Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2015. október 17., szombat

20.566 - A Nemzeti Fejlesztési: ​1500 megtett kilométer bizonyítja: JóBringázni!


Feladó: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium
Dátum: 2015. október 17. 1:33
Tárgy: A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu



A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium heti hírlevele 2015-10-17
Több mint 3,5 milliárd forintból újult meg a Csepeli Szabadkikötő

Az állami tulajdonú Csepeli Szabadkikötő műszaki színvonala jelentősen emelkedett, így további termelő és logisztikai cégek betelepülésére lehet számítani.

Magyar szakember az Éghajlatváltozási Kormányközi Testület irányító testületében

A világ legkiválóbb éghajlatkutatóit tömörítő, az ENSZ által 1988-ban létrehozott, 2007-ben Nobel-békedíjjal kitüntetett Éghajlatváltozási Kormányközi Testület (IPCC) 2015. október 5-e és 8-a között tartotta tisztújító közgyűlését a horvátországi Dubrovnikban.

Újraindult a villamosenergia-termelés a szakolyi biomassza erőműben

Újraindult a folyamatos villamosenergia-termelés a szakolyi biomassza erőműben, amely az első zöldmezős biomassza beruházásként készült el 2009-ben, de évek óta gazdasági problémák miatt üzemeltetési gondokkal küzdött - jelentették be az erőmű új tulajdonosai pénteken a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei községben.

Több ezermilliárd forint jut közlekedésfejlesztésre

A következő öt évben 2600-2800 milliárd forintot fordíthat Magyarország a közúti, a vasúti, a légi és a vízi közlekedés fejlesztésére, ebből 220 milliárd forintot Hajdú-Bihar megyében - mondta Tasó László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára Hajdúböszörményben, a Sugárutak fejlesztése Hajdúböszörményben című projekt keretében felújított gyűjtőutak átadásán.

Az energiaszektor kihívásairól tárgyaltak a budapesti Energia Charta Fórum résztvevői

Az energiabiztonság és a fenntartható energiagazdálkodás szempontjából nélkülözhetetlen a nemzetközi együttműködés, amelynek elsődleges törekvése az ellátási útvonalak kockázati tényezőinek felszámolása és az energiakereskedelem támogatása.

Zöld lámpát kaptak a gyorsutak

Idén október végéig adottak lehetnek az új gyorsforgalmi útkategória bevezetésének jogszabályi és műszaki szabályozási feltételei a kormány októberi első ülésén született döntés alapján.

​​
1500 megtett kilométer bizonyítja: JóBringázni!

Balesetmentesen tekert 17 megyén át összesen másfélezer kilométert a JóBringázni Program 1500 résztvevője 2015. szeptember 14-20. között. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Közúti Közlekedésbiztonsági Akcióprogramjának keretein belül megvalósult, új közlekedésbiztonsági projektje célját beteljesítve sikeresen mutatta be a biztonságos hazai kerékpáros közlekedés lehetőségeit.

Hulladékkezelő telep épült Kaposváron

Az Európai Unió támogatásával, a Kohéziós Alap társfinanszírozásával megépített komplex hulladékkezelő központot adták át hétfőn Kaposváron.

Felgyorsult a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra-Fejlesztési Program végrehajtása

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) irányítása alatt felgyorsult a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra-Fejlesztési Program végrehajtása. A tárca 2015 szeptemberében négy helyszínen tartott egyeztető fórumokat az érintett önkormányzatok részvételével a közös feladatokról.