Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2015. október 17., szombat

20.559 - Dr. Simicskó István honvédelmi miniszter: Aktivizálták az önkéntes tartalékosokat 2015. október 15. 15:09

Honvédelmi Minisztérium

Dr. Simicskó István

honvédelmi miniszter

Aktivizálták az önkéntes tartalékosokat

2015. október 15. 15:09

Közel egyezer fő önkéntes tartalékos teljesít tényleges szolgálatot a Magyar Honvédség katonai szervezeteinél.

A Magyar Honvédség katonáira az elmúlt időszakban rengeteg olyan feladat hárul alapfeladataik ellátása mellett, amely nélkülözhetetlenné tette az önkéntes műveleti tartalékosok behívását tényleges szolgálatteljesítésre a Magyar Honvédség katonai szervezeteihez. Dr Simicskó István Magyarország honvédelmi minisztere szeptember közepén a Honvéd Vezérkar főnök javaslata alapján döntött az önkéntes tartalékosok terven felüli behívásáról is.

Ennek megfelelően az elmúlt hetekben az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság az éves terven felül több mint ötszáz behívó parancsot küldött ki az önkéntes műveleti tartalékosok részére.

A terven felüli behívások végrehajtásának köszönhetően napjainkban közel egyezer fő önkéntes tartalékos teljesít tényleges szolgálatot a Magyar Honvédség katonai szervezeteinél. Vannak köztük, akik szakfelkészítésen vesznek részt, illetve tervezett tényleges szolgálatukat töltik. Több százan különböző adminisztratív, logisztikai, kiszolgáló-támogató feladatokban vesznek részt, ők helyettesítik azokat az aktív szerződéses és hivatásos katonákat, akik jelenleg a Magyar Honvédség migrációs válság okozta feladataiban és az Ideiglenes Biztonsági Határzár építésében vesznek részt.

(Honvédelmi Minisztérium)