Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2015. október 14., szerda

20.541 - hirado.hu > A rendőrök 2015. október 13-án 0 óra és 24 óra közötti időszakban tiltott határátlépés miatt 7081 főt fogtak el

Horvátország nem tud ennyi emberről gondoskodni

Utolsó frissítés dátuma:
2015. 10. 14. - 17:22
forrás: hirado.hu

A horvát államfő szerint fizikai akadályt kell felállítani a horvát-szerb határon, hogy az ország kezelni tudja a menekültválságot. Kedden a magyar hatóságok 7081 illegális bevándorlót regisztráltak, Szerbia felől a határzár miatt mindössze 8 ember érte el Magyarországot.. Ckkünk folyamatosa

Grúz embercsempészt fogtak el Vásárosnaménynál 
A beregi kisváros közelében éjjel a barabási határrendészeti kirendeltség munkatársai ellenőriztek négy külföldi férfit, aki jogszerű magyarországi tartózkodását nem tudta igazolni. Az eljárás adatai szerint egyikük, egy 35 éves, dániai lakhelyű grúz állampolgár nyújtott segítséget három honfitársának a magyar-ukrán országhatár illegális átlépéséhez. A férfit a rendőrség embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette, míg társaival szemben idegenrendészeti eljárás indult.

Nem enyhül a nyomás Zágrábon
Egyelőre nem várható a migrációs nyomás enyhülése Horvátországban - jelentette a horvát közszolgálati rádió. A belügyminisztérium legfrissebb adatai szerint szeptember közepe, vagyis a magyar-szerb zöldhatár lezárása óta, 173 ezer illegális bevándorló lépte át a szerb-horvát határt. Horvátország területére csak ma éjszaka mintegy kétezer migráns érkezett. Őket az opatovaci sátortáborból vonattal és buszokkal folyamatosan szállítják a magyar határra.

Horvát kerítés épül?
Horvátországnak kerítést vagy valamilyen fizikai akadályt kell felállítania a határán, hogy kezelni tudja a menekültválságot - jelentette ki a horvát államfő. Kolinda Grabar-Kitarovic egy lapinterjúban azt mondta: nem tudnak ennyi emberről gondoskodni, és azt sem szeretné,hogy miközben Horvátországba özönlenek a migránsok, a szomszédos országok lezárják határaikat. A horvát elnök úgy fogalmazott: Nem vádolhatjuk Magyarországot azért, mert meg akarja védeni határait, nekünk a sajátunkat kell megvédeni. Erről bővebben itt olvashat.

Öt szerb embercsempész ellen emeltek vádat Bács-Kiskunban
Embercsempészés miatt emelt vádat négy férfi és egy nő ellen a Kiskunhalasi Járási Ügyészség - közölte a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség. A vád szerint az öt ember áprilisban két alkalommal összesen 24 szomáliai migránst akart fizetségért cserébe Ausztriába juttatni. A csoport irányítója egy 45 éves belgrádi nő volt. A hatóság közlése szerint a vádlottak szabadlábon várják a tárgyalást, bár korábban előzetes letartóztatásban voltak.

Csak 8-an jöttek Szerbia felől
Összesen 7081 illegális bevándorlót regisztráltak tegnap a hatóságok. Az Országos Rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője az M1-en elmondta: a migránsok zöme ezúttal is Horvátország felől érkezett, főként Zákánynál és Beremendnél lépték át a határt. Szerbia felől a határzár miatt mindössze 8 ember érte el Magyarországot. Gál Kristóf hozzátette: idén eddig 373 ezer illegális bevándorló érkezett. A Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal adatai szerint az év eleje óta 176 ezren nyújtottak be menedékjogi kérelmet; a legtöbben szírnek vagy afgánnak vallják magukat.

Nyolc újabb eljárás
Nyolc újabb migráns bíróság elé állítását kezdeményezte a Szegedi Járási Ügyészség határzár tiltott átlépésnek bűntette miatt kedden. Hatan Mórahalomnál, ketten Mórahalom és Ásotthalom között a már mások által megrongált határzáron keresztül érkeztek Magyarország területére. A vádlottak közül öt szír, kettő iraki, egy pedig pakisztáni állampolgárnak vallotta magát. A vádhatóság a migrációs válsághelyzet kihirdetése óta összesen 487 elkövetővel szemben kezdeményezett gyorsított eljárást határzár tiltott átlépésének bűntette miatt.

Kedd: 7081
A rendőrök kedden tiltott határátlépés miatt 7081 főt fogtak el, egy személlyel szemben közokirat–hamisítás miatt indult büntetőeljárás - közölte a police.hu.

Feldmájer: a tömeges muszlim bevándorlás veszély az európai zsidóságra
A jelenlegi ütemben zajló tömeges muszlim bevándorlás veszélyt jelent az európai zsidóságra, és komoly nemzetbiztonsági kockázatot jelent Európában - jelentette ki a Mazsihisz volt elnöke a Magyar Időknek. Feldmájer Péter figyelmeztet, hogy a bevándorlási hullám megfékezéséhez a schengeni határok védelme elengedhetetlen. A migránsok letelepedésével megszűnne a biztonság, mert a közel-keleti konfliktust ide exportálnák, ez pedig az itteni zsidó közösségek végét jelentené - tette hozzá.
Több mint 710 ezren jöttek az EU-ba
Több mint 710 ezer migráns lépett az Európai Unió területére az év első kilenc hónapjában. Tavaly egész évben 282 ezren érkeztek - közölte az EU határőrizeti szerve. A Frontex adatai szerint a görög szigetekre nehezedett a legnagyobb nyomás. Szeptember végéig 350 ezer belépést regisztráltak ott. Az ENSZ úgy tudja, hogy a tengeren való átkelés közben 3095 bevándorló halt meg vagy tűnt el. A Frontex szorosabb együttműködést szorgalmaz az unión belül, és azt kéri, hogy a rendőri erőket a külső határra küldjék, a migrációs nyomás kezelésére.

Németország: 42 ezer menedékkérő sátrakban
Németországban legalább 42 ezer menedékkérő él sátrakban, a Die Welt összesítése szerint. A napilap mind a 16 tartománytól kért adatokat a menedékkérők elhelyezéséről. A sátrakat még a tél beállta előtt téliesítik, és törekednek arra, hogy minél több embert helyezzenek el épületekben. A lap szerint ennek ellenére előfordulhat, hogy egyes állomásokon nem téliesített sátrakban kell átvészelniük a menedékkérőknek a hideg hónapokat.

Marad a német határellenőrzés
Németországban november elsejéig érvényben marad a migránsáradat miatt egy hónapja elrendelt ideiglenes határellenőrzés. A hosszabbításról Thomas de Maiziere belügyminiszter már tájékoztatta az Európai Bizottságot - írta a Spiegel hetilap hírportálja. A döntést a menekültek nagy számával indokolták, valamint azzal, hogy a közbiztonság és közrend fenntartása érdekében továbbra is szükséges az ellenőrzés, mindenekelőtt a német-osztrák határon.