói Köre:

 

Sisák Imre, Pásztó polgármestere; Volek György, Pásztó alpolgármestere;

Alapi Tünde, Barócsi Sándor, Berze József és Berzéné Murányi Gabriella (Szurdokpüspöki), Bottyán Zoltán és családja, Forstner Antal és dr. Szabó Irén (Hollókő), Gortva János, Horváth István (Mátraszőlős), Illés Rudolf és családja, Kresák Jenő, Medla András, Nágel István, Parádi László és Babus Andrea, Vas Attila és Vasné Roszt Edit

Továbbította az MVSZ Sajtószolgálat

8380/140621

 

A Magyarok Világszövetségének elnöke és minden tisztségviselője fizetés és tiszteletdíj nélkül végzi nemzetszolgálatát