Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2015. február 13., péntek

19.864 - Közös mise Csíksomlyóval - Pilisszántón 2015. május. 23- án, szombaton 11 óra 30 perckor, a Salvator hegyen időeltolódás miatt 12 ó 30 perckor kezdődő misével egy időben.


Magyarok Miséje

Közös mise Csíksomlyóval - Pilisszántón 2015. május. 23- án, szombaton 11 óra 30 perckor, a Salvator hegyen időeltolódás miatt 12 ó 30 perckor kezdődő misével egy időben.

A helyszín három zarándok útvonal metszéspontjában, Czestohowa-Medjugorje, Máriazell-Csíksomlyó és Esztergom-Máriagyűd vérkeringésében áll. 

Árpád házi uralkodóink, Pálosaink történelmi hagyatéka a Pilisben, - a keresztény magyar sors. Ezer éves történelmünk útján keresztjeink drámája áll sorfalat. Sorsunk ma is keresztény és magyar! Most is - mint annyiszor a történelem zivataraiban - Csíksomlyón a Segítő Máriához, Pilisben a Boldogasszonyhoz fohászkodunk. Ma is a nemzetet összetartó erő, a bennünket áttüzesítő Szentlélek és a pünkösdszombati közös szentmise. Ebben az órában nem csak Erdély népét, de a világ összes magyarját át szeretnénk ölelni azzal is, hogy ki hangosítjuk a Csíksomlyói Salvator-hegy Hármashalom oltárától érkező Pilisszántói zarándokokat köszöntő üdvözletet. 

Válaszul Szvorák Kati éneke köszönetet mond Erdély hűségéért, kitartó hitéért majd mindkét helyen elkezdődik a legszentebb áldozat bemutatása. Pilisszántón ezen az egy napon a kápolnában helyezzük el a Keresztes Követ. 

A pilisszántói Csillagösvény tetején álló Boldogasszony kápolna előtt Mons. Dr. Darvas-Kozma József, pápai káplán, csíkszeredai Szentkereszt Főplébánia templom esperes-plébános mutatja be a szentmisét. 

A Csíksomlyóról érkező pap szolgálata jelzésértékű. Magával hozza Erdély népének igaz szeretetét, az összetartozás örömhírét és 2004. december 5-ért a megbocsátást. Hargita és a Pilis kezet nyújt egymásnak. Fogadjuk el egymás segítő jobbját, jelezve így is, hogy egy a sorsunk, egy a hazánk! 

Pilisszántó 2015. Pilisszántóért Egyesület 

--