Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2015. október 29., csütörtök

20.611 - Radikális külpolitikai fordulat előtt áll Németország > Feladó: Hídfő > Dátum: 2015. október 29. 4:40

Feladó: Hídfő 
Dátum: 2015. október 29. 4:40
Tárgy: Radikális külpolitikai fordulat előtt áll Németország


headerhidforu
Obama-Merkel-hidfo.ru

Tovább terebélyesedik a német kémbotrány, miután napvilágra jutott, hogy az Egyesült Államok a szövetségi viszony és a hírszerzési adatmegosztás ellenére is megfigyelés alatt tartja a külföldi missziókban szolgálatot teljesítő német katonákat.

A Németországban zajló kémbotrány 2013-ig nyúlik vissza; az első kiszivárogtatásokat követően Angela Merkel szóvivője nyilvánosan is elismerte, hogy az amerikai National Security Agency lehallgatta a német kancellár magántelefonját. Steffen Seibert akkor kijelentette; a kancellár egy telefonbeszélgetés során követelte az amerikai elnöktől, hogy adjon részletes tájékoztatást arról, pontosan milyen kiterjedt lehallgatási tevékenységet folytatnak Németország ellen, és válaszoljon a szövetségi kormány kérdéseire, melyeket az amerikai fél hónapokon át figyelmen kívül hagyott. Barack Obama megígérte, hogy az Egyesült Államok nem hallgatja le és nem is fogja lehallgatni a német kancellár telefonbeszélgetéseit. A kémbotrány azonban tovább gyűrűzött, és hamarosan kiderült, hogy nem csak az amerikaiak hallgatják le a német kancellárt, hanem a német hírszerző szolgálatok is az NSA megrendelésére dolgoznak – amerikai megrendelésre megfigyelnek európai diplomatákat és vállalati vezetőket.

A Bundesnachrichtendienst kollaboráns tevékenységével kapcsolatos hírek még nagyobb botrányt keltettek, mint a kancellár telefonjának lehallgatása. A német társadalom fokozottan érzékeny a személyes adatok védelmére, emiatt már az is közfelháborodást váltott ki, amikor Edward Snowden információkat hozott nyilvánosságra az amerikai NSA és a brit GCHQ megfigyelési programjára vonatkozóan.

A Der Spiegel magazin azonban olyan dokumentumok birtokába jutott, melyekből kiderül, hogy "külföldi titkosszolgálatok" egy "Regin" néven ismert kémprogramot használva megfigyelik a külföldi missziókon szolgálatot teljesítő német katonákat. A Spiegel kormányközeli forrásokra hivatkozva azt írja, hogy a Bundeswehr elleni kémtevékenység során vélhetően a brit GCHQ által tervezett programot használták, de az amerikai NSA is a gyanúsítottak közé sorolható. A Symantec leírása szerint a Regin egy komplex hírszerzési eszköz, amit hosszú távú, szisztematikus információgyűjtésre terveztek; célpontjai főként kormányhivatalok, az infrastruktúra vezérlőrendszerei, nagyvállalatok, akadémiák és befolyásos magánszemélyek. A programot Angela Merkel számítógépén 2014-ben találták meg, ahol már 2008 óta működésben volt, és néhány percenkénti képernyőmentések mellett valamennyi levelet és bizalmas adatot rögzített hosszú éveken át. A Der Spiegel szerint ugyanez a program volt használatos a Bundeswehr külföldi misszióinak megfigyelésére, és az Afganisztán, Koszovó, Mali, Szomália, Irak területén működő német katonák laptopokon kommunikálnak a német parancsnoki központtal, emiatt a program készítője valamennyi, az utóbbi évek során készült jelentéshez egyetlen programmal hozzáférhetett.

Később több forrásból – köztük Edward Snowden – az is nyilvánosságra jutott, hogy az Egyesült Államok berlini nagykövetségén történik a CIA különleges egységének koordinációja, ami közvetlen megfigyelés alatt tartja a kormánynegyedben zajló telefonbeszélgetéseket. Mostanra a sajtó azzal is foglalkozni kezdett, hogy az amerikaiak tevékenységével a kancellária is tisztában van. Ugyanakkor, nem csak a német BND amerikai megrendelésre folytatott tevékenysége alkotmányellenes, de az ügy társadalmi visszhangja is jelentős; alapjaiban döntheti meg azt az illúziót, miszerint a szövetséges országok nem folytatnak kémtevékenységet egymás ellen.

Merkel-migransok-hidfo.ru

Az osztrák Contra Magazin újságírója arra hívta fel a figyelmet, hogy Németországban a független sajtó csak a német kormánytól független; Angela Merkel továbbra is lehetővé teszi, hogy az USA totális médiacenzúrát gyakoroljon Németországban, és passzívan végignézi a német nép megsemmisítését.

Henry Paul az osztrák sajtóorgánum hasábjain arról értekezett, hogy Merkel egy totalitárius rezsimmé formálta Németországot, ami a témamegjelöléssel és a hírek egyoldalú interpretációjával teljes ellenőrzés alatt tartja a társadalom többségének gondolkozását. Az újságíró szerint "mára a vak is látja", hogy Merkel idegen hatalmak bábjaként áll az ország élén, és helytartóként az Egyesült Államok stratégiájának végrehajtását folytatja. A sajtó és a televíziós talk-show műfajának egésze egyaránt amerikai ellenőrzés alatt áll, és az Egyesült Államok a német kormány beleegyezésével a tömegek manipulálását folytatja Németországban.

A szerző szerint az is Merkel helytartó szerepére vezethető vissza, hogy csendben, passzívan nézi, amint a bevándorlók elárasztják Európát, és eközben semmit nem tesz a helyzet megoldása érdekében. Ennek eredményeként Németország évek leforgása alatt egy olyan helyzetbe juthat, ahol ismeretlen személyazonosságú tömegek ellenőrzés alatt tartása már nem lehetséges, és ez a helyzet azok számára kedvez, akik bizonytalan függetlenségi törekvések miatt sakkban akarják tartani a német kormányt.

"Népünk a megsemmisülés szélére jutott. Országunkat elveszik tőlünk. A demokráciánk már felbomlott, és egy idegen ellenőrzés alatt álló totalitarizmus jött létre Merkel asszony vezénylete alatt."

Az újságíró hangsúlyozza, hogy Németország egyre mélyülő válsághelyzetben van, és a nép ellenállást kell tanúsítson a bevándorlók seregével szemben, mielőtt túl késő lesz. Henry Paul szerint azonnal le kell zárni az ország határait, kivétel nélkül mindenkit vissza kell fordítani az ország határain, el kell utasítani minden menedékkérelmet, és a Németországba már bejutott migránsokat azonnal deportálni kell a származási országukba.

Paul szerint a nép saját kezébe kell vegye a migrációs válság kezelését, és megelőző lépéseket kell tegyen, hogy a bevándorlóknak ne merjenek Németországba utazni. Amennyiben ezek a "megelőző lépések" elmaradnak, a hatalmi elit semmittevésének köszönhetően a történelem megismétli önmagát, mert idővel a nép megmentése csak olyan brutális eszközökkel lesz kivitelezhető, ami a jelenleg elképzelhető szélsőségeket is felülmúlja.

Kapcsolódó:

Bundesnachrichtendienst-hidfo.ru 1

Átszervezik a német külföldi hírszerzést

A német Bundesnachrichtendienst külföldi hírszerző szolgálat vezetője teljes átszervezésre vonatkozó terveket jelentett be, hogy megakadályozzák az idén áprilisban nyilvánosságra jutott eset megismétlődését.

Tovább ->

amerikai-hacker-NSA-hidfo.ru

Washington ipari kémkedést folytatott az Airbus csoport ellen

Amerikai hackerek próbáltak betörni az európai légi- és űripari társaság szervereire, ahol Németország, Franciaország és Szaúd-Arábia védelmi képességeire vonatkozóan akartak információkat szerezni.

Tovább ->

Alexander-Neu-hidfo.ru

Német politikus: az atlantizmus súlyosan sérti az ország érdekeit

Nem lesz eredménye Berlinben az amerikai kémtevékenység miatt kezdett eljárásnak a Die Linke képviselője szerint, aki most azzal vádolja a kormányt, hogy jobban félti az amerikaiakkal fennálló viszonyt, mint saját választóinak biztonságát.

Tovább ->

BND-NSA-megfigyelesi-botrany-hidfo.ru

Amerikai megfigyelés és hazaárulás miatt vizsgálják a német külföldi hírszerzést

A Bundestag titkosszolgálatokért felelős G10 bizottsága eljárást kezdeményez a német kormány ellen az április óta folyamatban lévő amerikai megfigyelési botrány miatt.

Tovább ->